Duurzaamheid

laden

Hogeschool Inholland Rotterdam heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Naast dat dit tot uiting komt in de lespakketten, betekent dit dat Inholland ook zelf allerlei duurzame maatregelen toepast. Zo maken wij onder andere gebruik van FSC-papier en hebben wij bijvoorbeeld extra zuinige computers. Voor de verlichting hangen waar mogelijk spaarlampen en bewegings- en lichtafhankelijke sensoren. In het auditorium hangen zelfs twee kroonluchters met LED-verlichting. De vloerbedekking is eveneens bijzonder duurzaam. Dit is een cradle-to-cradle vloerbedekking, wat betekent dat deze voor 100% te recyclen is.

Het gebouw zelf is een zeer duurzaam ontwerp waarbij gebruik gemaakt is van recyclebare materialen zoals isolerend glas en staal. Het gebouw wordt daarnaast gedeeltelijk verwarmd en gekoeld door middel van een bron in de bodem (Warmte-Koudeopslag). Hier wordt in de zomer warm water opgeslagen om in de winter het gebouw te verwarmen. In de winter wordt er juist koud water in de bron gepompt en opgeslagen, zodat we dat in de zomer kunnen gebruiken voor de koeling van het gebouw.

Naast de toegepaste maatregelen houdt Inholland ook goed de nieuwste ontwikkelingen in de gaten op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid. Inholland kan deze toepassen zodra deze maatregelen technisch mogelijk en economisch rendabel zijn. Met deze maatregelen neemt Inholland Rotterdam haar verantwoordelijkheid om het milieu zo min mogelijk te belasten en de klimaatverandering zo veel mogelijk tegen te gaan.