Beroepsregistratie Jeugd- en gezinsprofessional (nascholing SKJ)

Toelating Beroepsregistratie Jeugd- en gezinsprofessional (SKJ) post-hbo

De nascholing Jeugd- en gezinsprofessional is bedoeld voor afgestudeerden met een HSAO (Hoger Sociaal Agogisch Onderwijs) diploma of een voorloper hiervan. Denk bijvoorbeeld aan een van de volgende diploma’s:

  • bachelor Social Work profiel Zorg of profiel Welzijn en Samenleving (WenS)
  • HSAO MWD, SPH, CMV, Social Work of Pedagogiek zonder uitstroomprofiel Jeugdzorgwerker
  • HSAO MWD, SPH, CMV, Social Work of Pedagogiek met uitstroomprofiel Jeugdzorgwerk. Diploma ouder dan vijf jaar.

 Ook is de opleiding geschikt voor reeds geregistreerden die met het oog op herregistratie hun registerpunten willen halen.

Voor de nascholing is het nodig dat je voor de 3 verplichte modulen minimaal 16 uur per week werkzaam bent in de jeugdhulp en/of jeugdbescherming. Voor de overige 4 modulen hoeft dat niet het geval te zijn. Uiteraard zul je wel met de doelgroep jeugd (en ouders) moeten werken om ook uiteindelijk de toetsen te kunnen behalen. Een werkervaringsplek is overigens ook toegestaan.

Voor welke modulen moet ik me inschrijven?

Omdat de opleiding Beroepsregistratie Jeugd- en gezinsprofessional een maatwerktraject is verschilt het per persoon welke modulen je moet volgen om je daarna te kunnen registreren bij SKJ. Voor alle deelnemers zijn de modulen 1, 2 en 3 verplicht.

Weet jij al zeker dat je het gehele maatwerktraject (alle modulen) gaat volgen? Bij het direct inschrijven voor het gehele maatwerktraject geldt een korting van €150,- op de totaalprijs van de opleiding.

Kom jij door werkervaring of opleiding in aanmerking voor het volgen van een deel van de opleiding? In een gesprek met de opleidingsadviseur wordt gekeken of het volgen van een deel van de modulen voor jou inderdaad passend is. Daarna vragen wij je voor desbetreffende modulen middels een schriftelijk assessment aan te geven op welke manier je al de kennis en/of vaardigheden hebt verworven die horen bij die module(n). De hoofddocent van de opleiding beoordeelt het schriftelijk assessment.

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Greke Delsing aug 2018.jpg

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Greke Delsing
opleidingsadviseur

Stel je vraag aan Greke
T: 06 1527 9530 | 088 466 30 30
E: greke.delsing@inholland.nl

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven