E-music

laden

Nederland is één van de toonaangevende landen als het gaat om de productie van electronic music. Nederlandse namen domineren wereldwijd de hitlijsten met stijlen als dance, electronic en urban en staan op de posters van de grote festivals. Om deze leidende positie te behouden is in 2009 de opleiding E-Music gestart. Deze officiële HBO opleiding, onderdeel van Conservatorium Haarlem, is uniek in Nederland. Studenten aan de opleiding E-Music worden voorbereid op een professionele carrière in de elektronische muziek.

Hoewel de stijlen en apparatuur hypermodern zijn, is het lesprogramma ook ambachtelijk. Als student leer je produceren, het maken van muziek voor film, TV en commercials, studiotechniek, en het neerzetten van een dj-set. E-Music draait om talentontwikkeling. Een internationaal docententeam, met een schat aan ervaring en een geweldig netwerk, staat klaar om studenten te helpen hun eigen stijl te ontwikkelen. Wie de top wil halen, moet bereid zijn om zich in te zetten: met talent, discipline, creativiteit en ambitie. 

Studenten E-Music nemen deel aan internationale writer camps. Er komen gastdocenten van wereldklasse voor masterclasses op bezoek en ieder jaar ga je naar het Amsterdam Dance Event (ADE).

  • Sinds 2009 ervaring met het opleiden van succesvolle electronic musicians;
  • Aandacht voor alle stijlen electronic music, urban en dance;
  • Ontwikkeling van eigen sound en identiteit staan centraal;
  • Al drie jaar Topopleiding volgens de Keuzegids HBO;
  • Zeer gevarieerd lesaanbod (van electronic music production via muziektheorie naar ondernemen) van de beste docenten;
  • Masterclasses van inspirerende artiesten;
  • Writer camps en productieopdrachten in samenwerking met partners als ADE, Armada Music, BMG, ID&T, Sony en vele anderen;
  • De beste faciliteiten staan dag en nacht tot je beschikking;
  • Conservatorium Haarlem is officieel partner van Berklee International Network (BIN).

  

Natuurlijk krijg je bij Conservatorium Haarlem les van de beste internationale docenten:

Allard Krijger is onder de naam Fraknoise actief als sounddesigner, videokunstenaar en producer van elektronische muziek. Daarnaast is hij ook foley artiest, singer songwriter, thereminist en multi-instrumentalist.

Arjan Hebly is teamleider E-music. Hij maakte dance producties en remixes voor verschillende artiesten, produceerde sounddesign voor games en ontwierp music production studio’s voor onder meer ID&T/SFX en Carl Cox. 

Eller van Buuren is docent Ondernemen. Hij speelt veel verschillende stijlen muziek, van rock tot blues, EDM en soms zelfs jazz en is een getalenteerd zanger en songwriter. Eller bracht onder eigen naam een single en EP uit en tourt met zijn broer Armin de hele wereld over.

Esther Roozendaal stond jarenlang als een van de weinige vrouwelijke DJ’s aan de top van de internationale dance-wereld. Met haar warme en subtiele mix van techno en tech house reisde ze de hele wereld over. Esther is tevens producer en eigenaar van Rosedale Records.

Holger Schwedt is een van de meest ervaren muziekprofessionals van Nederland. Sinds 2006 runt Holger het studiocomplex Shamrock Studio's. Achter de schermen werkte hij mee aan honderden hit-noteringen van ondermeer Blöf, Anouk en Go Back to the Zoo.

Docent Julien Chaptal is een ervaren producer en technoperformer, zowel solo als met gelijkgestemde muzikanten. Zo speelde hij met Quazar en runt hij het Amsterdamse house label MFD (Music For Dancefloors).

Mark Otten is DJ en producer. Zijn werk wordt gesupport door artiesten als Armin van Buuren, Tiësto, Above & Beyond en Paul Oakenfold. Mark is een van de mentoren van Martin Garrix.

Sinds 2017 is Richard Zijlma artistiek directeur van Conservatorium Haarlem.

 

International Writers Camp (IWC) 

Conservatorium Haarlem organiseert ieder jaar een International Writers Camp. In november 2017 kwamen er 80 internationale studenten van 17 conservatoria uit 15 verschillende steden naar Haarlem, waaronder uit Berlijn, Boston, Hong Kong, Kaapstad, Rome en Sidney. Diverse vooraanstaande muziekuitgeverijen en labels, waaronder BMG/Talpa, Warner Chappell, Sony/ATV Music Publishing en CTM Publishing, gaven opdrachten aan de studenten, die in groepjes aan de slag gingen met het schrijven, opnemen en produceren van nieuwe songs. In het verleden zijn er naar aanleiding van het Writers Camp al diverse tracks getekend door een uitgeverij of label.

 

Samenwerkingen

De opleiding E-music werkt samen met diverse partners waar onder Amsterdam Dance Event (ADE), Armada Music, Eurosonic/Noorderslag , ID&T, Next Era, Spinnin’ Records, Sony/BMG, Strengholt Music Publishing en Warner Chappell. Sinds 2017 is Conservatorium Haarlem officieel partner van het Berklee International Network (BIN), een netwerk van de beste conservatoria van over de hele wereld.

 

Ondernemen

Alle aspecten van het vak worden behandeld en daarbij neemt ondernemerschap een belangrijke plek in. Zo krijg je persoonlijke coaching bij het opstarten van je carrière, werk je aan het bepalen van je imago en branding, leer je alles over contracten en de ins & outs van de industrie.