laden

Conservatorium Haarlem to launch international 2-year Associate degree programme for top talented electronic music producers/DJ’s and artists

More than ten years after the start off the E-music bachelor degree programme, Conservatorium Haarlem is once again the first music conservatory to start a part-time Associate degree programme. The intention is to start the first programme in September 2020. With this associate degree, Conservatorium Haarlem responds to a current industry demand, the demand for a high quality, part-time education for top talented electronic music producers/DJ’s and artists who have already taken the first steps into their music careers. Together with teachers and industry professionals, the students are going to further build on their careers and fulfil their ambitions. Interested in attending the associate degree programme? Please send an e-mail to conservatorium@inholland.nl to subscribe to our AD mailinglist.


International Writers Camp 2019

November 5-8 Conservatorium Haarlem will once again host the International Writers Camp (IWC). The IWC is an annual event organised in order to introduce the students to the real world of the music industry, while expanding their mind set and expertise by intensively working together with creative minds from another genre, profession and country. The IWC is powered by real commercial assignments from renowned industry representatives (among which BMG/Talpa, CTM Music & Sony/ATV Music). An incredibly valuable learning experience for all participants and an amazing way to obtain international experience and contacts within just a matter of days.

*commercial assignments from renowned industry representatives
* incredibly valuable learning experience for all participants
* participating students from over 15 different countries
* intensively working together with creative minds
* 5-8 November 2019


Plein van de Vrijheid

Ook dit jaar heeft Conservatorium Haarlem weer een eigen podium tijdens Bevrijdingspop. Vier bands en drie DJ's spelen op het Plein van de Vrijheid. 


Pinguin Radio Showcases

Al jaren organiseert Pinguin Radio tijdens de dagen van Eurosonic Noorderslag een alternatief programma vol nieuw talent. Dit jaar presenteert Conservatorium Haarlem donderdag 17 januari de volgende acts: Venhill, Sara Kristin, Operation Hurricane, Greenfields, CHARLOT, Reino en Ben Hardus.


International Writers Camp 2018 groot succes

Het International Writers Camp was ook dit jaar weer een groot succes! Er zijn 44 songs gemaakt. Het nummer Bubble Pop was de winnaar van de week. De track werd gemaakt door Boudewijn Scholten van Conservatorium Haarlem, Urmila Sivadas van True School uit Mumbai en Erynn McLeod van Berklee Valencia.


International Writers Camp 2018

Conservatorium Haarlem start op dinsdag 6 november met een vierde editie van het ambitieuze International Writers Camp. Het International Writers Camp (IWC) is een jaarlijks evenement georganiseerd door het Conservatorium Haarlem om de pop- en E-music studenten kennis te laten maken met de muziekindustrie, terwijl ze hun denkwijze en expertise uitbreiden door intensief samen te werken met creatieve geesten van een ander land. In 2018 komen 75 internationale studenten van 18 conservatoria uit 22 verschillende landen naar Haarlem. Studenten van Conservatorium Haarlem werken samen met de internationale studenten aan het ter plekke schrijven, opnemen, produceren en presenteren van ‘radio ready’ songs. Hiermee bouwt het conservatorium verder aan het versterken van de internationale positie.


Het conservatorium in Haarlem wil een deeltijdopleiding invoeren voor producenten, dj's en andere artiesten die al werkzaam zijn op het gebied van de elektronische muziek. 

Het conservatorium heeft bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een aanvraag ingediend voor de nieuwe opleiding, die qua niveau tussen mbo-4 en het hbo-bachelordiploma zit. De parttime-opleiding is meer toegespitst op de eigen loopbaan en ook wat minder uitgebreid dan de fulltime-opleiding. De Associate Degree E-music wordt een Engelstalige topleiding voor nationale en internationale electronic dance-music producers met bovengemiddeld talent, uitgebreide kennis en kunde, die actief zijn in de beroepspraktijk (bv. beschikken over een platencontract, optredens, etc.). 

Hiermee wil Conservatorium Haarlem inspelen op een actuele marktvraag, de vraag van succesvolle, veelal autodidacte E-musicians naar hoogwaardige toegesneden onderwijs- en coachings-pakketten om daarmee direct hun carrièrekansen te vergroten. De opleiding richt zich hierbij specifiek op het doorontwikkelen van de vaardigheden en creativiteit van de student inclusief het vermarkten van zijn producties en het uitbouwen en onderhouden van (inter)nationale relevante netwerken. De ontwikkeling van het eigen werk, creativiteit, ambitie en productie en podium-vaardigheden van de student zal centraal staan in het lesprogramma, evenals entrepreneurship/rechten en mentale coaching om het hectische bestaan in de muziekindustrie het hoofd te bieden. Docenten en vakmensen uit de industrie begeleiden de studenten. 


Vierde editie International Writerscamp

Dinsdag 6 november start de vierde editie van het International Writers Camp. Deze keer verwelkomen we 80 internationale studenten van 20 conservatoria uit 18 verschillende landen. Ze gaan deze week met 40 studenten van Conservatorium Haarlem samenwerken. Vooraanstaande muziekuitgeverijen waaronder BMG/Talpa, Sony/ATV Music Publishing en CTM Publishing geven (real life) opdrachten aan de studenten, die in groepjes van drie, tot vrijdag dag en nacht aan de slag gaan met het schrijven, opnemen en produceren van nieuwe songs.Tijdens het songwriting proces worden de studenten gecoacht door professionele nationale en internationale songwriters, producers en docenten.  


Keuzegids HBO: Conservatorium Haarlem ook topopleiding 2019

Conservatorium Haarlem behoort tot de beste conservatoria van Nederland, zo blijkt uit de Keuzegids HBO 2019. De opleiding is opnieuw uitgeroepen tot ‘Topopleiding 2019’. “Voor de algemene muziekopleiding zullen je voorgangers Amsterdam, Groningen en Haarlem van harte aanraden”, schrijft de Keuzegids. Het Conservatorium Haarlem mag zich ‘topper’ noemen, onder meer doordat studenten “blij zijn met de manier waarop getoetst wordt.” Ook de faciliteiten in scoren goed. Dit leidt tot een score van 79 punten. Volgens de gids is het wellicht lastig om toegelaten te worden, maar eenmaal binnen ben je zeker van hoge kwaliteit.

Bron: Keuzegids HBO Voltijd 2019, uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie.


 

Studenten Conservatorium Haarlem spelen met Shirma Rouse

Ondertussen is spelen op het talenstage tijdens Zomer op het Plein in Alkmaar een van de jaarlijks terugkerende hoogtepunten voor de studenten van Conservatorium Haarlem. Dit jaar begeleiden de studenten niemand minder dan de veelzijdige souldiva Shirma Rouse. Shirma stelde zelf haar band samen aan de hand van audities en de studenten kregen ook een aantal masterclasses van de leden van de band om zich goed voor te bereiden. Heb je zin in een zomers concert met veel funk en soul? Kom dan zeker even langs op 1 juli bij het Talentstage, vanaf 14.30 op het Canadaplein in Alkmaar.

Conservatorium Haarlem op Bevrijdingspop 2018

Ook dit jaar heeft Conservatorium Haarlem weer een eigen podium op Bevrijdingspop Haarlem. Tussen 12.00 en 18.00 uur treden er  3 bands en 4 DJ’s op, op het Plein van de Vrijheid podium. Dit jaar gaat de eer naar Venhill, Operation Hurricane en MOWA en DJ’s Sebastian Crane, UNIKID, Tom L, DJ Arcando.


