Het verhaal van Marieke van der Miessen

laden

Marieke van der Miessen, operationeel manager Alzheimer Research Center over de opleiding Bedrijfskunde post-hbo

"Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat de verschillende modules relevant zijn voor mijn huidige functie. Ik had aanvankelijk twijfels over de studiebelasting naast mijn gezin met een jong kindje. In het begin was het studeren weer even wennen. Het is een aantal jaren geleden dat ik mijn laatste studie heb afgerond, dus de voorbereidingen kostten me in het begin iets meer tijd. Uiteindelijk kreeg ik de draai goed te pakken. De studiebelasting is wel fors, maar als je bijblijft en iedere week goed de voorbereidingen voor de lessen treft, is het te doen. De docenten zijn allemaal vakbekwame mensen die volop in het werkproces staan en les geven op basis van hun ervaring in de praktijk.

Het contact met de docenten was erg laagdrempelig, voor vragen kon je altijd bij ze terecht. Ook hadden we een ontzettend leuke cursistengroep. Dat heeft echt geholpen op de momenten dat je even hulp nodig had. Het gaf een gevoel van saamhorigheid dat we allemaal 'in hetzelfde schuitje zaten'. Iedereen hielp elkaar voort.

Als cursisten hebben we nog steeds contact met elkaar. We houden elkaar op de hoogte van de carrièrepaden die we bewandelen. Ik kan me voorstellen dat ik, als het nodig is, nog wel 1 van de docenten zou inschakelen als consultant voor mijn eigen werkplek. Wat me opviel was de persoonlijke benadering door bijvoorbeeld de locatiecoördinator (Piet): elke week ontving hij ons en kende iedereen persoonlijk bij naam. Iedere bijeenkomst weer een warm welkom, met een bakje koffie en een koekje erbij.

Ik heb de opleiding post-hbo Bedrijfskunde als heel prettig ervaren en kijk terug op een leerzame periode waarin ik veel geleerd heb van ervaringsverhalen van medecursisten en docenten. Het lukt mij nu beter op strategisch niveau te denken en adviseren. Ik voel mij inmiddels een volwaardig gesprekspartner voor de stakeholders en zelfverzekerder in mijn functioneren."

Meer informatie over de opleiding Bedrijfskunde post-hbo