4e editie Inholland Scholentoernooi

laden

Op 29 maart werd voor de 4e keer het Inholland Scholentoernooi georganiseerd, net als de vorige drie edities traditiegetrouw in het Topsport Centrum Rotterdam. Het Inholland Scholentoernooi is een basketbaltoernooi voor de hoogste klassen van de havo, het vwo en het mbo. Het sportevenement komt voort uit een samenwerking tussen Hogeschool Inholland Rotterdam en de Rotterdam Challengers.

De scholen die aan het toernooi hebben meegedaan, kijken evenals de organisatie terug op een geslaagde dag. Mooie, spannende wedstrijden, gezellige ontmoetingen met teams van andere scholen, veel sportieve aanmoedigingen (ook voor concurrerende teams). En… zoals het er in de sport aan toe gaat, waren er ook teleurstellingen na een verloren wedstrijd. Voorafgaand aan het toernooi hebben vrijwel alle teams een clinic gehad van één van de top-basketballers van de Rotterdam Challengers. De teams kwamen dus wel beslagen ten ijs.

De finalisten (meisjes- en jongenspoule) ontvingen naast een mooie bokaal een cheque die door de school besteed mag worden aan sportartikelen. Hogeschool Inholland Rotterdam onderschrijft het belang van sporten voor jongeren. Het toernooi dient dan ook twee doelen: kennismaken met Inholland en jongeren enthousiast krijgen om te bewegen. Op naar het 5e toernooi!Winnaars:

Jongens

1. Emmaus College uit Rotterdam
2. Johan de Witt Scholengroep uit Den Haag  
3. Overbosch College uit Den Haag 

Meisjes

1. Ostrea Lyceum uit Goes  
2. Johan de Witt Scholengroep uit Den Haag  
3. Overbosch College uit Den Haag

Bekijk de foto's van het scholentoernooi