Gestalt

laden

Post-hbo opleidingen Gestalt: ontdek de psychotherapie van het contact!

Als hulpverlener verkeer je dagelijks in moeilijke situaties. Cliënten die vast zitten in pijn, angst en onmacht vragen om meer dan een oplossingsgericht of systemisch werkmodel en interventierepertoire. De kracht van de Gestalttraining zit in het doormaken van een persoonlijke ontwikkeling. Deze stelt jou in staat om als professional vanuit echtheid aanwezig te zijn in het hier en nu van emotioneel ingewikkelde situaties.

Daarmee leer je iets unieks: je leert gevoelens van boosheid, angst, verdriet en machteloosheid voor jezelf en de ander te dragen en ze vervolgens afgestemd in contact te brengen. Zo vind je houvast in jezelf en wordt jouw persoonlijkheid je belangrijkste en meest effectieve werkinstrument.

Dit maakt het mogelijk met je cliënten een helende relatie aan te gaan. Door de focus te verschuiven van het probleem naar de mens en zijn verlangens, achter het probleem, creëer je veiligheid en vertrouwen in zeer kwetsbare contacten. Hierdoor kan er zich in de situatie wat lucht en grond ontwikkelen en een open en eerlijke dialoog ontstaan.

Volgens de Gestalttheorie is contact voor mensen even noodzakelijk als zuurstof en water. Gestalttherapie wordt dan ook de psychotherapie van het contact genoemd.

Opleidingsaanbod Gestalt

Gestalt: de kracht van het contact (KvC) - basisopleiding, post-hbo
Gestalt Therapie Opleiding (GTO) - voortgezette opleiding, post-hbo

Maatwerk/Incompany

Mocht je een andere kennisvraag hebben, of vraagt jouw organisatie om een andere benadering dan ons reguliere aanbod, dan kunnen wij je ook een scholingsprogramma op maat aanbieden. Meer informatie