Duurzaamheid

laden

Hogeschool Inholland Den Haag heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Naast dat dit tot uiting komt in de lespakketten, betekent dit dat Inholland ook zelf allerlei duurzame maatregelen toepast. 

Papier, computers, verlichting en vloerbedekking

De hogeschool maakt gebruik van FSC papier en extra zuinige computers. Voor de verlichting hangen waar mogelijk spaarlampen en bewegings- en lichtafhankelijke sensoren. Op enkele plekken, zoals bijvoorbeeld in het restaurant, heeft Inholland LED spotjes opgehangen. De vloerbedekking is een cradle-to cradle vloerbedekking en dat betekent dat deze voor 100% te recyclen is.

Warmte- en koudeopslag

Het gebouw wordt gedeeltelijk verwarmd en gekoeld door middel van een bron in de bodem (warmte- en koudeopslag). Hier wordt in de zomer warm water opgeslagen om in de winter het gebouw mee te verwarmen. In de winter wordt er juist koud water in de bron gepompt zodat dat in de zomer gebruikt kan worden voor de koeling van het gebouw.

Fair Trade koffie en duurzame bekers

Alle koffie-automaten zijn gevuld met Fair Trade koffie. Deze koffie is UTZ certified; dit is het het grootste certificeringsprogramma voor koffie in de wereld. Daarnaast heeft de cateraar, als proef, duurzame wegwerp koffiebekers naast de koffie-automaten geplaatst. Deze bekers zijn gemaakt uit het afval van suikerriet, 'bagasse' genaamd. De koffiebekers zijn gecertificeerd en dus volledig composteerbaar.

Naast de toegepaste maatregelen houdt Inholland de nieuwste ontwikkelingen in de gaten op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid. Inholland kan deze toepassen zodra deze maatregelen technisch mogelijk en economisch rendabel zijn. Met deze maatregelen neemt de hogeschool haar verantwoordelijkheid om het milieu zo min mogelijk te belasten en de klimaatverandering zo veel mogelijk tegen te gaan.