Over Conservatorium Haarlem

laden

Conservatorium Haarlem is een klein, zeer persoonlijk en professioneel conservatorium, volledig gefocust op Pop en E-music (o.a. dance producing, audio recording, game audio). Belangrijk in de opleiding is de aandacht voor ondernemerschap. Wie in Haarlem afstudeert kan direct zijn eigen muzikale onderneming runnen en weet dus prima hoe hij (of zij) daarna met zijn muziek zijn eigen geld kan gaan verdienen.

Topopleiding 2016, 2017 én 2018 volgens Keuzegids HBO

Conservatorium Haarlem heeft voor de derde keer op rij de speciale kwaliteitszegel ‘Topopleiding’ gekregen in de categorie muziek in de Keuzegids HBO. Het conservatorium werd door de studenten verkozen als meest gewaardeerde muziekopleiding van Nederland. Het conservatorium dankt deze waardering aan een zeer goede beoordeling van de faciliteiten en een beter dan gemiddelde beoordeling op meerdere punten, waaronder de docenten, de communicatie en het aantal contacturen. De opleiding is daarmee de beste muziekopleiding van Nederland en "the place to be voor studenten met popambities", aldus de Keuzegids 2018. "De voorbereiding op het muzikantenvak is nergens beter dan hier en studenten genieten van de mooie faciliteiten".

Bron: Keuzegids HBO, uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie

Conservatorium Haarlem exclusieve partner Berklee College Of Music

Sinds 2017 is Conservatorium Haarlem de enige officiële Nederlandse partner van het prestigieuze Berklee College Of Music uit Boston. Dit internationale conservatorium is gespecialiseerd in ‘popular music’ en kent vele  wereldberoemde alumni. Berklee leidt een internationaal netwerk (Berklee International Network - BIN) van samenwerkende topconservatoria van over de hele wereld. We zijn er trots op dat wij ons de Nederlandse partner mogen noemen.

Evenementen

Conservatorium Haarlem organiseert jaarlijks diverse spraakmakende evenementen. Zo is er elk jaar een Nationaal als ook een International Writers Camp, spelen er vele Conservatorium bands op het eigen podium op Bevrijdingspop Haarlem, is er jaarlijks een groot concert met een bekende Nederlandse act begeleid door onze studenten tijdens Zomer Op Het Plein in Alkmaar, zijn er maandelijks sessies met gasten in het Patronaat en spelen studenten op het Haarlems Jazz Festival en het Take Off Music Event. Verder werken we nauw samen met zowel het Patronaat als Philharmonie Haarlem en reizen we ieder jaar met delegaties af naar Eurosonic/Noorderslag en het Amsterdam Dance Event.

International Writers Camp (IWC) 

Conservatorium Haarlem organiseert ieder jaar een International Writers Camp. In november 2017 kwamen er 80 internationale studenten van 17 conservatoria uit 15 verschillende landen naar Haarlem, bijvoorbeeld uit Berlijn, Boston, Hong Kong, Kaapstad, Rome en Sidney. Gedurende een week werkten ze samen met 40 studenten van Conservatorium Haarlem aan het ter plekke schrijven, opnemen en presenteren van ‘radio ready’ songs.  Diverse vooraanstaande muziekuitgeverijen en labels, waaronder BMG/Talpa, Warner Chappell, Sony/ATV Music Publishing, CTM Publishing, gaven (real life) opdrachten aan de studenten, die in groepjes ‘dag en nacht’ aan de slag gingen met het schrijven, opnemen en produceren van nieuwe songs. In het verleden zijn er naar aanleiding van het Writers Camp al diverse tracks ‘getekend’ door een uitgeverij of label. Het International Writers Camp is een van de hoogtepunten van het studiejaar. Luister naar tracks op Soundcloud.

   

 Faciliteiten

De opleiding beschikt over moderne en professionele faciliteiten, waaronder drie state-of-the-art opnamestudio’s en een unieke E-music studio uitgerust met vintage en moderne apparatuur. Voor live performances beschikken we over een eigen concertzaal. Verder is er een groot Mac-lokaal, met een 30-tal werkstations voorzien van alle gangbare audiosoftware en zijn er goed uitgeruste bandlokalen, oefenruimtes en studiocellen.