Duurzaamheid

laden

Hogeschool Inholland Delft heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Naast dat dit tot uiting komt in de lespakketten, betekent dit dat Inholland ook zelf allerlei duurzame maatregelen toepast. Zo maken wij onder andere gebruik van FSC papier en hebben wij bijvoorbeeld extra zuinige computers. Voor de verlichting hangen waar mogelijk spaarlampen met bewegings- en lichtafhankelijke sensoren. Op enkele plekken, zoals bij de balie, hebben we zelfs de modernste LED verlichting opgehangen. De vloerbedekking is ook bijzonder duurzaam. Dit is een cradle-to-cradle vloerbedekking, wat betekent dat deze voor 100% te recyclen is. Het gebouw zelf is een zeer duurzaam ontwerp waarbij gebruik gemaakt is van recyclebare materialen zoals isolerend glas en staal.

Naast de toegepaste maatregelen houdt Inholland ook goed de nieuwste ontwikkelingen in de gaten op het gebied van  energiebesparing en duurzaamheid.  Inholland kan deze toepassen zodra deze maatregelen technisch mogelijk en economisch rendabel zijn.

Al met al past Inholland Delft duurzaamheid daadwerkelijk toe en neemt daarmee haar verantwoordelijkheid om het milieu zo min mogelijk te belasten en de klimaatverandering zo veel mogelijk tegen te gaan.