Pop

laden

Pop

De richting Pop leidt je op tot professioneel popmuzikant. Je kunt met je eigen band en muziek een carrière opbouwen en kunt aan de slag als muzikant bij gerenommeerde artiesten of bands (zowel live als in de studio). Naast zang, drums, basgitaar, gitaar en toetsen bestaat er bij Conservatorium Haarlem de unieke mogelijkheid om als blazer (trompet, trombone, saxofoon) een popopleiding te volgen.

Werkgebieden

Artiest/performer


Je werkt aan je eigen carrière door middel van je eigen repertoire. Middels zichtbaarheid op podia en/of in de (online) media, bouw je aan je naamsbekendheid en dus aan een zo groot mogelijk publiek. Je opereert als zelfstandig ondernemer, gaat overeenkomsten aan met partijen in de muziekindustrie: platenlabels, publishers, managers of agenten, die jou hun specifieke diensten kunnen leveren. Je huurt musici en crewleden in om jou op het podium of in de studio te ondersteunen. Je verdient je inkomen vooral uit de drie bekende geldstromen voor een artiest/performer: live-inkomsten, muziekverkoop en auteursrechten.

Sessiemuzikant


Je bent een professioneel en allround muzikant die multi-inzetbaar is: op het podium of in de studio. Je beheerst een grote verscheidenheid aan genres. Je kunt razendsnel schakelen, stukken instuderen en inspelen aan de hand van de specifieke wensen van een opdrachtgever. Je hebt een breed netwerk van studio's, platenlabels, publishers, managers, artiesten en mede-sessiemusici. Je verdient je geld als zelfstandig ondernemer door je - veelal op projectbasis - in te laten huren door een keur aan opdrachtgevers. Daarnaast verdien je ook aan je naburige rechten.

Voor de bovengenoemde beroepen geldt dat je ook lessen en cursussen kunt ontwerpen en verzorgen voor individuen en groepen.

 

Studieprogramma Pop

Je krijgt hoofdvakles van zeer ervaren muzikanten. Daarnaast zijn er bandlessen, opnamesessies en theorievakken als harmonie & analyse, solfège, transcriptions, songwriting, rhythm & timing en muziekgeschiedenis. Naast het ontwikkelen van je creatieve en muzikale vaardigheden, wordt ook aandacht besteed aan ondernemerschap en muziekeducatie. Je volgt lessen en workshops, speelt in verschillende bands, bezoekt vakbeurzen en festivals en doet mee aan (internationale) writers camps.

Naast het reguliere onderwijsprogramma zijn er projecten en opdrachten zoals bijv. duo-presentaties, groepslessen per vakgebied, eigenwerkopdrachten, activiteiten buiten de opleiding zoals Euronsonic/Noorderslag en Amsterdam Dance Event.

Duur:               4 jaar
Niveau:            Hbo-bachelor
Studievorm:   Voltijd