Take Off Music Event

In het weekend van 1 tot 3 juni is het Take Off Music Event in Hoofddorp. Op zaterdag spelen bands van Conservatorium Haarlem bij Poppodium Duycker. We zien duo’s en bands Boar & The Monkey, Lake Michigan, Hof & de Graaf, Kings & Crowns, MOWA, Leah Rye en Loose Air.

 


Masterclass Troy Taylor

Woensdag 14 februari komt de Amerikaanse Troy Taylor een speciale masterclass (Vocal-) Producing & Demo Listening geven! Troy is een multiple Grammy Award winnaar, (vocal)producer, songwriter en manager. Hij werkte met Whitney Houston, Mary J.Blidge, Aretha Franklin, Lionel Richie en vele anderen. Wil je precies weten hoe Troy toplines produceert? Wil je goede feedback op je eigen materiaal? Kom woensdag naar de masterclass! 


Altersonic showcases

Altersonic is een van de eerste alternatieve showcases tijdens Eurosonic. Als early adopter van nieuw talent is dit jaar voor het 12de keer actief en vervult een functie als eventuele opstap naar Eurosonic/Noorderslag. Met partner Pinguin Radio is deze showcase gegroeid tot een waardig talentondersteuning klaar voor de Europese muziekindustrie. Dit jaar 3 dagen muziek op 6 podia in de Drie Gezusters te Groningen van 17 t/m 19 januari 2018. Donderdag 18 januari spelen de volgende Conservatorium Haarlem acts: Kate Giorgia, Lake Michigan, Operation Hurricane, Liv Webbers, Greenfield, Venhill en Loose Air.


Video International Writers Camp 2017

Studenten van Rookie Entertainment hebben een video gemaakt van het het International Writers Camp.


 Masterclass Benny Rodrigues 

Donderdag 30 november geeft Benny Rodriques een masterclass. Benny is in zeer korte tijd geïnfiltreerd in het rijtje van de bekende gevestigde namen in de Nederlandse dance-scene. Hoewel bekend geworden vanwege zijn Funky (tech-)house, weet hij ook dat er zo nu en dan gewerkt moet worden en weet hij hoe hij dat bijltje moet hanteren, wat resulteert in een bijzonder stevige portie techno die boven alles goed verteerbaar blijft. Inmiddels heeft hij op vele feesten in Nederland gedraaid (FFWD, Mysteryland, Innercity, Sensation: Black), maar ook op het zonovergoten Ibiza is hij een graag geziene gast om met z'n mixing skills het eiland op te zwepen op een techno golf die drijft op de funk.


  Masterclass compositie en productie door Adam Bar Pereg

 Hoe kun je je idee vertalen van begin tot eind product? Wat is de filosofie van jouw nummer en klopt dat met hoe mensen het horen? Hoe kun je door middel van kleine keuzes in de mix je nummer completer maken? Wat wil je met je track en hoe vertaalt zich dit naar de eind mix? 23 November komt Adam Bar Pereg een masterclass compositie en productie geven. 


 Derde International Writers Camp een groot succes!

De derde editie van het International Writers Camp is vrijdag 3 november afgesloten met de presentatie van de 42 tracks die in die week zijn gemaakt. De ruim 100 studenten hebben drie dagen en drie nachten keihard gewerkt aan de nieuwe songs die in de Philharmonie Haarlem werden gepresenteerd aan de publishers BMG/Talpa, Armada Music, Warner Chappell, Sony/ATV Music Publishing en CTM Publishing. De week was een groot succes, niet alleen omdat er weer heel veel mooie songs zijn afgeleverd maar ook omdat alle studenten een hele inspirerende week hebben gehad. Op naar de volgende writers camp!


Start International Writers Camp 2017

Dinsdag 31 oktober start de derde editie van het International Writers Camp. Deze keer zijn er 69 internationale studenten van 18 conservatoria uit 15 verschillende landen naar Haarlem gekomen. Ze gaan deze week met 40 studenten van Conservatorium Haarlem samenwerken. Vooraanstaande muziekuitgeverijen waaronder BMG/Talpa, Warner Chappell, Sony/ATV Music Publishing en CTM Publishing geven (real life) opdrachten aan de studenten, die in groepjes van drie, tot vrijdag dag en nacht aan de slag gaan met het schrijven, opnemen en produceren van nieuwe songs. . Tijdens het songwriting proces worden de studenten gecoacht door professionele nationale en internationale songwriters, producers en docenten.  

Er zijn dit jaar studenten van Baron School Of Music (Hong Kong), Berklee College of Music (USA),  COPA Campus Of Performing Arts (Zuid-Afrika), Conservatorium Gent (België), ESMUC Barcelona (Spanje), Hochschule der Populären Künste (Duitsland), ICOM International College Of Music (Maleisië), JMC Academy (Australië), Leeds College of Music (UK), Malmö Academy of Music (Zweden), Metropolia (Finland), Napier University (UK), Royal Academy of Music (Denemarken), Royal Northern College of Music (UK), The True School Of Music (India), Saint Louis College Of Music (Italië), University of Agder (Noorwegen) en Valencia Campus (Spanje).


Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden om (door) te studeren aan Berklee College Of Music in Boston?

Donderdag 9 november is Marek Dykta (Assistant Director of Admissions Berklee College Of Music) hier voor een speciale info sessie. Hij kan je alles vertellen over Berklee, de studieprogramma's, toelatingseisen, carrièremogelijkheden en hoe je in aanmerking kan komen voor een studiebeurs. Marek studeerde klassiek gitaar in Polen. Na het succesvol afronden van zijn studie, studeeerde hij cum laude af bij Berklee en speelde vervolgens ruim 15 jaar in de New Yorkse jazzscene.


Masterclass drums Derrick McKenzie, 9 november

Een bijzondere masterclass van topdrummer Derrick McKenzie van de band Jamiroquai! Derrick drumt al sinds 1994 bij Jamiroquai, ten tijde van het album The Space Cowboy. Het drummen zit Derrick al sinds zijn vroege jeugd in het bloed want hij begon met drummen op tafels, stoelen en koekjestrommels. Hij werd beïnvloed door soulartiesten als Prince en drummer Billy Cobham. Een mooie kans om alles te horen over het vak van deze waanzinnige drummer.


Masterclass Focus..., maandag 2 oktober

Focus... (Bernard Edwards Jr.) is een succesvolle producer uit Atlanta. Hij boekte zijn eerste grote successen nadat hij werd getekend door Dr. Dre’s label Aftermath Entertainment in 2001. Sindsdien produceerde hij platina en gouden albums voor artiesten als Dr. Dre, Eminem, Kendrick Lamar, Snoop Dogg, Pink, N Sync, Christina Aguilera, Jennifer Lopez, Beyoncé, 50 Cent, Busta Rhymes, The Outlawz, The Game, Jay Rock en vele anderen. Hij won twee keer een Grammy Award. Focus... is de zoon van Benard Edwards; de legendarische bassist en grondlegger van de jaren zeventig disco band CHIC.


Holger Schwedt nieuwe docent studio & productie
Holger Schwedt is bij Conservatorium Haarlem begonnen als docent studio & productie. Holger is een van de meest ervaren muziek-professionals van Nederland. Sinds 2006 runt Holger het studiocomplex Shamrock Studio's. Achter de schermen werkte hij mee aan honderden hit-noteringen van de meer Blof, Di-rect, Vanvelzen, Anouk, Postmen, Go Back To The Zoo en Miss Montreal. Met zijn bureau Stargate richt hij zich op het ontwikkelen van nieuw talent.

Masterclass door Colin Benders
Donderdag 14 september is er een masterclass door Colin Benders. Voor wie Kyteman uit het oog was verloren; de jongen met trompet is niet meer. Colin maakt tegenwoordig elektronische muziek. Techno, elektro, drum-’n-bass. Het orkest is ingeruild voor een nog veelzijdiger klankapparaat, een magische muur van elektronicamodules die onderling verbonden geluiden opwekken en manipuleren. Met de modular synthesizer is Colin begonnen aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. 

 

Masterclass over gehoorbescherming

Donderdag 7 september komt Peter van Galen van Earproof een masterclass geven over gehoorbescherming. Je kan bij Peter terecht voor al je vragen over oordoppen en je gehoor.


International Writers Camp 2017

Van 31 oktober tot 3 november is er weer een International Writers Camp! Dit jaar worden er studenten verwacht van maar liefst 18 verschillende landen waaronder Amerika, Engeland, China, Japan, India, Zweden, Finland, Denemarken, Belgie, Duitsland, Zuid-Afrika, Maleisië, Noorwegen, Spanje en Schotland. In deze week werken ze samen met studenten van Conservatorium Haarlem aan het ter plekke schrijven, opnemen en presenteren van ‘radio ready’ songs. Diverse vooraanstaande muziekuitgeverijen en labels, waaronder BMG/Talpa, Warner Chappell, Sony/ATV Music Publishing, CTM Publishing, Armada Music en Strengholt Music, zullen (real life) opdrachten geven aan de studenten, die in groepjes drie dagen ‘dag en nacht’ aan de slag gaan met het schrijven, opnemen en produceren van nieuwe songs. In het verleden zijn er naar aanleiding van het Writers Camp al diverse tracks ‘getekend’ door een uitgeverij of label. Het International Writers Camp is een van de hoogtepunten van het studiejaar!


Talenstage met Douwe Bob bij Zomer Op Het Plein 

Studenten van Conservatorium Haarlem staan zondagmiddag 25 juni op het podium. Tussen 14.30 en 16 uur treden er vier Jaarbands op en om 16 uur is er een slotoptreden met Douwe Bob. Voor dit optreden heeft Douwe Bob zelf studenten geselecteerd als zijn begeleidingsband. Samen verzorgen zij een spetterend optreden.

De Amsterdamse Douwe Bob is een Nederlandse singer-songwriter. Op zijn zesde begon hij al met het spelen van piano, en op zijn veertiende kwam daar gitaar bij. Als singer-songwriter laat hij zich inspireren door countrymuziek en muziek uit de jaren zestig en zeventig. In augustus 2012 won hij de eerste editie van het programma ‘De beste singer-songwriter van Nederland’. In mei 2013 verscheen zijn debuutalbum, ‘Born in a storm’. Onlangs vertegenwoordigde hij Nederland op het Eurovisiesongfestival. 

Voor meer info: www.zomerophetplein.nl


Dubbele masterclass (18 mei)

Vandaag komen toetsenisten Matthijs van Duijvenbode en Thijs Boontjes samen  een masterclass toetsen geven.

Matthijs en Thijs spelen Wurlitzer en Hammond in ondermeer de band van Douwe Bob.

 


Jeroen Overman geeft masterclass bas (11 mei)

Jeroen Overman is gitarist en bassist en speelde jarenlang in de livebands van Tim Knol en Anne Soldaat. Momenteel speelt hij met Douwe Bob in alle club en op diverse festivals. Dus interessant voor alle mensen die straks met Douwe Bob gaan spelen bij Zomer op het Plein en natuurlijk voor alle bassisten.


Writers Camp 2017

Conservatorium Haarlem start op dinsdag 28 maart weer met een Writers Camp. In deze week krijgen de studenten echte opdrachten van vooraanstaande muziekuitgeverijen en labels waaronder BMG/Talpa, Strengholt Music, Sony Music Publishing, CTM Publishing en Talk To The Management. De conservatoriumstudenten gaan drie dagen in groepjes aan de slag met een door hun uitgekozen opdracht. Op de vierde dag worden de tracks die ze hebben gemaakt gepresenteerd aan de uitgeverijen en labels. Daarnaast zijn er dagelijks docenten, ervaren songwriters en producers aanwezig die de studenten terzijde zullen staan als coach.


 

Douwe Bob speelt samen met studenten op Zomer Op Het Plein

Inmiddels is het een jaarlijks terugkerend evenement en een hoogtepunt voor de deelnemende studenten; spelen op het Canadaplein tijdens Zomer Op Het Plein met een Nederlandse artiest van niveau. Op 25 juni spelen er een aantal studenten als begeleidingsband van niemand minder dan Douwe Bob. De audities worden door Douwe Bob zelf afgenomen op vrijdag 31 maart.


 

Afsluiting Jaarbands

De Jaarbands van Conservatorium Haarlem werken toe naar de afsluiting in de kleine zaal van Patronaat op maandag 27 maart, overdag van 12.00-17.00 uur ! Iedere jaarband speelt daar 3 stukken "Eigen Werk".


 

Hemelbestormers 2017

Op 5 maart 2017 vond de eerste editie van Hemelbestormers plaats. Een uniek showcasefestival in TivoliVredenburg waar tien Nederlandse popopleidingen lieten zien wat voor talent zij in huis hebben. Voor het eerst in de geschiedenis bundelen zoveel verschillende muziekopleidingen uit Nederland de krachten, om hun talenten de kans te bieden zichzelf te presenteren aan een groot publiek. Vanuit Conservatorium Haarlem speelden Loose Air, Greenfield en Solden op het festival. 

 

 


Proeflessen Saxofoon en Trompet op donderdag 16 maart

Overweeg je te studeren aan een pop opleiding als blazer, maar wil je eerst ervaren of dat iets voor jou is? Meld je dan aan voor 16 maart 2017 via conservatorium@inholland.nl aan voor een proefles saxofoon of trompet.

Docenten: Jan van Duikeren en Fred Berkemeier.

 


Bass & Drum masterclass op 9 maart

Basbouwer Sander de Gier van De Gier Guitars komt donderdag een demonstratie geven tijdens de Bass & Drum Masterclass met Joost Kroon en Glenn Gaddum Jr. Aanmelden kan via conservatorium@inholland.nl


Bass & Drum masterclass op 9 maart

Donderdag 9 maart organiseert Conservatorium Haarlem een speciale masterclass voor bassisten en drummers, door Joost Kroon en Glenn Gaddum jr.

Joost Kroon is docent bij Conservatorium Haarlem en drumt ondermeer bij Sven Hammond, New Cool Collective en Ladies of Soul.

