Samen werken aan duurzame oplossingen. Sluit jij aan?

Innovatieve projecten van Hogeschool Inholland

Bedankt voor je komst aan de Innovation Expo en de Inholland stands. Hopelijk heb je een inspiratievolle dag gehad! We kunnen ons voorstellen dat je veel informatie hebt gekregen. Daarom zetten wij de info over onze twee projecten nog even op een rijtje.

High Precision Greenhouse Farming (HiPerGreen)

High Precision Greenhouse Farming (HiPerGreen)

Het duurzame doel van dit project is om telers in de kas met minder middelen en grondstoffen aan een hoger rendement te helpen. Hoe kunnen we met automatisch vliegende drones de gewasopbrengst in de sierteelt verbeteren? Een drone die ziekten en plagen opspoort en de groei van het gewas checkt.

Bram Sanders, Chris Ramsay, Lucien Fesselet en Will Simmonds wonnen met Drones in de Kas een Wij Inholland award voor beste studentenproject. Met HiPerGreen hebben ze een doorstart gemaakt. De doorstart van het project van de studenten Luchtvaarttechnologie was mogelijk dankzij een SIA RAAK-mkb subsidie ter waarde van een half miljoen euro. Bij het project zijn acht groepen docenten en studenten betrokken van opleidingen uit drie domeinen (Agri, Food & Life Sciences, Business Finance & Law en Techniek Ontwerpen & Informatica) en vier Inholland-locaties (Delft, Alkmaar, Haarlem en Diemen). Lector Cock Heemskerk speelt een sleutelrol.

Meer weten? Tips? Of een samenwerking aangaan?

Samenwerkingen  

Netwerk- en projectleden

 

CRISPR-Cas/Precision Breeding

CRISPR-Cas/Precision Breeding

CRISPR-Cas is een nieuwe technologie die het mogelijk maakt om erfelijk materiaal van virussen, bacteriën, cellen, planten en dieren op relatief eenvoudige wijze, zeer nauwkeurig en efficiënt te veranderen. Dit kan door het aanbrengen van genetische veranderingen die leiden tot veranderde eigenschappen, of het toevoegen van geheel nieuwe genetische informatie hoger rendement te helpen.

Volgens lector Nelleke Kreike is de CRISPR-Cas techniek een nieuw hoofdstuk in de gentechniek. Nelleke in een artikel op boerderij.nl: “Ik ben zo gecharmeerd omdat het enorm precies is. Je kunt gewoon zeggen: deze letter haal ik eruit, en die zet ik erin. Daarmee is er een antwoord op belangrijke kritiek op gmo-techniek, dat die zo random was. Je wist niet waar dat nieuwe stukje DNA terechtkwam. Het DNA is immers zo groot. Met deze techniek kun je goede genen aan- en uitzetten. Dat is bijvoorbeeld interessant in verband met een nieuwe visie op resistentie en vatbaarheid die nu ontstaat. Tot nu toe is altijd gezocht naar resistentie als afweer. Als een plant een pathogeen die haar aanvalt herkent, komt ze met een afweerreactie. Zo niet, dan wordt ze ziek. Resistentieveredeling focust op die herkenning door de plant van de pathogeen.”

Lees meer over de CRISPR-Cas techniek

Stem jij op CRISPR-Cas bij de RAAK-award?

Samenwerkingen

Samen werken aan duurzame oplossingen

Docenten en studenten werken met het werkveld aan duurzame en verrassende oplossingen als antwoord op maatschappelijke vraagstukken. Opleidingen uit verschillende domeinen doen dit op een creatieve manier om elkaars unieke expertise aan te vullen en te versterken. Op deze manier leveren we een waardevolle bijdrage aan de transitie naar een duurzame, gezonde en creatieve samenleving.

People, planet en profit
We streven hierin naar de juiste balans tussen ‘people, planet en profit’ zodat ons leven sociaal, veilig en stabiel is. Dus duurzaam werken met passie en respect voor het draagvermogen van de wereld, met tegelijkertijd een gezonde focus op (verdere) economische groei. Alleen dan kunnen we zorgen voor een goede kwaliteit van leven voor nu en voor toekomstige generaties.

    

Drie programma's
Deze doelen realiseren we in onderstaande drie programma’s die aansluiten op de vraag en ontwikkelingen in het werkveld:

  • In het programma Feeding & Greening Mega Cities staan metropolen centraal, met de Randstad als proeftuin. Hoe kun je voldoende voedsel met zo min mogelijk belasting voor de aarde bij een groeiende populatie krijgen?
  • Living in an Urban Delta richt zich op de ambitie om in grote stedelijke gebieden op een duurzame wijze met z’n allen te kunnen werken, wonen en leven.
  • In de programmalijn Nature Inspired Products & Services staan biomimicry en biobased materialen centraal, waarbij de natuur als inspiratiebron geldt voor onder andere nieuwe innovatieve producten en duurzame ontwerp- en productieprocessen.

Meer weten? Download de folder

Heb je vragen?

Neem contact met ons op