Alumni

laden

 

Alumni                                                             Bio & Website

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pien Breeuwsma (zang)

Op dit moment ben ik actief onder de naam PYN. Hiermee maak ik Indie Pop muziek en ben ik momenteel veel aan het optreden door heel Nederland. Ik ben nu een jaar afgestudeerd, omdat ik tijdens mijn afstudeerconcert al bezig was met mijn nieuwe werk kon ik die lijn meteen voortzetten na mijn afstuderen. Belangrijk is te geloven dat alles wat je voor ogen hebt kan lukken en hard werken. Ik denk dat deze combinatie het belangrijkste ingrediënt is voor succes en dan is een portie geluk natuurlijk mooi meegenomen. Mijn doel voor de toekomst is meer EP's en uiteindelijk albums maken en veel gaan spelen. Een buitenlandse tour is een van mijn doelen voor de komende jaren.

Nieuwe muzikanten ontmoeten en daarmee samenwerken vond ik erg leuk en leerzaam tijdens mijn studie. En alle nieuwe informatie die je krijgt. Natuurlijk is niet alles leuk om te leren maar soms komt het toch ineens van pas nadat je bent afgestudeerd. Probeer gewoon je eigen pad uit te stippelen en daar 100% voor gaan. Makkelijker gezegd dan gedaan maar elke stap die je maakt is er eentje en zorgt dat je dichter bij je doel komt.

Meer info over Pien: https://www.facebook.com/pynmusic/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pieter Bakker (bas)

Momenteel ben ik aan het touren met Akwasi (Zwart Licht), mijn eigen band (Van Huys Uit) staat momenteel op verschillende landelijke radio playlists dus dat wordt steeds drukker. Daarnaast ben ik een album aan het maken met Lefties Soul Connection en met Rob Dekay, een zanger uit Deventer waar ik heel veel van verwacht! 

Mijn carrière is heel goed verlopen na Conservatorium Haarlem. De afgelopen jaren heb ik meerdere malen op het North Sea Jazz Festival en Lowlands gestaan en ben ik ambassadeur van de vrijheid geweest (je-weet-wel Helikopter met 5 mei :)) Daarnaast ben ik zo’n beetje op elk festival in Nederland geweest en heb een paar hele leuke buitenlandse tourtjes gedaan. Onder andere in Engeland, Spanje, Turkije en Japan. Sinds mijn afstuderen en eigenlijk daarvoor al heb ik heel veel werk gehad en ben ik op veel leuke plekken geweest. Ik heb altijd een drive om nog verder te komen.

Het belangrijkste ingrediënt voor het feit dat ik altijd genoeg en leuk werk heb binnen gekregen is omdat ik heel hard werk, ik bereid me goed voor, kom op tijd en zorg dat ik alles voor elkaar heb. Iets wat voor mij ook belangrijk is geweest is dat ik altijd een doel voor ogen heb gehad en nog steeds heb. Dat doel kan natuurlijk veranderen als je het eenmaal haalt, maar zo blijf je gretig en staan de keuzes die je maakt

in het teken van dat doel. Bijvoorbeeld; ga ik 100 x met een coverband op stap en verdien ik dan lekker wat geld of ga ik dat niet doen zodat ik niet vast kom te zitten in dat wereldje. Het is allebei oké om te doen maar voor mij is altijd de belangrijkste vraag geweest: waarom zou ik voor het een of het ander kiezen en wat brengt het mij op de lange termijn. 

Het leukste wat ik in mijn studie heb gedaan was het optreden met Candy Dulfer wat we op het Canadaplein (Zomer op het Plein, red) hebben gegeven. Een hele goede leerervaring en in het spelen van die muziek had ik veel plezier. Ik zie de toekomst positief in, er komen een aantal hele leuke projecten aan waar ik met heel veel plezier aan werk. Ik verwacht dat er veel mensen zijn die dit leuk gaan vinden. Verder is het moeilijk om precies te weten wat de toekomst gaat brengen, de komende 2 jaar is behoorlijk overzichtelijk maar ik heb nog geen flauw idee waar ik over 5 jaar mee bezig ben. Dat houdt je ook scherp en maakt het leuk trouwens. 

Wat ik wil meegeven aan de huidige en toekomstige studenten van Conservatorium Haarlem is; ontdek waar je echt goed in bent en wat je het leukst vindt om te doen en ga daar vervolgens vol voor. Iedereen op het conservatorium kan muziek maken maar iedereen heeft ook een of meerdere kwaliteiten die uniek zijn en jou tot de muzikant maken die je bent, dat is waar mensen je uiteindelijk voor bellen. Dus niet te snel genoegen nemen met wat je nu aan het doen bent maar verder kijken en je blijven ontwikkelen.

 Willem Keijzer (bas)

Momenteel speel ik als vaste bassist bij Jonna Fraser, Gers Pardoel en Kenny B. Met deze acts speel ik alle bandshows mee (festival- en clubshows) en speel ik regelmatig nieuw werk in. Ook zit ik in een project 'The Soul Of Reggae' met Sabrina Starke. 

 
Toen ik in het 4e jaar van het conservatorium zat kwam ik via een klasgenoot (Andy Ricardo de Rooy) in contact met Gers Pardoel. Nadat ik de track 'Ik Neem Je Mee' had ingespeeld en dat een hit werd, ben ik ook in zijn live-band gaan spelen. In dat 1e seizoen heb ik met Gers bijna alle grote festivals in Nederland en België mogen doen (Pinkpop, Solar, Zand festival, Vrienden van Amstel live, Rock Zottegem BE etc.) Daarnaast deed ik in die tijd zo nu en dan arrangeer- en sessiewerk voor het New Amsterdam Orchestra o.l.v. Stephan Geusebroek. Stephan is een pianist/bandleider die vele evenementen in Nederland van livemuziek voorziet. Bij hem heb ik meer de sessiewerk kant ontwikkeld. Hoogtepunten daarmee waren het afsluiten van Haarlem Jazz 2013, waar we Alain Clark en Sharon Doorson begeleidden, en spelen in een uitverkocht Carré met Kumar Sanu. Ik heb enkele jaren lesgegeven maar halverwege 2017 ben ik daarmee gestopt en nu leef ik volledig van het live spelen en soms daarnaast nog arrangeren. 
 
Wat voor mij belangrijk is, is dat ik dingen altijd weer beter wil doen. Ik probeer mijzelf altijd verder te ontwikkelen en te blijven verbeteren. Dit doe ik door veel muziek te checken, zowel nieuwe dingen als oude dingen en van tijd tot tijd weer gewoon te studeren. Ook kijk en luister ik veel optredens terug en check ik wat ik een volgende keer beter zou kunnen doen op het gebied van spelen, performance, presence etc. Sowieso denk ik dat het belangrijk is om elk optreden serieus te nemen. Of het nou voor veel of weinig publiek is, met goede of iets minder goede muzikanten, een optreden is een optreden en dat wil ik ten aller tijde zo goed mogelijk doen. Sowieso de muziek serieus nemen en altijd zo goed mogelijk presteren.
 
Voor mij waren de Canada Plein projecten altijd een hoogtepunt van het jaar. Ik heb het voorrecht gehad om 3 keer mee te mogen doen. Voor mij was daarvan het project met Alain Clark het leukste aangezien het de 1e was die ik mee mocht doen en omdat ik zijn muziek te gek vond om te spelen. Daarnaast heb ik altijd alle gastcolleges gevolgd en daar heb ik veel geleerd van alle toffe mensen uit de scene die langskwamen. Of het nou een gitarist, drummer, producer of bassist was, van allemaal heb ik iets kunnen leren. 
 
Wat ik huidige en toekomstige studenten zou willen meegeven is dat ze zoveel mogelijk gebruik moeten maken van alles dat het Conservatorium te bieden heeft. Je hebt 4 jaar de tijd om je fulltime met muziek bezig te houden en het Conservatorium bied je enorm veel mogelijkheden jezelf te ontwikkelen. De voorzieningen vind ik ontzettend goed en er zitten geweldige hoofdvakdocenten/bandcoaches. Ook raad ik ze aan naar elk gastcollege gaan aangezien je dan 1 op 1 kunt leren van mensen uit de muziekwereld. Ik heb daar altijd veel aan gehad. Daarnaast tijdens je studie ook al bezig zijn jezelf buiten school te ontwikkelen en daar mensen/muzikanten te leren kennen. Dat heb ik tijdens de opleiding te weinig gedaan waardoor ik dat na mijn studie nog moest doen en dat kost weer tijd. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sophie Anglioni (toetsen)

De meeste tijd besteed ik momenteel aan een eigenwerk-band genaamd HERS en aan het schrijven en uitbrengen van mijn eigen lesmethode "De Zingende Pianist". 