Glenn Gaddum jr. is bassist, componist, arrangeur en producer. Hij zit in de bands van onder andere Ladies of Soul, Anouk, Benny Sings en Sven Hammond. Daarnaast tourt hij met Amerikaanse (jazz) muzikanten Frank McComb, José James en N'dambi

Interessant voor bassisten en drummers, duo’s of individueel als luisteraar of actief deelnemer. Voor (aankomende) studenten, alumni en voor bassisten en drummers van buitenaf, wees welkom!

De entree is gratis, aanmelden kan via conservatorium@inholland.nl.


Toetsenistendag donderdag 2 maart 2017

Weet je nog niet precies wat een toetsenist allemaal moet kunnen om er zijn beroep van te maken? Weet je nog niet hoe een conservatorium studie daarbij zou kunnen helpen? Om antwoorden op dat soort vragen te krijgen, nodigt Conservatorium Haarlem je van harte uit bij onze TOETSENISTENDAG op donderdag 2 maart. We geven een aantal concerten en demonstraties op diverse toetsinstrumenten, solo en in een band. We hebben diverse gastsprekers uit het werkveld. Ook nemen we een kijkje in de wereld van de vintage (ouderwetse) toetsinstrumenten. En behalve dat krijg je ook gelegenheid om iets voor te spelen voor een van de docenten. Je krijgt dan studieadvies, informatie over de opleiding en tips om goed voor de dag te komen bij onze audities.


Chris “Deep” Henderson geeft masterclass producing (16 februari)

Vandaag komt songwriter, producer en Grammy Award winnaar Chris Henderson een masterclass producing geven. Zo komen de hits Jamie Foxx's "Blame It” en "Happily Ever After" van Case van zijn hand en werkte hij met ondermeer R.Kelly, G.Unit (50 Cent), Mya en velen anderen. Hij is eigenaar van Deep Productions, Deep Recording House en zijn eigen publishing Company, een partner van Sony ATV.

https://twitter.com/deepchris


Nieuw showcasefestival Hemelbestormers , zondag 5 maart 2017 in TivoliVredenburg (8 februari 2017)

Op zondag 5 maart vindt in TivoliVredenburg de eerste editie plaats van het nieuwe showcasefestival ‘Hemelbestormers’. Hemelbestormers is een unieke samenwerking tussen tien muziekopleidingen in Nederland. Aansluitend op de Musicfair, betreden vierentwintig talenten het podium in TivoliVredenburg. Vanuit Conservatorium Haarlem spelen die avond Loose Air, Greenfield en Solden.

Voor het eerst in de geschiedenis bundelen zoveel verschillende muziekopleidingen uit Nederland de krachten, om hun talenten de kans te bieden zichzelf te presenteren aan een groot publiek. De afgelopen jaren zien we veel acts, afgestudeerd van één van de muziekopleidingen die ons land rijk is, doorbreken in het popcircuit. Zo begon Mister and Mississippi als een schoolproject van Herman Brood Academie, studeerde Jett Rebel aan het Conservatorium van Amsterdam, hebben de dames van Bells Of Youth elkaar leren kennen op de Rockacademie en zo zijn er nog vele anderen te noemen. Namen als Mr. Polska, My Baby, DeWolff, Textures, Gallowstreet, Birth of Joy, Jungle by Night en Lucas Hamming zijn een mooi voorbeeld van talenten die op dit moment hun successen behalen in Nederlandse clubs en op festivals.  

Zondag 5 maart 2017 TivoliVredenburg, Utrecht Deuren open: 17.00 uur Tijd: 17.30 uur – 22.30 uur Ticketprijs: € 5 (excl. servicekosten)

Eventpagina: Hemelbestormers | 5 maart | TivoliVredenburg

Kaartverkoop via http://tiv.re/Hemelbestormers5maart


Kees ten Dam geeft masterclass saxofoon (8 februari 2017)

Kees ten Dam speelt in verschillende bands, maar wordt voor het grote publiek vooral bekend van de begeleidingsband van Marco Borsato. Morgen geeft hij een masterclass saxofoon bij Conservatorium Haarlem.


Duo’s Conservatorium Haarlem spelen op Take Off Music Event (8 februari 2017)

Het Take Off Music Event (voorheen Meer Jazz) in Hoofddorp viert dit jaar van 8 tot 11 juni haar 23ste editie. Bezoekers kunnen vier dagen lang genieten van jazz en aanverwante stijlen op 9 verschillende podia. Het festival en Conservatorium Haarlem werken ook dit jaar weer samen. Op het Podium Paviljoen Raadhuisplein spelen 4 duo's van het conservatorium. Wie dat zullen zijn wordt later bekend gemaakt.

www.meerjazz.nl


Speciale masterclass van Frank McComb (USA) (8 februari 2017)

Vandaag is er een speciale masterclass zang, toetsen en songwriting van de Amerikaanse jazz/soul artiest Frank McComb. Frank wordt vaak vergeleken met grootheden als Donny Hathaway en Stevie Wonder en speelde met heel veel artiesten waaronder Prince, Chaka Khan, Will Smith, Najee, Branford Marsalis, George Duke en Lalah Hathaway. Onlangs kwam zijn nieuwe album 'Soulmate, another love story' uit. Deze week staat hij met ‘The Ladies Of Soul’ in de Ziggo Dome. 

http://frankmccomb.info

https://open.spotify.com/artist/0wbDq3eOvenJ6l0gYhUNqt


 

Sven Figee geeft een masterclass Hammond (2 februari 2017)

Vandaag komt Sven Figee een masterclass Hammond geven. Sven is producer, componist, dirigent en muzikant. Hij is natuurlijk bekend van Sven Hammond, maar speelde met heel veel artiesten waaronder Anouk, Bo Saris, Jan Rietman, Beatrice van der Poel en Angela Groothuizen. 

14.00-16.00

lokaal B0.38

http://svenhammond.com


Vierdejaars organiseren IJ’ndfest (12 januari 2017)

Op 17 januari 2017 organiseren de vierde jaars van het Conservatorium Haarlem met afstudeerrichting Performance een te gekke avond vol met eigen werk! De acht studenten hebben The New Flavors uitgenodigd om hun begeleidingsband te zijn en zo samen met hun een voorproefje te geven voor hun aller laatste grote moment van het jaren zwoegen op het Conservatorium: het Eindconcert.  Omdat deze avond eigenlijk al spannend genoeg zou worden, dachten de studenten: "Waarom zouden wij dit op het Conservatorium doen? Wij willen geen schoolse zenuwen, we willen het ergens anders! We willen even weg van school, weg uit Haarlem voor één keertje! We willen over land en zee reizen en daar een locatie vinden! Maar waar kan dit??! We gaan over het IJ! Nee nog beter, WE GAAN OP HET IJ!!"  Voor deze speciale avond, nodigen wij jullie uit om op een speciale manier bij ons te komen. Pak het pondje van Amsterdam Centraal naar NDSM en daar vind je het meteen aan de linkerhand als je uitstapt: Het Veronicaschip! Met een hoop geschiedenis is zij deze avond ons knusse bootje. 

Oja! Van studenten, voor studenten (en natuurlijk iedereen die wil komen): GRATIS!!!! DUS WAT WANNEER HOE HUH???!! - 8 fantastische muzikanten  - eigen werk - dinsdagavond 17 januari gaan de deuren open om 20.00u - Het Veronicaschip Amsterdam - ondersteund door The New Flavors - GRATIS!!!!!!!!!


