Inholland Conservatorium op Bevrijdingspop

laden

Plein van de Vrijheid

Op het Inholland podium worden de kunsten vertoond van de afstudeerrichtingen Pop, musical en E-musician van het Conservatorium.

Eerder heeft er een auditie plaatsgevonden met uiteindelijk 5 geselecteerden die allen op het Inholland podium mogen optreden.De winnaar van de auditieronde is de band 7th street. Als onderdeel van onze samenwerking zijn zij nu opgenomen in de programmering van het Jupiler podium, waar ook de winnaar van de Inholland Popprijs, Johnny Crapfeet, zal spelen. 

Op het Inholland podium krijgen we naast de vijf bands, ook een musicaloptreden van 1e en 2e jaars met als afsluiter DJ Jibberdee en het Reinfestijn van de afstudeerrichting E-musician.

Bands van het Inholland Conservatorium op Bevrijdingspop

7th Street

Pop/rock met een vleugje soul. Dat is waar 7th Street voor staat. Mensen inspireren met een eigen visie is het doel. De band is een jaar geleden ontstaan en sindsdien is er een vruchtbare en creatieve samenwerking begonnen. De band heeft een jaar achter de rug van schrijven en repeteren en ze zijn nu klaar om Nederland te veroveren!

13.00 – 13.25, Jupiler Podium 

Leon & Nicole

Door te kiezen voor nummers die niet alleen bekend zijn, maar ook in de eigen smaak liggen straalt het plezier in het spelen er vanaf bij Leon & Nicole. Dit maakt optredens niet alleen leuke achtergrondmuziek, maar ook leuk om naar te kijken. Het duo bestaat uit één gitaar en zang en kan zowel akoestisch als versterkt spelen.

13.30 – 14.00, Inholland Podium
WeCookWithFire
WeCookWithFire is een vier mans band. Wat begon met uitwisselen van recepten en koken voor vrienden en familie is nu klaar om jouw honger te stillen. Het menu bestaat vooral uit solid homecooking. En lekker koken begint met eerlijke en ambachtelijke ingrediënten als: Funk, Rock, Jazz en Rhythm&Blues. Voor meer Rock'n Soulfunk kan je onze site checken: wecookwithfire.com.
 
14.45 – 15.15, Inholland Podium

Dondersop

Het uitgangspunt van Dondersop is om de Nederlandse songs die Joost schrijft zoveel mogelijk te ondersteunen. Daarom is de muziek van Dondersop niet echt in één stijl te vangen. Dondersop klinkt wel echt als een band, maar zou ook in de theaterzalen tot zijn recht komen. Dondersop heeft als ambitie om haar publiek te bewegen en bijzondere thema's aan te boren, zoals "De drukke agenda van een zesjarig kind en "Winters zonder warme chocola met slagroom".

17.00 – 17.30, Inholland Podium

Degrey

Wat bij Degrey opvalt is dat zij vooral het plezier in het muziek maken uit willen stralen naar het publiek en ze in die emotie willen betrekken. Samen met de krachtige zang van Esmee en de strakke groove en sound van de band hopen ze het publiek te verrassen met een energieke live-ervaring.

18.30 – 19.00, Inholland Podium
Isfere
Door de mix van alternative, progressive metal en post-rock creëert Isfere een originele sound en vibe die omschreven kan worden als groots, dynamisch, intens en sfeervol. De invloeden reiken van bands als Mastodon, Meshuggah en Neurosis tot Radiohead, Pink Floyd en Mono. Meanderend door deze invloeden heen blijft de muziek boeiend zonder dat je ook maar ergens het gevoel krijgt dat er ideeën met elkaar clashen.

19.45 – 20.15, Inholland Podium

Bekijk het totale programma van de twee hoofdpodia op Bevrijdingspop