Gebouw en faciliteiten

laden

Eerste dragende gevel ter wereld

Eye catcher van het gebouw is de superslanke experimentele composietengevel. Ten tijde van de oplevering was dit eerste dragende gevel ter wereld die geheel bestaat uit composiet: een baanbrekende en revolutionaire vinding van studenten en docenten Luchtvaarttechnologie van Hogeschool Inholland Delft.  Deze twaalf meter hoge glasgevel wordt door kabels van composietmateriaal op zijn plaats gehouden, terwijl een deel van de gevel volledig dragend is.
Composiet is een veel gebruikt materiaal in het hogeschool gebouw, want ook de grote balie op de begane grond, de koffiecorners en het buitenmeubilair zijn van dit materiaal gemaakt.

Project- en praktijkruimten

In het gebouw zijn er een aantal ruimten waar studenten in kleine groepen aan hun opdrachten kunnen werken. Er zijn twee ruime open computerruimtes en modern ingerichte praktijkruimten zoals het laboratorium, het sensorische lab voor de foodopleiding, de innovatiestudio, de flightsimulator en de gasturbinesimulator.

Faciliteiten

Studenten kunnen bij het Servicepunt audiovisuele middelen lenen die nodig zijn voor het maken van hun opdrachten.
Elke Inhollandstudent krijgt bij aanvang van de studie toegang tot het Inhollandnetwerk en een e-mailadres. Met onze ICT-faciliteiten kun je zowel op de hogeschool als thuis werken aan je opdrachten. Inholland maakt gebruik van het draadloos netwerk van Eduroam. Dit is een voorziening die beveiligd draadloos toegang biedt tot het Inholland netwerk.

Kortom, zonder dat je je laptop met een kabeltje hoeft aan te sluiten op een netwerk, kun je gebruik maken van de standaardapplicaties en de verschillende directories.