E-music organiseert PROEF-WERK (12 januari 2017)

Na een enorm succesvol eerste half jaar organiseren de eerstejaars E-music PROEF_WERK. Op 24 januari mogen ze het café van poppodium Patronaat op zijn kop zetten. Op deze speciale avond laten ze hun skills on the decks zien. Neem allemaal je vriendjes en vriendinnetjes mee en we maken er een gezellige tijd van.

Damage: €0,00

Drankjes: aanwezig

Line Up: Current Age/Naweek/Melissa May/UHMM/Lexurus/Yung Rattler/Neil Alexander/JBeat/Dizzle/Breakaleq/Enzo Da Silva


 

Masterclass door Rory Ronde (14 januari 2017)

Gitarist Rory Ronde komt vandaag een masterclass geven. Rory speelde op vele albums uit de Dox Family zoals Benny Sings, Giovanca en Roos Jonker, maar is vooral bekend als vaste begeleider van Wouter Hamel en als lid van New Cool Collective. Zijn solowerk brengt hij uit onder de naam Kofi Anonymous

 


Gitarist Clemens Blacquiere geeft masterclass (15 December 2016)

Noem een groot podium en beroepsgitarist Clemens Blacquière speelde er, als begeleiding van artiesten als Jeroen van der Boom, Glennis Grace, Mr Probz, Marco Borsato en vele anderen. Naast zijn werk als gitarist is hij zoveel mogelijk bezig met het schrijven en produceren van muziek. Zo schreef hij ondermeer voor Krystl het liedje Leaving Home.

 (zie ook : http://www.clemensblacquiere.com)


Liv Webbers wint Gitaarlem 2016

Studente Liv Webbers heeft op 28 november de Gitaarlem 2016 Talent Award gewonnen! Er waren 10 finalisten voor de singer songwriter wedstrijd.

Liv won met het nummer Stay Down With Me, waarbij ze op de piano begeleid werd door Jermaine Westfa. Zij biedt het meest complete plaatje van de avond: een mooie stem, een originele compositie en een open presentatie. Chris Alain pakte de derde prijs met een mooie, bijna Disney-achtige ballade en de compositie van Wessel van Deursen is goed voor de tweede prijs.

 


 

Leonie Meijer geeft masterclass zang (8 december)

Singer songwriter Leonie Meijer speelde al een tijd als zanger in verschillende bands maar haar echte doorbraak kwam met haar deelname aan seizoen 2010/2011 van The Voice Of Holland. Ook al eindigde ze hiermee uiteindelijk op de vierde plaats, het betekende wel de opname van haar debuutalbum Los en later het album ‘Luister Maar’ in 2013. Haar laatste album ‘The Naked Sessions’ kwam in oktober 2015 uit. Met de laatste tourt ze momenteel langs diverse Nederlandse theaters.

Zie ook  http://www.leoniemeijer.com


 

Marc van Wageningen geeft masterclass bas (1 December 2016)

De Nederlandse Marc van Wageningen woont al sinds geruime tijd in Amerika. Hij speelde samen met heel veel grote namen waaronder Sheila E, Tower of Power, Pee Wee Ellis en Maceo Parker. Vandaag geeft hij een speciale masterclass bas!


 

Dit zijn de finalisten van Gitaarlem van het Conservatorium!

Lisa Rietveld

Lisa is 20 jaar oud, woonachtig in Haarlem en is 3e jaars studente aan het Conservatorium te Haarlem. Ze schreef haar eerste liedje toen ze 15 was, is sindsdien blijven schrijven en heeft inmiddels een band om zich heen verzameld waarmee ze nu live speelt: Lisa & the Lumberjacks. Ze schrijft haar songs meestal alleen met de piano en werkt ze daarna uit in bandvorm.

Welke mooie muzikale projecten heb je tot nu toe op je naam staan?

2015: theatershow met Alain Clark, Gitaarlem Finale

2016: gespeeld in o.a. Paradiso Amsterdam, Bevrijdingspop Haarlem, Haarlem Jazz & More (mainstage), Haerlemsch Helden en als kers op de taart afgelopen september een eigen show in de kleine zaal van het Patronaat met het releasen van haar eerste EP genaamd “VIVID”.

Wie of wat inspireert je en waarom?

Inspiratie haal ik uit allerlei hoeken: soulgeak Allen Stone, Stevie Wonder maar ook uit de melancholische kant van MaY Corby, Lianne La Havas en James Vincent McMorrow. Ik wordt geïnspireerd door iemand als persoon, door zijn of haar klanken en een sfeer die er wordt neergezet binnen de muziek. Daarbij vind ik eigenheid en puurheid enorm belangrijk. Alleen dan kan iemand mij raken.

Wat zijn je ambities?

Na het releasen van mijn eerste EP en mijn eigen headline show wil ik meer, meer meer. Meer nemen maar ook vooral meer geven. Daarom ben ik nu heel druk aan het schrijven, om mijn ideeen nog duidelijk de verwoorden en mijn plaatje helemaal in te kleuren. Uiteindelijk is de sky de limit: ik wil mijn muziek laten spreken en heel Nederland en daarbuiten mijn verhaal vertellen.

 

Chris Alain

Deze 19-jarige artiest schrijft, maakt, speelt en zingt zijn eigen liedjes. Zijn songs zijn tekstueel en muzikaal geïnspireerd door gebeurtenissen en verhalen in zijn eigen leven of directe omgeving. Het maken van muziek voelt voor hem niet als hobby of werk, maar is een noodzaak. Zijn nummers zijn te omschrijven als hedendaagse catchy popmuziek met verschillende invloeden. Ook wordt Chris geïnspireerd door artiesten als Guy Sebastian, Bruno Mars en Anouk. Deze entertainer weet met zijn positieve charisma, vocale kunsten en podiumprecense een fijne indruk achter te laten en dit zal vanavond tijdens de finale van de Gitaarlem Talent Award 2016 niet anders zijn!

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben Christian Sebazungu, 19 jaar oud en woon in Haarlem. Mijn artiestennaam is Chris Alain.

Welke mooie muzikale projecten heb je tot nu toe op je naam staan?

Tot dusver heb ik mooie projecten kunnen doen met verschillende muzikale mensen. Als voorbeeld, heb ik in de theatershow van Alain Clark hier in Stadsschouwburg Haarlem een mooi nummer mogen zingen met zijn muzikanten. Ook heb ik mogen samen zingen met artiesten als Niels Geusebroek, Berget Lewis, Ali B, Brownie Dutch en VanVelzen!

Wie of wat inspireert je en waarom?

Ik word door verscheidene mensen en/of situaties geïnspireerd. Als ik eén persoon moet noemen die mij inspireert, dan zal dat waarschijnlijk Michael Jackson zijn. Niet alleen heeft hij een stempel, een eigen signature, gedrukt op de afgelopen, maar voornamelijk hedendaagse (pop)muziek, ook stond hij ergens voor als persoon en die boodschap probeerde hij door middel van zijn muziek, maar ook interviews, documentaires etc. over te brengen. Dat maakt hem niet alleen een fantastische zanger, danser, performer, acteur enzovoort, maar ook een mooi mens.

Wat zijn je ambities?

