Effectieve interventies voor jongeren

Start

Rotterdam, nader te bepalen

Duur

4 maanden, 8 tweewekelijkse bijeenkomsten van 9:30 - 15:00 uur

Studiebelasting

ca. 7 uur per week inclusief thuisopdrachten

Waardepapier

certificaat

Deelname aan de post-hbo opleiding Effectieve interventies voor jongeren levert bij het Registerplein 55,75 punten op voor geregistreerde maatschappelijk werkers & sociaal agogen en 60 registerpunten voor cliëntondersteuners. Bij het SKJ worden er 89 punten verstrekt bij succesvolle afronding.

Investering

€ 2.950 (exclusief ca. € 150 literatuur)
NB: Scholingskosten fiscaal aftrekbaar of in termijnen betalen? Lees verder! 


Type

opleiding

Niveau

post-hbo

Docent dr. Henk Spies

De opleiding Effectieve interventies voor jongeren wordt verzorgd door sociaal ondernemer dr. Henk Spies. Hij houdt zich bezig met innovatie in het sociale domein. Ook is hij auteur van het boek ‘De jeugd maar geen toekomst?’ Als trainer werkte hij met professionals in verschillende landen. Op basis van drie jaar onderzoek naar jongeren in achterstandswijken ontwikkelde Spies een nieuwe – praktische – theorie over effectieve interventies.

Werkwijzer Jongeren Divosa

Voor Divosa ontwikkelde dr. Henk Spies de Werkwijzer Jongeren. Deze Werkwijzer laat zien wat professionals het beste kunnen doen om álle jongeren te laten participeren in de maatschappij. Divosa beveelt de methodiek die centraal staat binnen de opleiding Effectieve interventies voor jongeren aan als methodiek voor professionals in het sociale domein.

Aanpak risicojongeren

Voor het Ministerie van Justitie en Veiligheid ontwikkelde dr. Henk Spies de IPTA-methodiek voor kwetsbare jongeren die zich door anderen voor hun karretje laten spannen. Deze aanpak wordt nu in zes gemeenten uitgeprobeerd en afhankelijk van het resultaat landelijk geïmplementeerd.

Literatuurlijst

‘De jeugd maar geen toekomst? Naar een effectieve aanpak van sociale uitsluiting.’ Henk Spies, Suzanne Tan en Maarten Davelaar, ISBN 978 90 8850 673 4. Daarnaast werken we met digitaal lesmateriaal. 

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Samantha Dooper
opleidingsadviseur

Stel je vraag aan Samantha
T: 06 1527 9389 | 088 466 30 30
E: samantha.dooper@inholland.nl

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven