Docenten

laden

 

Docent                                                              

Machiel Bakker

Machgiel Bakker

Roots

Machgiel beschikt over een enorme kennis van de muziekgeschiedenis, van klassiek tot pop en dance, hij kent het allemaal en weet er ook nog eens heel bevlogen over te vertellen. Machgiel werkt ook voor zijn eigen projecten waaronder Radio Remember, een online muziekstation voor ouderen met dementie.

Mechteld Bannier

Mechteld Bannier

Open space, Ondernemen

Mechteld is verbonden aan het Muziekpakhuis in Amsterdam waar zij bandlessen geeft aan volwassenen en kinderen. Ook geeft ze privéles saxofoon en speelt en produceert ze diverse muziektheatervoorstellingen.

Jan Peter Bast

Jan-Peter Bast

Toetsen, Bandcoach, E-music geschiedenis, Piano practicum

Deze veelzijdige toetsenist geeft bij ons onder meer het hoofdvak Toetsen. Jan-Peter speelde onder meer in The Scene en heeft daarnaast gewerkt met artiesten als Paul de Munnik, Sabrina Starke en Trijntje Oosterhuis. Ook arrangeert hij voor het Metropole Orkest en Top2000Live.

Joost van Bergen en Henegouwen

Rhythm & timing, methodiek drums

Joost speelde al in meer dan 600 theatervoorstellingen en als drummer met projecten als The girls wanna have fun (Mieke Stemerdink, Monique en Suzanne Klemann, Frédérique Spigt, Bombita’s, Manuëla Kemp) en vele andere projecten. Ook geeft hij les bij Bergen Muziek en workshops door het hele land.

Klaas Berings

Muziek voor radio, TV en internet

Klaas is mede-eigenaar van Freshbeat studio’s en produceert muziek voor commercials en tv.

 

Fred Berkemeier

Saxofoon, bandcoach, methodiek saxofoon

Fred Berkemeier, docent saxofoon, speelt momenteel met een eigen Soul-Jazz formatie, Cool Runnings en werkte o.a. met Massada, Cuby, Rob Hoeke, Laura Fygi en Wim Overgaauw. Hij speelde op PinkPop, de meeste Nederlandse jazz podia en stond in het voorprogramma van Michael Jackson en The Commodores.

 

Roy Beukers

Studiosessies, softwarekennis Protools

Roy werkt als gitarist, componist en producer. Sinds 2013 is Roy vaste gitarist bij VanVelzen en daarnaast wordt hij veel gevraagd voor freelance klussen. Ellen ten Damme, Do, Wudstik, Jim Bakkum, Idols-winnares Nikki, boyband Mainstreet, maar ook tv-shows als ‘De beste singer/songwriter van Nederland’ en ‘The Passion’. Spelen, schrijven, opnemen, Roy Beukers doet alles met evenveel passie en plezier.

Esmée Bor Stotijn

Zang

Zangeres Esmee speelde met Sister Bop en Jazzed to the max, Berget Lewis en met Postmen, Karin Bloemen, Freek de Jonge, Wim T. Schippers, Polo de Haas, Martinez Move, Boris, Food for Funk, Michelle David en Rocq-E Harrell. Ook zong ze diverse singles in zoals voor Vincent de Moor en Ferry Corsten.

 Niels Broos

E-music piano

Deze productieve, componist, pianoman extraordinaire heeft samengewerkt met en gecomponeerd voor Pete Philly, Jameszoo, INI beweging en maakte deel uit van de Kyteman Orchestra. Als hij niet produceert of componeert, extraheert hij graag nieuwe geluiden uit vintage synths om elke productie waaraan hij werkt naar een hoger plan te tillen.

Eller van Buuren

Ondernemen E-music

Eller speelt veel verschillende stijlen muziek, van rock tot blues, EDM en soms zelfs jazz. Hij is een getalenteerd zanger en songwriter. Hij bracht onder eigen naam een single en EP uit en tourt met zijn broer Armin de hele wereld over.

Julien Chaptal

Muziekproductie, E-performance, CD-productie, E-music geschiedenis

Docent Julien Chaptal is een ervaren producer en techno performer, zowel solo als met gelijkgestemde muzikanten. Zo speelde hij met Kabale und Liebe, Quazar en Lauhaus. Zijn doorbraak als soloartiest kwam met zijn albums Tokens en Mamday. Sindsdien tourt hij over de hele wereld.

René Dissel

Basgitaar, bandcoach

Basdocent René Dissel speelde in diverse formaties waaronder Praful, The Buzzbrothers band, Spectalicious, D Code, Pencil Brain, Cloudmachine, Face to face, Ramses Shaffy en Herman Finkers. Ook is hij professioneel fotograaf en fotografeert hij regelmatig evenementen en optredens van Conservatorium Haarlem.

 

Herman van Doorn

Zang, duo ensemble, methodiek zang

Herman van Doorn is zanger en componist. Samen met Herman Onnen vormt hij het duo HermanHerman en ook is hij te horen is veel reclameboodschappen, jingles en tekenfilms.

Jan van Duikeren

Trompet, bandcoach, methodiek trompet, improvisatie, blazerssectie

Trompetist en arrangeur Jan van Duikeren is een van de prominente gezichten van de Nederlandse Jazz scene. Hij speelt al jaren in de bands van Candy Dulfer, The New Cool Collective, het Concertgebouworkest en met zijn eigen formaties Jan van Duikeren’s JvD4 en Fingerprint. Verder speelde hij met enorm veel artiesten waaronder Paul Weller, Dr. Lonnie Smith,  Joe Jackson,Trijntje Oosterhuis, Sheila E, Gare du Nord, Metropole Orchestra, Diana Ross, Caro Emerald, Marco Borsato en Racoon.

Remco van Eijndhoven

Ondernemen, studieloopbaanbegeleider, coördinator international relationships 

Remco is drummer van de succesvolle Nederlandse mash-up band Memphis Maniacs, al jaren niet meer weg te denken van de bühnes van de Nederlandse festivals, clubs en evenementen. Voor Conservatorium Haarlem is hij docent ondernemerschap en coördinator International Relationships.

Mark Eshuis

Drums

Drumdocent Mark Eshuis is vaste drummer bij de Margriet Eshuis band en speelde bij diverse musicals, theaterproducties en bands als Jan Akkerman, John Scofield en Michael Brecker. Mark is ook actief als studiomuzikant, ondermeer in zijn eigen studio DrumTrack.

Walther de Graaff

Gitaar, bandcoach, duo ensemble

Walther speelde jarenlang in de band van Hans Dulfer en geeft bij Conservatorium Haarlem niet alleen het hoofdvak gitaar maar is ook bandcoach van de Jaarbands en sessiebands.

 

Martijn Groen

Educatie

Martijn Groen is drummer, maar ook bassist en gitarist. Hij is thuis in verschillende muziekstijlen. Dat hoor je ook aan de bands waarin hij speelt: Licks & Brains (jazz/funk), Bald as Love (Jimi Hendrix tribute band), Men in Blues (blues/country) en de Roodborstjes (‘60’s-‘80’s pop-coverband). Martijn geeft ook les op verschillende muziekscholen.

 Stephanie Hall

Engels

De Engelse Stephanie begeleidt met haar bedrijf The Voice Coach zowel professionele zangers als hobbyisten die aan hun vaardigheden willen werken. Ze is gespecialiseerd in zangles, songwriting en Engelse uitspraak.

Arjan Hebly        

Teamleider E-music

Arjen maakte dance producties en remixes voor verschillende artiesten, produceerde sounddesign voor games en ontwierp music production studio’s voor onder meer ID&T/SFX en Carl Cox. Sinds 2014 combineert hij zijn passie voor muziek met zijn management skills bij Conservatorium Haarlem.

 

 Xander Hubrecht

Songwriting

Xander is vaste gitarist bij Roel van Velzen en speelde verder met onder meer Birgit, Alain Clarke, Gordon, Kinderen voor Kinderen en Idols. Ook speelt hij regelmatig met zijn eigen Haarlemse formatie The Family.

 

 Roeland Jacobs

Studiopraktijk, studioproductie, CD-productie

Roeland is creative director bij Wedgeview Studios, een zeer professionele opnamestudio in het groene hart van Nederland.

Ted Koninkx

Studieloopbaanbegeleiding

Vocalist en vocal coach Ted zong in diverse theaterproducties, tekenfilms en bij pop-a-capella groep Montezuma’s Revenge. Momenteel treedt hij regelmatig op met zijn huidige band De Flamingo’s.

Jesse Koolhaas

Muziek bij film

Jesse is eigenaar van de Amsterdamse studio Mystic Brew, een studio gespecialiseerd in muziek, sound design, opname en mixen. Hier werkt Jesse aan muziek voor commercials, film en kunst. Zo creëert hij voor elk merk de beste soundtrack.

Allard Krijger

 

Sound design, E-music geschiedenis, E-performance, Foley & Sound FX, mediapsychologie

Allard is onder de naam Fraknoise actief als sounddesigner, videokunstenaar en producer van elektronische muziek. Daarnaast is hij ook foley artiest, singer songwriter, thereminist en multi-instrumentalist (gitaar, banjo, basgitaar, oud, saz, balalaika, ukelele, piano, orgel, synthesizers, modulaire synthesizers, autoharp, fluit).

Joost Kroon

Drum & Bass, theorie drums

Docent drums Joost Kroon speelt al jaren bij diverse Nederlandse bands waaronder New Cool Collective, Sven Hammond, Kane, Candy Dulfer, JB Meijers en Ruben Hein.

 

Tim Langedijk

Gitaar, methodiek gitaar, solfège

Tim is gitarist, arrangeur en oprichter van het Tim Langedijk Trio, met basdocent Udo Pannekeet en Hans van Oosterhout. Het trio speelt momenteel op diverse podia. Langedijk maakt simpel en doeltreffend duidelijk dat hij van mooie melodieën houdt en van overzichtelijke harmonieën.

 

Sabine de Lat

Educatie

Songwriter en componist Sabine de Lat beheerst de prachtige combinatie van akoestische gitaar, cello en zang. Ze maakte een aantal muziektheaterproducties en geeft naast de lessen educatie ook regelmatig workshops songwriting.

 

Niels van der Leest

Muziek voor games, mediageschiedenis, Foley & Sound FX

Niels studeerde klassieke percussie en speelde daarna in percussie groepen Circle Percussion (taiko) en AbSurdo (samba). Al een aantal jaren werkt hij als componist en sound designer van game muziek en maakte hij muziek voor onder meer Horizon Zero Dawn, Phoenix II, Dungeon Punks en Tetris Twist.

 Bart van Liemt

Songwriting

Bart was frontman van de succesvolle band The Sheer. Nu is hij deel van dance act Baskerville en werkt hij solo onder de naam Bade.

Christian Lohr

Toetsen, songwriting, productie, bandcoaching

De van origine Duitse Christian Lohr is toetsenist, producer, musical director en componist. Hij werkte met Sting, Joss Stone, Mick Jagger en Jimmy Cliff en heeft een eigen studio.

 

 

JB Meijers

Songwriting

JB is multi-instrumentalist, producer, songwriter en zanger en is vooral bekend als een van de van de Common Linnets. Hij werkte onder meer met Carice van Houten, Howe Gelb/Giant Sand, Acda en de Munnik en Bløf.

Coen Molenaar

Piano practicum, e-music piano, softwarekennis Ableton

Muzikant, labeleigenaar, componist en leraar Coen Molenaar speelt met diverse bands waaronder Acid-jazz band Tristan, Jan Akkerman en Writers Day.

Arjan Muusz

Teamleider pop

Weinig Nederlandse muzikanten die met zo veel verschillende bands en shows hebben gespeeld als saxofonist Arjan Muusz. Zo tourde hij onder andere met Alain Clark, Waylon, Sandra van Nieuwland, Sven Hammond Soul en Top2000Live. Arjan is al een aantal jaren teamleider Pop en weet met zijn grote netwerk steeds weer interessante gastdocenten uit te nodigen voor masterclasses en workshops.

 

Mark Otten

Muziek productie

Mark Otten is DJ en music producer. Zijn werk wordt gesupport door artiesten als Armin van Buuren, Tiesto, Above & Beyond, Markus Schulz, Paul Oakenfold en Paul van Dyk. Ook wordt Mark gezien als een van de mentoren van Martin Garrix.

Huig Ouwehand

Softwarekennis Logic, Methodiek snaren

Huig werkte met allerlei artiesten zoals Candy Dulfer, Michael Brecker, Trijntje Oosterhuis, Henny Vrienten en was jarenlang vaste bassist van Sonny’s Inc. Huig is eigenaar van de Zilverschoon Studio’s en produceert voor radio en tv.

 

Udo Pannekeet

Basgitaar, bandcoach, solfège, methodiek bas

Udo is bassist bij de legendarische band Focus (Thijs van Leer). Daarnaast speelt hij in verschillende jazz/fusion groepen zoals het Tim Langedijk trio, Delfos, Pitch Pine Project en zijn eigen On-quartet. Als sessiemuzikant werkte hij in het theater o.a. met Mike Bodde. Naast zijn werkzaamheden als bassist werkt hij als producer in de Wedgeview studios, waar hij o.a. de mix deed voor het laatste album van Till Bronner.

Jan van der Plas

Ondernemen

Jan is al jaren betrokken bij het opzetten en ontwikkelen van de vakken over ondernemerschap. Hij schreef (en herschrijft) de Muzikantengids en schrijft al jaren muziekrecensies voor muziektijdschrift OOR. Ook is Jan mede-eigenaar van Django Music, een label en publisher van muziek voor kinderen.

Vera van der Poel

Zang, bandcoach

De veelzijdige zangeres Vera van der Poel heeft een zeer gevarieerd repertoire opgebouwd. Zo liet ze in de jaren negentig voor het eerst van zich horen met de band Beeswamp en danceformatie Mimezine. Later volgden het project Voer en vele samenwerkingen met groepen als Junkie XL, Monte La Rue, Kypski en Nassir Aziz. Vanaf 2009 treedt ze regelmatig op onder eigen naam. In 2017 bracht ze het album Time versus Time uit.

 

Carlo van der Put

Transcriptions, theorie arrangeren

Carlo van der Put speelde in vele theaterproducties zoals Cats, Les Miserables en The Phantom of the Opera. Verder speelde hij met het Cor Bakker Orkest en het Metropole Orkest en als musical director en/of dirigent is hij onder andere werkzaam voor Cats, Miss Saigon en Grace. Carlo is eigenaar van CP Productions dat diensten levert op het gebied van arrangementen, transcripties, muzikale begeleiding van projecten.

 Esther Roozendaal

Studieloopbaanbegeleiding

Onder de naam Estroe begon Esther in 1998 als DJ en sindsdien is ze een van de weinige vrouwelijke DJ’s aan de top van de internationale dance-industrie. Met haar warme en subtiele mix van techno en tech house tourde ze de hele wereld over. Esther is tevens producer en label eigenaar van Rosedale records.

Rob van der Sande

Beleidsadviseur onderwijs & kwaliteit

Rob werkt al sinds 1983 bij Conservatorium Haarlem en sinds 1985 ook bij de Muziek van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) in Tilburg (Conservatorium, Rockacademie, Master of Music en opleiding Docent Muziek). Na zelf het conservatorium van Alkmaar, hoofdvak toetsen, te hebben afgerond, speelde hij in diverse diverse pop-, fusion- en lichte muziekformaties en werkte hij als docent en coördinator.

 

Roy Schut

Muziekproductie E-music

Roy Schut is als hardcore producer actief onder de naam Synthax. Hij bracht verschillende releases uit bij Neophyte Records. Syntax zoekt graag de creatieve grenzen op en houdt van interessante melodieën en arrangementen.

 Holger Schwedt

Studio & productie

Holger is een van de meest ervaren muziek-professionals van Nederland. Sinds 2006 runt Holger het studiocomplex Shamrock Studio's. Achter de schermen werkte hij mee aan honderden hit-noteringen van de meer Blof, Di-rect, Vanvelzen, Anouk, Postmen, Go Back To The Zoo en Miss Montreal. Met zijn bureau Stargate richt hij zich op het ontwikkelen van nieuw talent.

Arie Storm

Gitaar, bandcoach

Arie speelt onder andere bij Anouk en is een veelgevraagd sessie- en studiomuzikant.

Fred van Straten

Harmonieleer en analyse, mediageschiedenis, muziek voor radio/tv/internet, bandcoach, patronaatsessies, theorie vooropleiding

Fred is al 10 jaar docent bij Conservatorium Haarlem. Daarvoor gaf hij les bij diverse andere conservatoria. Hij maakt deel uit van een aantal projecten onder zijn artiestennaam Aristo. Zo tour hij met zijn blazerssectie ‘Aristo hornz’ met zanger Danny Vera langs diverse podia en heeft hij in Duitsland de soulband Volkan & Aristo. Ook is hij leider van zijn eigen ‘Aristo bigband’ en een band die de muziek van Dizzy Gillespie speelt. 

 

 

 Jan Tekstra

Songwriting

Jan Tekstra is zanger, liedjesschrijver, producer en coach. Hij schreef onder meer hits voor Marco Borsato en Jayh Jawson. Naast componist voor artiesten, musicals, tv en film is Jan ook actief als zanger/gitarist, zowel in de studio als live.

 

Emile den Tex

Studioproductie, audioanalyse, studiosessies

Emile den Tex is producer en opname- en mixtechnicus. Hij werkte bij Wisseloord studio's waar hij albums produceerde van onder meer The Scene, Shirley Bassey en The Stranglers. Later verzorgde hij alle orkestbanden en mixen voor televisie bij Idols en Popstars en was hij betrokken bij de opnamen van o.a. Hind, Jamai en Boris. Emile speelt in de roots band Tex-A-Go.

 Bas Uijtdewilligen

 Toetsen

Bas is een veelzijdige toetsenist met jarenlange ervaring. Hij is onder andere te zien in theaters, op festivals en op tv. Zo werkte hij met Caro Emerald, Guus Meeuwis, Marco Borsato en voor The Voice of Holland.

 

Gert van Veen

E-music geschiedenis

Gert is zonder twijfel één van de meest invloedrijke personen in de Nederlandse dancescene. Hij was muziekjournalist voor De Volkskrant en schreef het boek Release, het verhaal van ID&T. Hij pionierde als elektronisch artiest met House of Venus en Quazar en organiseerde vele eigen clubavonden en festivals.

 

Rob Verbakel

Methodiek gitaar, solfège

Verbakel speelt in diverse bands als sessiemuzikant en met zijn eigen band Amsterdam Saints.

 Floor Wittink

Educatie

Floor studeerde klassiek saxofoon en speelde sindsdien in vele orkesten en muziekproducties. Ze schreef in 2018 het boek “Hoe je als muzikant een bloeiende lespraktijk opbouwt”.

 

Judith Wognum

Zang

Judith heeft een eigen zangschool en treedt regelmatig op met Judith ‘s Pianoshow.