Business School Rotterdam

laden

Scholieren leren ondernemen in de praktijk

Ruim 2200 leerlingen en studenten hebben een eigen bedrijf. Maar wat komt daar eigenlijk bij kijken en waar moet je allemaal aan denken? Om daarachter te komen volgen 100 leerlingen van verschillende businessprogramma's uit het voortgezet onderwijs (waaronder Vecon en 20-80learning) en mbo een programma van vier dagen bij Hogeschool Inholland Rotterdam. 

Gouden idee

De 100 deelnemers hebben gedurende een programma van 4 dagen — tussen oktober en februari — de opdracht gekregen om met een bedrijfsidee te komen om een vrije, commerciële ruimte binnen Inholland in te vullen. In samenwerking met Inholland kunnen zij op korte termijn dit nieuwe concept lanceren. Uiteindelijk schrijven zij hun bedrijfsplan waarin zij het concept uiteenzetten en wat onderscheidend kan worden genoemd voor de markt waarin zij gaan opereren.  Belangrijke criteria hierin zijn de levensvatbaarheid, het realistisch gehalte en de mate waarin het plan ook een maatschappelijk toegevoegde waarde heeft.

Goede dynamiek

Tijs Holtgrefe en William Hazenbroek, docenten van de opleiding Business Studies bij Hogeschool Inholland Rotterdam, organiseren deze derde editie van het lesprogramma. Holtgrefe: “Ruim drie jaar geleden zijn we gestart met de opleiding Business Studies. Deze opleiding is uniek zijn soort en de masterclasses voor Jong Ondernemerschap sluiten daar perfect bij aan. Door de samenwerking met middelbare scholen én ondernemers uit de praktijk, ontstaat een goede dynamiek. We leren van en met elkaar.”

Marketing en Ondernemersskills

“Omdat de masterclasses worden gegeven door mensen uit de praktijk, horen en zien studenten wat ondernemerschap inhoudt. Ze leren niet alleen uit schoolboeken, maar staan ook stil bij praktische vaardigheden en eigenschappen. Dat vinden wij heel belangrijk.
De kick-off kwam van Choco 4, de winnaars van vorig jaar. Zij hebben hun idee — fairtradechocolade in gepersonaliseerde wikkels — daadwerkelijk gerealiseerd. Deze leerlingen van het Melanchthon Bergschenhoek gaven tips over de opzet van een bedrijfsplan tot hoe om te gaan met aandeelhouders van hun bedrijf. En natuurlijk…de verdeling van de winst.”

In totaal doen er 100 deelnemers verspreid over negentien groepen van zes scholen mee aan het lesprogramma Jong Ondernemerschap. Na intensieve masterclasses, workshops, een netwerklunch en een plenaire afsluiting, hebben de leerlingen en studenten zichtbaar een uitdagende middag achter de rug. 

Deelnemen aan de Business School Rotterdam?

Wil je met een aantal leerlingen of studenten deelnemen aan het Business Schoolprogramma of meer informatie hierover, neem dan contact op met Emiel Akkermans, emiel.akkermans@inholland.nl of 06 114 497 55.

Samenwerken met studenten van Inholland Rotterdam?

Ben jij ondernemer en op zoek naar studenten die met een frisse blik aan de slag gaan met jouw project of vraagstuk? Dan zit je bij plint010 helemaal goed. De studenten van Hogeschool Inholland nemen graag het werk uit handen om op deze manier praktijkervaring op te doen en om de juiste competenties te leren. De studenten voeren het project op zelfstandige wijze uit en hebben een eigen werkplek op school. Meer informatie vind je op plint010.nl.