Mijn grootste ambitie is om met mijn eigen muziek en band een zo groot mogelijk publiek te bereiken. Het fijnste aan dit vak is dat je de mogelijkheid om mensen iets te laten voelen. Dit kan van alles zijn. Om dit met mijn muziek te realiseren is voor mij een genot en hoop dit lang te mogen blijven doen.

Jorah 

Jorah begon met zingen op haar 18e en wilde sindsdien niets anders meer dan muziek maken. Ze leerde zichzelf gitaar spelen en ze begon haar eigen nummers te schrijven. Op haar 21e begon ze te studeren aan het conservatorium in Haarlem met als hoofdvak zang. In de jaren hierna schreef ze veel nieuwe muziek en stond ze in voorprogramma’s van VanVelzen, Berget Lewis en Ali B. Ook stond ze 4x in een uitverkocht Ziggodome te zingen tijdens de comedyshow Gabbers en trad ze bij veel verschillende evenementen op met haar akoestische duo Safe & Sound. In de komende maanden zal ze nog optreden bij Kerstfeest op de Dam met verschillende artiesten en zal ze optreden bij The Passion 2017. Ook zal ze een eigen single met videoclip uitbrengen begin 2017. Daarnaast zal ze dit schooljaar afstuderen in de richting Artiest en zal ze al haar nieuwe nummers laten horen tijdens haar eindexamen concert.

Wie ben je en waar kom je vandaan? 

Mijn echte naam is Marjo Kreileman, ik ben 24 jaar en ik woon nu sinds 3,5 jaar in Haarlem. Ik kom uit Nijverdal, in Overijssel, waar ik voor Haarlem altijd heb gewoond. 

Welke mooie muzikale projecten heb je tot nu toe op je naam staan?

Ik heb 4x in een uitverkocht Ziggodome gezongen tijdens de comedyshow Gabbers, ik heb met mijn eerdere eigen band April Rose veel opgetreden, ik stond in voorprogramma’s van VanVelzen, Berget Lewis en Ali B, ik speel veel met mijn akoestische duo Safe & Sound en ik heb een cd opgenomen en uitgebracht met het HQ koor.

Wie of wat inspireert je en waarom?

Hetgeen wat mij vaak het meeste inspireert is de natuur. Niet omdat ik zo’n mega hippie ben die alleen maar bomen knuffelt ;) Maar omdat ik bij mooie natuur veel verhalen kan bedenken, die ik weer kan vertalen naar nummers. Vaak is dit dan uiteindelijk in combinatie met verhalen/gebeurtenissen van mensen om mij heen maar de plek waar inspiratie voor mij het makkelijkst begint is in de natuur. Vandaar ook dat ik in november in mijn eentje 4 dagen in Malaga in de bergen ga zitten om nieuwe nummers te schrijven. Omgeven door hoge bergen en zonneschijn en mooie, onbekende natuur.

Wat zijn je ambities?

Ik wil graag met mijn eigen muziek/band op tour gaan in Nederland en in het buitenland. Ook hoop ik op de grotere festivals te mogen gaan spelen zoals Lowlands en Pinkpop. Ik wil graag mijn eigen muziek spelen bij de grotere radiostations zoals 3FM en radio538 en ik wil in de komende 2 jaar in ieder geval een EP uitbrengen met verschillende singles en videoclips. Daarnaast hoop ik ook met het koor waarbij ik zing veel tv-optredens en andere speciale evenementen optredens te mogen doen.

 

Peer Moens

Wie ben je en waar kom je vandaan? 

Mijn naam is Peer Moens, ik ben 21 jaar oud, kom uit Amsterdam en studeer zang aan het Conservatorium van Haarlem.

Welke mooie muzikale projecten heb je tot nu toe op je naam staan?

Ik heb op 21 oktober mijn 1e single “One In A Million” uitgebracht. Dit was voor mij een groot doel. Hij is te checken online op Spotify, iTunes, YouTube etc. Ik heb vorig jaar in de finale van de Gitaarlem-talentaward gestaan. Ook doe ik dit jaar mee aan de Rob Acda Award. Daar speel ik op 6 januari in de halve finale. Tevens ben ik backingvocalist van Ali B en Brownie Dutch geweest. Ook heel tof om mee te maken.

Wie of wat inspireert je en waarom?

Ik raak geïnspireerd door artiesten die alles geven op het podium. Dat kan in concentratie of in energie zijn. Ook door alles wat ik op straat en in mijn dagelijks leven tegenkom word ik geïnspireerd daar kunnen vervolgens mooie liedjes uit komen.

Wat zijn je ambities? 

Mijn toekomstdromen zijn spelen op het North Sea Jazz Festival en Lowlands. Daarnaast zou een clubtour door heel Nederland mij geweldig lijken. Dat is uiteindelijk waar ik het voor doe. Mensen vermaken.

Liv Webbers

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Liv Webbers, ik ben geboren in Amsterdam maar ik woon in Amstelveen. Ik heb twee keer meegedaan met een International Writerscamp. Hier moet je in drie dagen tijd een nummer schrijven met internationale conservatorium studenten en laat je de resultaten aan het einde van de week horen aan een vakbekwame jury. Allebei mijn nummers zijn toen gepitcht.

Welke mooie muzikale projecten heb je tot nu toe op je naam staan? 

Ik heb anderhalf jaar geleden een eigen (afstudeer)avond gehad in een uitverkochte Sugarfactory in Amsterdam waar ik een hele avond mijn eigen muziek speelde. Op dit moment super veel aan het schrijven van mijn eigen werk.

Wie of wat inspireert je en waarom?

Ik groeide op met Folk Americana muziek (Crosby Stills Nash & Young, The Eagles), dit inspireert me ontzettend. Vooral de meerstemmigheid vind ik ontzettend tof. Ik zing ontzettend graag harmonieën met mensen en krijg hier kippenvel van. Ook ben ik ontzettend bezig met indie muziek. London Grammer en Bon Iver zijn hier van mijn grootste voorbeelden. Ik vind het verhaal overbrengen in muziek ontzettend belangrijk. Dit is wat ik probeer te doen met mijn eigen muziek. 

Wat zijn je ambities? 

Ik ben voornamelijk zelf bezig met schrijven. Ik heb met een paar mensen een goede klik maar het is voor mij nu het belangrijkste een juist passende band te vinden. Met deze band ga ik de studio in en een album opnemen. En veel optreden natuurlijk. Het lijkt mij het ultieme geluk om over een paar jaartjes op Lowlands te staan! 

Wessel van Deursen

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben Wessel van Deursen, ik kom uit omgeving Haarlem (Velserbroek)

Welke mooie muzikale projecten heb je tot nu toe op je naam staan? 

Ik ben onderdeel van meerdere te gekke bands, waaronder The Last Wave, Lotta Lotta en Te loo & Vedettes.

Wie of wat inspireert je en waarom?

Ik ben geïnspireerd door vele muziekstijlen, maar het nummer wat ik bij Gitaarlem speel is een nummer sterk geïnspireerd door de Beach Boys, Harry Nilsson en The Beatles. Als kind heb ik lang klassieke muziek gemaakt met toentertijd mijn hobo. Nu ik volop in de popmuziek zit, vind ik het soms fijn wat klassieke invloeden of invloeden uit de jazz terug te horen. Vandaar dat deze 3 artiesten/bands mij inspireren.

Wat zijn je ambities? 

