Health Check

Gezond leven en werken; dat vinden we heel belangrijk voor onze collega's. Tijdens de Vitaliteitsdagen in december kun je een Health Check laten doen. We hebben de veelgestelde vragen voor je verzameld. Lees hieronder meer over dit Preventief Medisch Onderzoek (PMO).

Wil je weten hoe het met jouw gezondheid gesteld is? Meld je aan.

Ja, ik doe mee!

 

 

Veelgestelde vragen

Hoe gaat de Health Check in z’n werk?

Na je aanmelding voor de Health Check krijg je per e-mail een online vragenlijst, waarmee TIGRA een beeld krijgt van jouw leefstijl en eventuele klachten. In deze vragenlijst zijn de belangrijkste aandachtspunten vanuit de eerder uitgevoerde Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) verwerkt. Zodra je deze vragenlijst hebt ingevuld, krijg je de mogelijkheid om op één van de Vitaliteitsdagen een afspraak in te plannen voor de fysieke meting en het adviesgesprek.

De fysieke meting bestaat onder andere uit een BMI- en bloeddruk- en cholesterolmeting. Direct na de meting krijg je in een persoonlijk adviesgesprek tips om gezond te blijven en/of hulp bij het beperken van jouw klachten. Ook informeren we je over alle middelen en regelingen die we vanuit Inholland hebben om jouw werkzaamheden zo gezond mogelijk in te richten.

Wat gebeurt er met mijn persoonsgegevens?

Zoals vastgesteld in de privacywetgeving (Algemene Verordering Gegevensbescherming) hebben we met onze partner TIGRA een verwerkingsovereenkomst afgesloten. TIGRA gaat zeer zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Alleen jij krijgt toegang tot jouw persoonlijke resultaten.

Om een globaal beeld te krijgen van de benodigde vervolgstappen ten aanzien van het gezondheidsmanagement, hebben wij als opdrachtgever voor dit onderzoek alleen inzage in de gemiddelde resultaten per domein (bij een minimale deelname van 15 personen) en hogeschoolbreed. Dit is niet op persoonsniveau; je neemt dus volledig anoniem deel aan het onderzoek. Je toestemming wordt gevraagd. Alle onderzoeksresultaten (en dus ook jouw gegevens) worden direct na verwerking door TIGRA verwijderd en niet bewaard.

Waarmee kan ik rekening houden voor de fysieke meting?

Trek voor je afspraak makkelijk zittende kleding aan. Als je in het bezit bent van een lees- of beeldschermbril, neem deze dan mee naar de afspraak. Voorafgaand aan het bloedonderzoek mag je nog eten en drinken, maar het is belangrijk dat je in de periode van dertig minuten voorafgaand aan de afspraak niet zwaar luncht of koffie/thee drinkt.