Over Conservatorium Haarlem

laden

Conservatorium Haarlem is een toonaangevend conservatorium, volledig gefocust op Pop en E-music (o.a. dance producing, audio recording, game audio). Belangrijk in de opleiding is de aandacht voor ondernemerschap. Wie in Haarlem afstudeert kan direct zijn eigen muzikale onderneming runnen en weet dus prima hoe hij (of zij) daarna met zijn muziek zijn eigen geld kan gaan verdienen.

Conservatorium Haarlem ook topopleiding 2019

Conservatorium Haarlem behoort tot de beste conservatoria van Nederland, zo blijkt uit de Keuzegids HBO 2019. De opleiding is voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot ‘Topopleiding’. Het Conservatorium Haarlem mag zich ‘topper’ noemen, onder meer doordat studenten “blij zijn met de manier waarop getoetst wordt". Ook de faciliteiten scoren goed. Dit leidt tot een score van 79 punten. Volgens de gids is het wellicht lastig om toegelaten te worden, maar eenmaal binnen ben je zeker van hoge kwaliteit.

Bron: Keuzegids HBO Voltijd 2019, uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie.

Conservatorium Haarlem exclusieve partner Berklee College Of Music

Sinds 2017 is Conservatorium Haarlem de enige officiële Nederlandse partner van het prestigieuze Berklee College Of Music uit Boston. Dit internationale conservatorium is gespecialiseerd in ‘popular music’ en kent vele  wereldberoemde alumni. Berklee leidt een internationaal netwerk (Berklee International Network - BIN) van samenwerkende topconservatoria van over de hele wereld. We zijn er trots op dat wij ons de Nederlandse partner mogen noemen.

Evenementen

Conservatorium Haarlem organiseert jaarlijks diverse spraakmakende evenementen. Zo is er elk jaar een Nationaal als ook een International Writers Camp, spelen er vele Conservatorium bands op het eigen podium op Bevrijdingspop Haarlem, is er jaarlijks een groot concert met een bekende Nederlandse act begeleid door onze studenten tijdens Zomer Op Het Plein in Alkmaar, zijn er maandelijks sessies met gasten in het Patronaat en spelen studenten op het Haarlems Jazz Festival en het Take Off Music Event. Verder werken we nauw samen met zowel het Patronaat als Philharmonie Haarlem en reizen we ieder jaar met delegaties af naar Eurosonic/Noorderslag en het Amsterdam Dance Event.

International Writers Camp (IWC) 

Conservatorium Haarlem organiseert ieder jaar een International Writers Camp. In november 2018 kwamen er 75 internationale studenten van 22 conservatoria uit 18 verschillende landen naar Haarlem, bijvoorbeeld uit Berlijn, Hong Kong, Kaapstad, Mumbai en Sidney. Gedurende een week werkten ze samen met 57 studenten van Conservatorium Haarlem aan het ter plekke schrijven, opnemen en presenteren van ‘radio ready’ songs.  Diverse vooraanstaande muziekuitgeverijen en labels, waaronder BMG/Talpa, Sony/ATV Music Publishing en CTM Publishing, gaven (real life) opdrachten aan de studenten, die in groepjes ‘dag en nacht’ aan de slag gingen met het schrijven, opnemen en produceren van nieuwe songs. In het verleden zijn er naar aanleiding van het Writers Camp al diverse tracks ‘getekend’ door een uitgeverij of label. Het International Writers Camp is een van de hoogtepunten van het studiejaar.

Faciliteiten

De opleiding beschikt over de beste faciliteiten, waaronder drie state-of-the-art opnamestudio’s en een unieke E-music studio uitgerust met vintage en moderne apparatuur. Voor live performances beschikken we over een eigen concertzaal. Verder is er een groot Mac-lokaal, met een 30-tal werkstations voorzien van alle gangbare audiosoftware en zijn er goed uitgeruste bandlokalen, oefenruimtes en studiocellen.