Mijn grootste ambitie is vooral om gewoon hele goede muziek te maken met leuke mensen, voor mensen die er blij van worden wat ik doe. Uiteraard droom ik ook van grootse dingen, maar voor mij is de kern uiteindelijk goede muziek met overgave maken.


Multi-Platinum Grammy Award Winning Producer Needlz geeft masterclass (17 November 2016)

Vanmiddag is er een bijzondere masterclass producing & songwriting door Multi-Platinum Grammy Award Winning Producer Needlz. Hij werkte al voor Bruno Mars, Talib Kweli, Drake, Jeremih Lupe Fiasco, Jeezy, Lil Wayne, 50 Cent, Lonely Island, Honors English en vele anderen.

https://youtu.be/wgqPuEo19DA


Kenya geeft masterclass vocals (10 november 2016)

Vandaag komt de Amerikaanse zangeres en songwriter Kenya een masterclass vocals geven. Kenya’s soulful vocals met jazz invloeden en eigentijdse groove zijn geïnspireerd op muziek van Stevie Wonder, Lalah Hathaway, Incognito en Brand New Heavies. Haar singles stonden al in de US R&B Billboard Chart en de UK Soul Chart en er is net een remixalbum uit. Aansluitend aan de masterclass wordt een live radio-uitzending gemaakt door Coastline Radio met een live performance en interview.

 

Kijk hier de nieuwe video van Kenya: https://youtu.be/xbkiZxuz7zI


 

Gitaarlem Talent Award 2016 (2 November 2016)

De finale van de derde editie van het Haarlemse festival Gitaarlem is op 28 november in de Philharmonie. Het event wordt gepresenteerd door Lucas Hamming. Hij neemt de rol over van Van Velzen. Finalisten zijn John-Lewis Cabor, Sanne Brouwer, David Breebaart & Davy Lourenburg, Auke te Loo & Celine Dib. Liv Webbers, Marjo Kreileman, Christiaan Sebazungi, Lisa Rietveld, Peer Moens en Wessel van Deursen. De winnaar wordt gekozen door een vakjury bestaande uit Frans Funnekotter (directeur Hart), Daan van Reisbergen (artiestenmanager), Ivo Maissan (directeur Klein Haarlem), Maarten Steinkamp (muziekproducent), Ruud Vinke (artiestenmanager) en Menno Timmerman (muziekproducent). Kaarten zijn te koop via www.theater-haarlem.nl.

 

Voor meer info: www.facebook.com/gitaarlem

 


Speciale gasten tijdens de International Writers Camp (2 November 2016)

Vandaag zijn er twee bijzondere internationale artiesten te gast bij Conservatorium Haarlem. Singer/songwriter Shane Alexander komt coachen tijdens de International Writers Camp en Raul Midon speelt een miniconcert. 

Shane Alexander heeft net zijn zesde album Bliss uitgebracht, een mooie mix van folk, rock en psychedelia. Vanavond speelt hij een show in het Patronaat in Haarlem.

Raul Midon werkte samen met grootheden als Herbie Hancock, Stevie Wonder, Lizz Wright en Snoop Dogg. Hij heeft inmiddels zeven albums op zijn naam staan en met zijn unieke stemgeluid en gitaar weet deze eclectische avonturier veel mensen te boeien.

 


Conservatorium Haarlem bouwt verder aan internationale positie met tweede International Writers Camp (19 oktober 2016)

Conservatorium Haarlem start op dinsdag 1 november met een ambitieuze tweede editie van het International Writers Camp. Dit jaar komen ruim 40 internationale studenten van 12 Europese conservatoria uit 10 verschillende landen naar Haarlem. Ze gaan in deze week samenwerken met 40 studenten van Conservatorium Haarlem aan het ter plekke schrijven, opnemen en presenteren van ‘radio ready’ songs. Daarmee bouwt het conservatorium verder aan de internationale positie die zij ambieert. Artistiek Leider Arjen Davidse: ‘De conservatoria in Nederland lopen, qua pop- en dance-aanbod, internationaal behoorlijk voorop. Conservatorium Haarlem heeft vorig jaar het initiatief genomen om verwante progressieve Europese opleidingen jaarlijks samen te brengen in een inspirerende Writers Camp. Deze unieke week heeft de potentie om echt heel groot te gaan worden’.

Tijdens de International Writers Camp komen er diverse vooraanstaande muziekuitgeverijen en labels naar Haarlem waaronder BMG/Talpa, Warner Chappell, Sony/ATV Music Publishing, CTM Publishing, Armada Music, Strengholt Music en Talk To The Management. Zij geven (real life) opdrachten aan de conservatorium studenten, die in groepjes van drie, drie dagen dag en nacht aan de slag gaan met het schrijven, opnemen en produceren van nieuwe songs. 

Er komen studenten van Conservatorium Gent (BE), University of Agder (NO), Royal Academy of Music (DK), Hochschule der Populären Künste (DE), Saint Louis College Of Music (IT),Malmo Academy of Music (SE), Metropolia (FI), Napier University (UK), Royal Northern College of Music (UK), Leeds College of Music (UK), Berklee College of Music, Valencia Campus (ES) en ESMUC Barcelona (ES). Tijdens het songwriting proces worden de studenten gecoacht door (professionele) nationale en internationale songwriters en producers en docenten.  

Voor de uitgeverijen en labels is het International Writers Camp een zeer interessant project want ze mogen al voordat de studenten zijn afgestudeerd een kijkje nemen in de pool van talenten van de conservatoria. In het verleden zijn er naar aanleiding van het Writers Camp al diverse tracks ‘getekend’ door een uitgeverij of label. 

Conservatorium Haarlem is onderdeel van Hogeschool Inholland en biedt twee afstudeerrichtingen: Pop en E-music. De richting Pop leidt je op tot professioneel popmuzikant. Je kan met je eigen band en muziek een carrière opbouwen en aan de slag als muzikant bij gerenommeerde artiesten of bands (zowel live als in de studio). De richting E-music leidt je op tot electronic musician/producer. Tijdens deze opleiding richt je je onder andere op het maken van dance- en andere muziekproducties in de studio, het live-performen als artiest/DJ, maar ook op het maken van muziek voor games, films, TV en commercials. Conservatorium Haarlem heeft docenten en (oud-)studenten die onder andere werkzaam zijn als muzikant of producer voor artiesten als Anouk, VanVelzen, Marco Borsato, Caro Emerald, Armin van Buuren en Lucas and Steve.

Conservatorium Haarlem krijgt een hoge beoordeling in de nieuwe Keuzegids HBO 2017. De opleiding ontving hiermee de speciale kwaliteitszegel ‘Topopleiding 2017’. Voor het Conservatorium is het de tweede kwaliteitszegel op rij.

 


Masterclass Jan Tekstra (17 oktober 2016)

Afgelopen week was Jan Tekstra op het conservatorium om een masterclass te geven over songwriting, produceren, publishers en de International Writers Camp die begin november start.

