Studiefaciliteiten

laden

Algemene studiefaciliteiten

Op onze kleinschalige campus zorgen we ervoor dat je zo prettig en efficiënt mogelijk kunt studeren. Door het hele gebouw zijn werkplekken en zitjes te vinden, met stopcontact, om alleen of in een groepje (digitaal) te werken. Onze bibliotheek is geheel gedigitaliseerd en te raadplegen via het Inholland-portal. Zoek je even rust, ga dan naar de stille studieruimte, of de stilteruimte.
Meer over onze studiefaciliteiten

Hightech studio’s en geluidsapparatuur

Kom je bij ons aan het Conservatorium studeren, of begin je aan Media & Entertainment Management of International Music Management, dan heb je professionele opnameapparatuur, montageruimten en tv- en radiostudio’s tot je beschikking. Van mengpanelen tot een Mac-collegeruimte en van een podiumzaal tot geluiddichte repetitielokalen: jij kunt je creatieve talent ten volle benutten.
Meer over de muziek- en mediafaciliteiten

muziek

Het lichaam in beeld: geavanceerde medische apparatuur

Als aanstaand radioloog, echoscopist of bestralingsdeskundige gebruik je specialistische medische apparatuur om je patiënt te onderzoeken en te genezen. Stagelopen alleen is niet genoeg om met deze apparaten te leren omgaan, en daarom heb je ze bij onze opleiding Medische Beeldvorming en Radiotherapeutische Technieken allemaal tot je beschikking.
 Meer over de medische apparatuur van MBRT

Sporten in de Rengelinkhal

Voor de studenten Sportkunde en Pabo hebben we een goed uitgeruste sporthal tot onze beschikking: de Rengelinkhal. Daar geven ze gymlessen aan elkaar en leren ze bewegingslessen ontwikkelen voor verschillende doelgroepen. Met na afloop een welverdiende kop koffie of thee in café Brandstof.
Meer over de Rengelinkhal

Meer over algemene studiefaciliteiten

De bibliotheek van Inholland is volledig digitaal. Via de bibliotheekwebsite krijg je toegang tot vakstudiebronnen die je nodig hebt voor je studie en onderzoek. In de bibliotheek kan je ebooks, tijdschriftartikelen, kranten, bedrijfsinformatie, video's, databanken en websites vinden. Met vragen kun je contact opnemen met de bibliotheek per mail (bibliotheek@inholland.nl), telefoon (088-4661661) WhatsApp (06 21115525).
Ga naar de website van de bibliotheek 

Als je behoefte hebt aan rust, om je goed te concentreren op de leerstof of om even tot jezelf te komen, dan kun je terecht in onze stille studieruimte en stilteruimte. Op beide plekken storen studenten en medewerkers elkaar niet met groepsoverleg.

ga naar boven

Meer over hightech studio’s en geluidsapparatuur

Check de onderstaande video’s voor een kijkje achter de schermen bij onze muziek- en mediaopleidingen.

Conservatorium
Op de Open Dag van het Conservatorium mag je alle apparatuur zelf uitproberen.

Media & Entertainment Management en International Music Management
(Nieuwe) mediaproducties maken en evenementen organiseren bij leerwerkbedrijf Rookie Entertainment.

naar boven

Meer over het lichaam in beeld: geavanceerde medische apparatuur

Bij de opleiding Medische Beeldvorming en Radiotherapeutische technieken gaat het er net zo aan toe als in de medische praktijk:

Buckyruimte
Met de bucky maak je röntgenfoto’s, en het is het meest gebruikte apparaat in ziekenhuizen.

Echoapparaat
Met een echo kun je zachte (spier)weefsels en organen in beeld brengen met behulp van geluidsgolven.

CT-scanner
De CT-scanner maakt röntgenbeelden van het lichaam, maar dan in dwarsdoorsnede.

Gammacamera
Deze camera is onderdeel van het vakgebied nucleaire geneeskunde: de patiënt krijgt een radioactieve stof ingespoten, waarna de MMB'er (Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige) via de gammacamera bekijkt hoe deze stof zich gedraagt in het lichaam, bijvoorbeeld in de botten.

Virtual Environment Radiotherapy Training (VERT)
Dankzij de moderne technologie kun je apparatuur bij ons ook virtueel leren bedienen. De VERT is een virtueel bestralingstoestel voor radiotherapie.

v.l.n.r.: de bucky, de ct-scanner en VERT

mbrt

naar boven 

Meer over sporten in de Rengelinkhal

Check onderstaande video voor een indruk van de praktijklessen in de Rengelinkhal:

Duurzaamheid

Dit is een belangrijk onderwerp voor Inholland Haarlem. Niet alleen in onze bedrijfsvoering, maar ook in het onderwijs en in ons restaurant proberen we altijd voor de duurzame en maatschappelijk verantwoorde weg te kiezen

Op drie gebieden streeft Inholland Haarlem ernaar zo duurzaam en maatschappelijk verantwoord mogelijk te handelen:

  • Gebouw en bedrijfsvoering
    De campus is een duurzaam ontwerp. Bij de bouw ervan zijn recyclebare materialen gebruikt zoals isolerend glas en staal. Bovendien wordt het gebouw gedeeltelijk verwarmd en gekoeld via een bron in de bodem (warmte-koudeopslag). In de zomer slaan we hier warm water op, om in de winter het gebouw te verwarmen. In de winter wordt er juist koud water in de bron gepompt, zodat we dat in de zomer kunnen gebruiken voor de koeling. Binnen hangen spaarlampen, bewegings- en lichtafhankelijke sensoren en op de grond ligt zogenoemde cradle-to-cradle vloerbedekking: deze is voor 100% te recyclen. Meubilair dat uit de roulatie gaat, wordt aangeboden bij recyclebedrijven, doorverkocht aan andere scholen of ter beschikking gesteld aan hulpbehoevende scholen in o.a. Roemenië en Bulgarije.
  • Onderwijs
    Papier nodig? Wij gebruiken alleen FSC-papier. Dat betekent dat de grondstof van dit papier uit verantwoord beheerde bossen komt. De computers in het gebouw zijn extra zuinig, en draaien op energiebesparende instellingen. Worden ze een uur niet gebruikt, dan schakelen ze over op de slaapstand, en ze gaan automatisch uit aan het einde van de dag. Voor printen, kopiëren en scannen gebruiken we multifunctionele apparatuur in plaats van losse machines.
  • Restaurant en catering
    Bij de verzorging van de inwendige mens willen ook de planeet zo goed mogelijk verzorgen. We kopen in bij duurzame leveranciers uit de regio. Het aanbod in ons restaurant La Famiglia is biologisch, fair trade en gezond.