Workshops

laden

Snel en handig informatie opzoeken

Goed studeren is goed kunnen zoeken! Wil jij straks sneller én beter je opdrachten maken, dan is dit het begin. In deze workshop gaan we zorgen dat het studeren je straks een stuk beter afgaat. De bibliotheek is ervoor om je hiermee te helpen. Je leert zoektechnieken die je kan toepassen met Google, maar ook leer je relevante informatie opzoeken in onze digitale bibliotheek.

Datum: donderdag 19 april
Tijd: 14.00 – 15.30 uur
Lokaal: 5.114

Meld je aan

 

Zelfverdediging

Fais Street and Inner Self Defense Class - Faisal Hiola
Wat is het precies?

Het houdt kort gezegd in dat je met weinig kracht en energie jezelf effectief verdedigt op straat en waar dan ook en tegen wie dan ook. Maar daarnaast – en dit is ook een heel belangrijk onderdeel in dit systeem- werk je ook aan je eigen innerlijk proces. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen struggles en issues. Met dit systeem geef je je zorgen, je twijfels, je angsten, je problemen en zelfs je trauma’s een plek. En je versterkt je positieve eigenschappen, blijheid, positieve thinking, moed, meer energie, zelfvertrouwen want dit systeem heeft ook een artistieke kant: je leert jezelf en op je eigen manier uitdrukken. En als je dat al kan dan wordt het alleen maar versterkt!

Dus je leert niet alleen fysieke zelfverdediging maar ook innerlijke zelfverdediging. Want dat is meestal waar het ook begint. Mentale weerbaarheid. En het helaas vind ik dat er op vechtsportscholen niet veel aandacht eraan besteed word als eigenlijk het zou moeten.

Wat kan je verwachten?

Voor mij sfeer heel belangrijk. Ik wil graag dat iedereen van welke leeftijd, achtergrond ideologie, sport of geen sportachtergrond zich op z’n gemak voelt. Respect, goed gedrag en eenheid in verscheidenheid zijn voor mij belangrijke elementen.

We beginnen met mediteren. Even alle zorg van de wereld loslaten. Vervolgens beginnen en met warming up rekken en strekken, cardio en kracht en komen we tot de core van de les aan. Self defense. De lessen zijn lekker pittig, intensief maar oh zo effectief.  Je leert al veel in 1 les.

Tegelijkertijd wordt er ook rekening gehouden met conditie, ervaring en eventuele blessures. Daarnaast wordt er ook voldoende tijd besteed aan individuele aandacht.

Datum: donderdag 17 mei 
Tijd: 13.00 – 14.00 uur
Lokaal: 0.326 (dramalokaal)

Meld je aan

 

Workshops die al hebben plaatsgevonden 

Beter onthouden

Vind je het lastig om effectief te leren? Dan is de workshop 'Breingeheimen: je geheugen' misschien iets voor jou. Tijdens deze workshop krijg je met het vijfstappenplan van Breinvriendelijk Studeren tips en handvatten om je geheugen te trainen. Kom op 7 maart naar ruimte 7.124.

Datum: woensdag 7 maart
Tijd: 13.00 – 15.00 uur
Lokaal: 7.124

 

Studiesucces

Wil jij succesvol studeren? En kan je hierbij wat hulp gebruiken? Neem dan deel aan de workshop Studiesucces. Tijdens deze workshop leer je verschillende vaardigheden, zoals plannen en samenwerken, om jouw studie tot een succes te maken. Het decanaat legt ook uit wat hun rol is om jou te begeleiden naar de eindstreep.

Datum: dinsdag 13 maart 
Tijd: 14.00 – 15.30 uur
Lokaal: 5.827