Studentenleven

laden

Rotterdam is een bruisende stad, vol van ambities en mogelijkheden. Maar vooral een prachtige stad om te studeren. Rotterdam is de tweede stad van Nederland qua inwoneraantal en vormt een belangrijk economisch centrum door de aanwezigheid van de haven. Verschillende grote concerns zijn in Rotterdam gevestigd. Door de aanwezigheid van onder meer een universiteit en meerdere hogescholen is Rotterdam een levendige studentenstad.

De stad staat bekend om zijn opvallende skyline. Door de multiculturele bevolking en het passende aanbod aan cultuur en uitgaansgelegenheden, heeft Rotterdam de allure van een wereldstad. Rotterdam is een studentenstad met veel leuke kroegen, restaurants en evenementen waar theater, muziek en cultuur altijd te vinden is.

Uitgaan

Bruisend tot diep in de nacht! Uitgaan met grootstedelijke allure doe je natuurlijk in Rotterdam. Of je nu van dance, pop of salsa houdt, er is altijd wel een plek met jouw favoriete muziek te vinden.

In het centrum van de stad, waar zich veel leuke uitgaansgelegenheden bevinden, is het altijd gezellig druk. Om het Schouwburgplein en Beurs liggen tientallen cafés, restaurants en discotheken die Rotterdam tot de perfecte uitgaansstad maken. Bijvoorbeeld Coconuts en de Skihut. Doe je het liever wat rustiger aan? Dan kun je de nieuwste Hollywoodfilms zien in een van de bioscopen.

Vele trends beginnen in Rotterdam. Hier liggen de roots van de Nederlandse housescene en de kwaliteit van danceparty's en clubs is sinds die tijd van hoog niveau. Onder andere bij Toffler, Cinema en Maassilo kun je terecht voor house- en danceparty's.

Ontspannen een drankje doen kan bij café's in de Witte de Withstraat of op de Nieuwe Binnenweg. Bijvoorbeeld bij de Blender, café De Witte Aap of Biergarten Rotterdam.

In Rotterdam kun je ook uitgaan in stijl. Nip je als een echte VIP aan een cocktail of glaasje champagne in een van de glamourous hotspots in de stad. Vooral in de buurt van de Meent vind je zulke uitgaansgelegenheden, drukbezochte spots zijn Villa Thalia, Club VIE en Hugh.