E-Music

laden

E-Music

De richting E-music leidt je op tot electronic musician/producer. Je richt je onder andere op het maken van dance- en andere muziekproducties in de studio, het live-performen als artiest/DJ, maar ook op het maken van muziek voor games, films, tv en commercials. Je leert werken in professionele studio’s met de meest uiteenlopende hardware en softwareprogramma's als Pro Tools, Logic en Ableton. De theorievakken, zoals harmonieleer, muziekgeschiedenis, solfège, transcriptions en rhythm & timing zijn identiek aan het programma van Pop, waardoor je een brede muzikale basis meekrijgt. Nederland staat wereldwijd bekend als het land van succesvolle producers/DJ’s en de opleiding E-music sluit hier naadloos op aan. Conservatorium Haarlem is dè hbo Dance-opleiding van Nederland!

Werkgebieden E-music

Studio

De E-musician is een professioneel vakman in de audiorecording studio en heeft verstand van en ervaring met recording, mixen en produceren. De E-musician beheerst relevante hard- en software op hoog niveau en heeft kennis van akoestiek. Daarnaast kan hij/zij omgaan met musici/artiesten, waarbij de juiste mix van dienstbaarheid aan hun wensen en de eigen deskundige en artistieke visie wordt gehanteerd. De E-musician functioneert als zelfstandig ondernemer met een eigen studio en verdient aan opdrachten, producersroyalty's, etc. of werkt in loondienst bij een studio. 

Electronic music 

De E-musician is bedreven in het componeren en produceren van dancemuziek. Daarvoor beschikt hij/zij over diepgaande kennis van gangbare audiosoftware en relevante hardware. De E-musician weet wat er in de markt speelt, zodat hij/zij de muziek 'exploitabel' kan maken. Naast het 'achter de schermen' produceren van dancetracks is de E-musician eventueel ook zelf DJ/artiest in clubs en/of op festivals in binnen- en buitenland. Hij/zij verdient geld als zelfstandig ondernemer via de bekende geldstromen: royalty's, inkomsten uit liveoptredens, verkoop van geluidsdragers en auteursrechten.

 

 

Media

De E-musician is een allround musicus die zich bezighoudt met het componeren en produceren van muziek en sounddesign voor mediatoepassingen zoals soundscapes en scores voor films en tv-series, commercials, games, etc. Hij/zij beheerst de relevante audiosoftware en hardware tot in de finesses. De E-musician heeft een uitgebreid netwerk van potentiële opdrachtgevers, zoals mediabedrijven, gameproducenten en reclamebureaus. Hij/zij werkt als zelfstandig ondernemer en verdient onder meer geld middels opdrachten en auteursrechten of is in dienst van een mediabedrijf.

 

Studieprogramma

Je krijgt les van zeer ervaren producers, engineers en muzikanten. Naast het ontwikkelen van je creatieve, productionele en muzikale vaardigheden, wordt ook aandacht besteed aan ondernemerschap en muziekeducatie. Naast de wekelijkse lessen bezoek je regelmatig gerenommeerde studio’s, musea, vakbeurzen en festivals. Je doet mee aan (internationale) songwriters camps en volgt interessante masterclasses/workshops.

Duur:              4 jaar
Niveau:           Hbo-bachelor
Studievorm:   Voltijd