Praktijkondersteuning in de huisartsenpraktijk (eenjarig)

Referenties post-hbo POH 1jr

"De goede organisatie en ondersteuning van de opleiding, in combinatie met de prima bereikbaarheid van de leslocatie (Alkmaar), hebben mij positief verrast."

"Tijdens mijn werk als wijkverpleegkundige voelde ik me een spin in een web. Ik kende het vakgebied goed en had inmiddels een behoorlijke ervaring opgebouwd. Toch bekroop mij vorig jaar het gevoel dat het tijd werd voor een nieuwe richting. Binnen de Zorggroep Almere besprak ik dit gevoel met een collega, die mij aanbood een paar dagen mee te lopen in zijn functie van praktijkondersteuner somatiek. Ik vond dat zo leuk dat ik vol overtuiging voor de post-hbo opleiding Praktijkondersteuning heb ingeschreven.

Ik vond het erg leuk te ervaren dat ik heel veel kennis in de zorgsector heb opgebouwd in de afgelopen jaren. Dat ik deze kennis nu heb aangevuld met nieuwe medische informatie voelt als een verrijking en kennismaking met een nieuw vak. Het beeld dat deze opleiding geprotocolleerd of saai zou zijn, herken ik helemaal niet. Er is uiteraard protocol, maar ook veel vrijheid om daar in je spreekuur vorm aan te geven. De docenten vertalen met veel enthousiasme hun vakkennis naar onze beroepspraktijk. Vooral ‘Intervisie’ vind ik van meerwaarde voor de opleiding: je kunt in een veilige omgeving lastige casuïstiek bespreken. De goede organisatie en ondersteuning van de opleiding, in combinatie met de prima bereikbaarheid van de leslocatie (Alkmaar), hebben mij positief verrast.

Van spin in het web als wijkverpleegkundige weer terug naar de basis al praktijkondersteuner; het daagt mij uit om veel vlieguren te maken om het vak ‘in de vingers te krijgen’. De combinatie van werken en leren, een gezin met opgroeiende kinderen bleek voor mij heel goed te managen.

Ik heb enorm veel plezier in wandelen met een vriendin en het lukte me om daarvoor ook tijdens de opleiding elke week een dag vrij te houden. Ik vind het fijn dat ik de opleiding inmiddels met goed resultaat heb afgerond. Het is een enerverende tijd geweest, maar ik kijk er ook naar uit om me volop op mijn nieuwe rol te storten en misschien wel een droom waar te maken: met mijn wandelvriendin lopend naar Rome!"Anja ten Hoopen, praktijkondersteuner somatiek Zorggroep Almere en oud-deelnemer POH

"Door mijn eerdere opleidingen en opgedane werkervaring kreeg ik de mogelijkheid om als praktijkondersteuner aan het werk te gaan in een solo huisartsenpraktijk. Deze functie was nieuw in deze praktijk. Bij het vormgeven van de functie heb ik veel gehad aan de opleiding 'Praktijkondersteuning in de huisartsenpraktijk' van Inholland Academy. Deze opleiding heeft mij gebracht wat ik zocht: goede uitleg over het werkveld met veel praktisch hanteerbare tips. Wat ik de ene dag geleerd had, kon ik de andere dag toepassen en uitproberen. De samenwerking met medecursisten, docenten uit het werkveld en met de coördinatoren van de opleiding brachten mij een stukje extra motivatie." 

Anneke de Vries - opleiding POH-somatiek

Anneke de Vries, praktijkondersteuner huisartsenpraktijk Vrijheidslaan, Leiden en oud-deelnemer POH

“Terugkijkend op deze opleiding die ik heb gevolgd, ben ik trots op het resultaat. Ik heb gedurende de opleiding veel geleerd en handvatten gekregen om toe te passen in de praktijk. Het heeft ervoor gezorgd dat ik kan werken als allround-praktijkondersteuner, die zich richt op patiënten met diabetes, mensen met hart- en vaatziekten en patiënten met luchtwegproblematiek. Ik besef me terdege dat ik nog lang niet ben uitgeleerd en praktijkondersteuner een vak is waar voortdurend vernieuwingen en verbeteringen worden doorgevoerd. Vanwege de basis die ik door deze opleiding heb verkregen, verwacht ik hierbij geen problemen.”

Gerda Beekman, praktijkondersteuner Huisartsenpraktijk Het Duyfken, Almere en oud-deelnemer POH

Terug naar In het kort

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Yvonne Zoetigheid
opleidingsadviseur

Stel je vraag aan Yvonne
T: 06 5237 5607 | 088 466 30 30
E: yvonne.zoetigheid@inholland.nl

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven