Over de stad Den Haag

laden

Studeer je in Den Haag, dan maak je het verschil. Dit is dé plek waar jij jouw ambitie kunt waarmaken. Zet je in voor een mooie toekomst en een betere wereld. Den Haag draagt met trots de titel ‘internationale stad van vrede en recht’. Met de aanwezigheid van koning, regering, internationale gerechtshoven, ambassades en internationale bedrijven heeft Den Haag een groot internationaal aanzien.
Ambitieuze en betrokken professionals worden opgeleid of werken hier en als student ervaar je een hechte band tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Hierdoor kom je tijdens je studie in contact met mensen uit alle hoeken van de wereld en uiteenlopende culturele achtergronden.

Gezellig historisch centrum

Den Haag is behalve regeringszetel en internationale stad van vrede en recht ook een hele gezellige en levendige stad. Het historische centrum kenmerkt zich door smalle straatjes, gezellige pleinen met cafés, restaurants en terrassen. Den Haag heeft een rijk en gevarieerd cultuur- en winkelaanbod met vele theaters, filmzalen, musea, poppodia, winkels en markten.

Stad aan zee

Den Haag is de enige grote Nederlandse stad aan zee. Op een steenworp afstand van de historische binnenstad vind je maar liefst elf kilometer strand. Pak de tram en een kwartiertje later snuif je de frisse zeelucht op. In Den Haag is de zee altijd dichtbij!

Omgeving Hogeschool Inholland Den Haag

Hogeschool Inholland Den Haag ligt aan de gezellige Theresiastraat, slechts zeven minuten lopen vanaf het station Den Haag Centraal. De Theresiastraat is een winkelstraat in de Haagse wijk Bezuidenhout. Naast de vele winkels vind je er meerdere cafés, lunchrooms en restaurants.