Gebouw en faciliteiten

laden

Studeren bij Inholland Dordrecht betekent studeren op een historische locatie, in een modern gebouw. Naast gespecialiseerde vaklokalen zijn er in het gebouw aan het Achterom open, flexibele studieomgevingen met internetaansluiting. In de onderwijswerkplaats en bibliotheek vind je alle achtergrondinformatie die nodig is om je te verdiepen in het beroep van leerkracht.

Met een eigen e-mailadres en internetaccount heb je toegang tot ons moderne ICT-netwerk, zodat je overal je opdrachten kunt uitvoeren.

Naast vaklokalen en flexibele werkplekken met internetaansluitingen zijn er ruimtes om samen te werken of te studeren. Bovendien zijn er professionele audiovisuele middelen voorhanden. In de onderwijswerkplaats en de bibliotheek vind je alle achtergrondinformatie die nodig is om je te verdiepen in het beroep van leerkracht. Inholland maakt gebruik van het draadloos netwerk van Eduroam. Dit is een voorziening die beveiligd draadloos toegang biedt tot het Inholland netwerk. Kortom, zonder dat je je laptop hoeft aan te sluiten door middel van een kabeltje op een netwerk, kun je gebruik maken van de standaard applicaties en de verschillende directories. Het goed verzorgde restaurant van Inholland Dordrecht maakt de aangename studieomgeving compleet.

Duurzaamheid

Hogeschool Inholland Dordrecht heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Naast dat dit tot uiting komt in de lespakketten, betekent dit dat Inholland ook zelf allerlei duurzame maatregelen toepast. Zo maken wij onder ander gebruik van FSC papier en hebben wij bijvoorbeeld extra zuinige computers. Voor de verlichting hangen waar mogelijk spaarlampen en bewegings- en lichtafhankelijke sensoren. Naast deze toegepaste maatregelen houdt Inholland ook goed de nieuwste ontwikkelingen in de gaten op het gebied van  energiebesparing en duurzaamheid.  Inholland kan deze toepassen zodra deze maatregelen technisch mogelijk en economisch rendabel zijn. Met de genomen maatregelen neemt Inholland Dordrecht haar verantwoordelijkheid om het milieu zo min mogelijk te belasten en de klimaatverandering zo veel mogelijk tegen te gaan.