 

Na mijn afstuderen waren de eerste maanden wat rustig, maar al vrij snel werd ik benaderd door Edsilia Rombley om te auditeren voor haar band. Ik heb in een vrouwenband gespeeld tijdens haar theatertour afgelopen voorjaar en ben ook daarna haar vaste toetsenist/pianist gebleven. Ik hoop in de toekomst met nog meer Nederlandse artiesten samen te werken als sessiemuzikant. Ook wil ik mijn eigen lesmethode op de markt brengen en korte periodes lesgeven in het buitenland, bijvoorbeeld in ontwikkelingslanden. De key-ingrediënten voor mijn succes zijn ondernemerschap, diversiteit en persoonlijkheid. 

 

Een van de leukste dingen tijdens mijn studie was het spelen met gastartiest Waylon. Het was een heel leerzame periode en het enthousiasme van Waylon en zijn vaste bandleden was elke week weer motiverend. Het eindconcert op het Canadaplein in Alkmaar was een spetterende afsluiter! 

 

Sta open voor alles maar blijf ook dicht bij jezelf. Hier kan je uiteindelijk het meest mee!

 

Website van Sophie: www.funkysophie.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Roy den Hartog (E-music)

Op het moment heb ik veel nieuwe releases klaar staan bij het label van Frontliner. Ook komen er veel samenwerkingen met grote namen aan! Ook ben ik bezig met een uniek concept om mijzelf beter op de markt te zetten. Ik denk dat mijn eigen sound erg belangrijk is voor mijn succes. Ik maak Hardstyle, wat oorspronkelijk een wat duistere ondertoon heeft. Dit probeer ik te doorbreken door Hardstyle vanuit een een melodische hoek te bekijken. Bij mij staat de melodie meer centraal dan de harde kick - die overigens ook aanwezig is! In de toekomst hoop ik een breder publiek te bereiken met Hardstyle. Ik hoop ooit dat ik tot een van de grote jongens behoor binnen de scene zoals Frontliner, Noisecontrollers, Brennan Heart, Zatox etc.

Als ik terug kijk heb ik veel leuke dingen gedaan tijdens mijn studie. Van samenwerkingen in allerlei genres, tot het bezoeken van verschillende plekken zoals bekende studio's, en ontmoeten van bijzondere artiesten. Mede door het conservatorium heb ik muziek leren "begrijpen". Voor mijn opleiding deed ik maar wat en klonk het soms toevallig goed. Nu weet ik wat ik aan het doen ben en kan ik doelgericht werken! Het is niet altijd even leuk of makkelijk, maar uiteindelijk heb je er heel veel aan.

Website van Roy den Hartog is www.Nexone.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Willem Pauwels (E-music)

Op dit moment werk ik aan eigen muziek, muziek voor anderen en een feestje tijdens ADE. Daarnaast draai ik ook regelmatig.

In mijn carrière heeft altijd een stijgende lijn gezeten. Ik heb er voor gekozen om niet les te gaan geven maar om alle tijd te steken in muziek maken. Daardoor was en ben ik nog steeds niet rijk, maar ik kan ervan rondkomen en doe ik wel wat ik het allerleukste vind. Wat helpt is niet opgeven en veel lijntjes voor jezelf uitzetten. Als je veel mensen benadert en goed werk voor ze levert (of het nou produceren, opnemen, draaien of iets anders is), word je daarna zelf ook weer benaderd. Het leven van een muzikant/producer is gewoon onzeker, dat is niet altijd leuk. Maar als daar echt je passie ligt moet je het gewoon blijven volhouden!

Het leukste tijdens mijn studie is denk ik toch het mariokarten in de tussenuren, haha. Nee maar het leukste zijn toch de mensen om je heen. Daar leer je uiteindelijk ook het meeste van.