Wonen en werken

laden

Op kamers in Haarlem

Kom je bij ons studeren, dan kies je er misschien ook wel voor om in Haarlem te komen wonen. Ben je op zoek naar een gezellige studentenkamer? We helpen je graag op weg met een paar handige tips.
Meer over woonruimte zoeken

wonen in haarlem

De ideale studentenbaan

Werken naast je studie is voor de meeste studenten noodzakelijk. Dan kun je er maar beter wat leuks van maken! Ga op zoek naar een baantje in een van de Haarlemse kroegen, in een strandtent, in de bioscoop of in een van de hippe kledingwinkels die de stad rijk is. Ook werken bij Inholland Haarlem behoort tot de mogelijkheden, via ASA: het uitzendbureau dat verbonden is aan Inholland.
Meer over studentenbanen

Studentenbaan

Meer over op kamers in Haarlem

Er zijn verschillende manieren om in Haarlem of omgeving geschikte woonruimte te vinden. We hebben onze tips voor je op een rijtje gezet:

1. Studentenhuisvester DUWO
DUWO beheert verschillende panden met studentenwoningen in Haarlem: o.a. een studentenflat naast het gebouw van Inholland Haarlem. Je kunt je inschrijven vanaf 16 jaar via room.nl voor deze kamers. Dan start meteen je inschrijfduur, die meetelt zodra je gaat reageren op het aanbod.
Belangrijk! Schrijf je zo snel mogelijk in en wacht niet tot je studie begint. Inschrijven kost eenmalig € 35. Begin je in september met je studie? Dan kun je al vanaf drie maanden daarvoor reageren op het aanbod.
Naar ROOM

2. Studentenwoningweb
Dit is een samenwerkingsverband van verschillende woningcorporaties. Hier kun je je onder meer inschrijven voor de Steve Bikostudentenflat aan het Spaarne. Ook hier kun je je inschrijven vanaf 16 jaar. Dat kost eenmalig € 38, en voor dit bedrag sta je acht jaar ingeschreven.
Belangrijk! Je kunt alleen reageren op woningen in de stad waar je studeert.
Naar Studentenwoningweb

3. Antikraak via Ymere
Studenten kunnen bij Ymere terecht voor reguliere studentenwoningen, maar ook voor tijdelijke woonruimte. Deze panden worden na verloop van tijd opgeknapt of gesloopt. Bij elke woning krijg je te horen wat de verwachte einddatum is. Nadelen: de kwaliteit is vaak minder goed, dus je moet zelf opknappen en schoonmaken. Bovendien moet je kunnen aantonen dat je 2,5 keer de bruto huur verdient. Voordelen: de huur is lager dan vergelijkbare woningen en je hebt er geen inschrijfduur voor nodig.
Belangrijk! Je kunt je drie maanden voor je studie begint inschrijven voor deze woningen. Daar heb je een bewijs van inschrijving bij Inholland Haarlem voor nodig. Heb je dat nog niet, stuur dan een kopie van je aanmelding mee.
Naar Ymere

wonen in haarlem4. Schrijf je in bij de gemeente Haarlem
Woon je langer dan drie maanden op een eigen adres in Haarlem, dan ben je verplicht je in te schrijven bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente. Dat is ook belangrijk voor ontvangst van je studiefinanciering.
Belangrijk! Bij de inschrijving moet je je collegekaart laten zien.
Gemeente Haarlem, afdeling Burgerzaken
Zijlvest 2, Haarlem
Tel: 14 023 (vanuit het buitenland: +31 (0) 23 511 5115)

5. KamerHaarlem
KamerHaarlem.nl is speciaal bedoeld voor kamerzoekenden in Haarlem, en biedt daarom enkel kamers uit Haarlem aan. Heb je een geschikte ruimte gevonden en wil je reageren? Als je je aanmeldt, kun je gratis 1 reactie plaatsen. Jouw mogelijk toekomstige huurder/huisgenoot krijgt dan jouw profielgegevens en profielfoto doorgestuurd.
Naar KamerHaarlem

6. Een kamer zoeken via de landelijke kamerwebsites
Goed zoeken in het landelijke aanbod loont altijd. Denk aan Kamertje.nl, Kamernet en Studenten.net. Pararius biedt ook specifiek woningen in Haarlem aan.

naar boven

Meer over de ideale studentenbaan

1. Uitzendbureaus
Sommige uitzendbureaus hebben een speciaal aanbod voor studenten. Je kunt natuurlijk ook bij bij ASA Talent terecht, het studentenuitzendbureau dat aan Inholland verbonden is.
ASA Campus: als je binnen Hogeschool Inholland als promostudent of als ondersteunende medewerker aan de slag wilt. In Haarlem kun je op afspraak ingeschreven worden.
ASA: voor een (tijdelijke) bijbaan of startersfunctie buiten de hogeschool. Check hiervoor de website van ASA.
Tel: +31 (0)10 290 8090
E-mail: inholland@asatalent.nl

ASA campus

2. Zelf op zoek
Steek zelf de handen uit de mouwen en maak gebruik van handige studentenvacaturesites. Ben je in de stad, hou dan je ogen goed open. Winkels en cafés die personeel zoeken, hangen vaak een oproep in de etalage. Of vraag er gewoon naar bij een van de medewerkers.

naar boven

 

Foto's skyline Haarlem, Haarlems terras ©Haarlem Marketing