Jan is zanger, liedjesschrijver, producer en coach. Hij schreef onder meer hits voor Marco Borsato (Je hoeft niet naar huis vannacht, Vrij zijn, Het water) en Jayh Jawson (Mooie dag). Naast liedjes schrijven voor artiesten, musicals, televisie en film, verzorgt hij workshops songwriting in binnen- en buitenland. Daarnaast is hij actief als zanger/gitarist, zowel in de studio als live. 

www.jantekstra.nl


Masterclass Marijn van den Berg (6 oktober 2016)

Vandaag komt Marijn van den Berg een masterclass drums geven. Marijn speelt momenteel in de bands van Jan Akkerman, Jan Smit, en Nick en Simon. Hij werkte met zo’n beetje alle Nederlandse artiesten en met diverse buitenlandse artiesten (van Harry Slinger en Toontje Lager via Candy Dulfer naar Jocelyn Brown en de Three Degrees). Verder werkt hij regelmatig mee aan tv-programma’s zoals X-factor, Idols, de top 2000, Dancing with the stars en De vrienden van Amstel live.

 www.damount.nl


Conservatorium Haarlem in top Keuzegids en Elsevier (29 september 2016)

Conservatorium Haarlem krijgt een hoge beoordeling in de nieuwe Keuzegids HBO 2017. De opleiding krijgt hiermee de speciale kwaliteitszegel ‘Topopleiding 2017’. Voor het Conservatorium is dat de tweede kwaliteitszegel op rij. Ook in het special Beste Studies van Elsevier krijgt het Conservatorium een goede waardering.

De Keuzegids noemt het Conservatorium (Muziek genaamd in de Keuzegids) een van de ‘toppers’ die “prima resultaten haalt op de doorstroom naar het tweede jaar. Ook een diploma halen binnen de tijd is meestal geen groot probleem”, aldus de gids. In Haarlem zijn de studenten bijzonder te spreken over de prettige onderwijsruimtes. De inhoud van de opleiding, de docenten, de voorbereiding op de loopbaan en de communicatie krijgen een meer dan gemiddelde beoordeling. De opleiding staat met 78 punten op een gedeelde eerste plaats met de opleiding Muziek van de Hanzehogeschool Groningen. 

De opleiding Muziek van Inholland komt bij Elsevier op een tweede plek. Elsevier laat zien dat studenten bijzonder te spreken zijn over de docenten en de faciliteiten. Op de vraag of studenten de opleiding ook zou aanraden aan familie, vrienden of collega’s geeft 87% van de studenten aan dat te doen.


Start voorrondes Gitaarlem Talent Award 2016 (29 september 2016)

Donderdag 29 september beginnen we weer met de voorronde van de Gitaarlem Talent Award 2016! Voor de derde editie van het Haarlemse festival zoekt Gitaarlem jonge talenten die een nieuw geschreven lied ten gehore brengen. De Gitaarlem Talent Award, ontstaan tijdens Serious Request Haarlem, is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol evenement waar aanstormende talenten zichzelf presenteren aan het publiek. Ook dit jaar strijden tijdens de finaleavond in de Philharmonie weer tien geweldige singer-songwriters om de felbegeerde Gitaarlem bokaal. Een professionele jury uit de muziekindustrie kiest uit deze talenten één winnaar. De hoofdprijs bestaat o.a. uit verschillende optredens op festivals in en om Haarlem. Donderdag wordt door de Gitaarlem jury (met ondermeer Menno Timmerman en Daan van Rijsbergen) bepaald welke studenten van Conservatorium Haarlem mee mogen dingen naar de award van dit jaar.

www.facebook.com/gitaarlem


Masterclass Casey Abrams (29 september 2016)

Aansluitend aan de voorrondes voor de Gitaarlem Talent Award 2016 is er een bijzondere masterclass van Casey Abrams (USA). Deze 24-jarige singer, songwriter, multi-instrumentalist en American Idol finalist heeft met zijn succesvolle debuutalbum op het label Concord zijn naam gevestigd. Zijn album werd opgenomen in Londen met producer Martin Terefe die ondermeer werkte met Jason Mraz, Mary J Blige en James Morrison. Luister hier naar zijn nieuwe EP Tales From The GingerBread House. [https://youtu.be/2z8jDQBvL-U]


Zomer op het Plein

In juni speelden studenten van het Conservatorium Haarlem samen met Ali B en Brownie Dutch bij Zomer op het Plein 2016. Ali B en Brownie Dutch selecteerden zelf tijdens een auditie in april de studenten die mee mochten spelen. 


Conservatorium Haarlem biedt de mogelijkheid om een dag te komen proefstuderen!

Als je wil komen proefstuderen word je gekoppeld aan een student van Conservatorium Haarlem. Je maakt dan een individuele afspraak. Proefstuderen kan bestaan uit een college of een rondleiding. Je kunt ook meelopen in het actuele lesrooster. Bovendien heb je gelegenheid om te praten met studenten en docenten. Je krijgt zo een goed beeld van wat de opleiding inhoudt. En je kunt na afloop beter inschatten of die opleiding echt wat voor je is.

Wil je een dag meelopen (proefstuderen) met een student Pop of E-music student?

Mail dan naar conservatorium@inholland.nl


Open avond woensdag 7 december 2016 (17.00-20.00)

Op woensdag 7 december zal er voor het conservatorium, samen met de rest van de opleidingen van Inholland, een open avond plaatsvinden. Er zijn een aantal docenten en studenten aanwezig om vragen te beantwoorden.

Aanmelden voor de Open avond kan hier


Open dag zaterdag 8 oktober 2016 (10.00 - 14.00 uur) Tijdens de open dag op 8 oktober kun je aan zowel de docenten als de studenten al je vragen stellen. Je kunt kijken bij bandoptredens van onze studenten pop, studiosessies van studenten pop en e-music mee maken en je kunt al onze faciliteiten bekijken.

Aanmelden voor de Open dag kan hier


Patronaat café sessie dinsdag 4 oktober 2016 (20.30 - 23.00 uur)
Sessie in het Patronaat aan de Zijlsingel 2. Iedereen is welkom om mee te komen doen!


Patronaat café sessie dinsdag 20 september 2016 (20.30 - 23.00 uur)
Sessie in het Patronaat aan de Zijlsingel 2. Iedereen is welkom om mee te komen doen!


Patronaat café sessie dinsdag 6 september 2016 (20.30 - 23.00 uur)
Sessie in het Patronaat aan de Zijlsingel 2. Iedereen is welkom om mee te komen doen!


Patronaat café sessie dinsdag 8 maart 2016 (20.30-23.00 uur)
Sessie in het Patronaat aan de Zijlsingel 2. Iedereen is welkom om mee te komen doen! 


Bass day donderdag 25 februari 2016 (15.00-19.00)

 


Patronaat café sessie dinsdag 16 februari 2016 (20.30-23.00 uur)
Sessie in het Patronaat aan de Zijlsingel 2. Iedereen is welkom om mee te komen doen! 


Open Workshopdag zaterdag 13 Februari 2016 (10.00-14.00 uur)
Tijdens de Open Workshopdag in februari is het bij Conservatorium Haarlem mogelijk om verschillende lessen te volgen, zodat je een goed beeld krijgt van de opleiding.
Wil je alvast een zangles, gitaarles, toetsenles of een les van een instrument naar keuze volgen? Een theorieles bijwonen? Les krijgen in onze studio's? Of lekker muziek maken tijdens een bandles? Dat is allemaal mogelijk.

Meld je wel op tijd aan via conservatorium@inholland.nl, zodat we ruim van te voren een rooster kunnen maken.