Den Haag,
05
oktober
2018
|
11:48
Europe/Amsterdam

10 oktober: Symposium One Health and Beyond

Mens, dier en milieu zijn onafscheidelijk

onderwerpen-sprekers

De gezondheid van mens, dier en milieu staat centraal tijdens het symposium One Health and Beyond op woensdag 10 oktober bij Inholland Den Haag. Studenten van Inholland Delft organiseren dit symposium in het kader van de Dutch Agri Food Week, in samenwerking met de innovatieve food community FICA. Het symposium is bestemd voor studenten van Agri, Food & Life Sciences, professionals en andere geïnteresseerden.

Onderwerpen die tijdens het symposium aan bod komen zijn One Health, dier(gezondheid), bijengezondheid, kweekvlees en vermenging van welvaartsziekten.

  • De veiligheid van dierlijke producten krijgt aandacht in relatie tot trends als ‘BARF’ (Bones and Raw Food) en dierenwelzijn. En wat zijn de consequenties voor de veiligheid van ons voedsel als we varkens en kippen buiten huisvesten?
  • De gezondheid van de bijen staat wereldwijd onder druk. Naast het ecologische probleem is het ook een potentieel gevaar voor onze gewassen. Wat is de relatie tussen de varroamijt en de gezondheid van bijen?
  • Vlees is een van de meest schadelijke industrieën vanwege de hoeveelheid water en voer die nodig zijn bij de productie. Kunnen we vlees produceren zonder deze schadelijke factoren?
  • Vroeger was er een strikt onderscheid in ziektes bij welvarende en niet-welvarende landen. Hoe komt het dat er tegenwoordig vermenging van deze ziektes optreedt?

Woensdag 10 oktober 2018 ben je vanaf 12:30 uur van harte welkom op Hogeschool Inholland Den Haag. Inschrijven kan via de website van FICA.

Dutch Agri Food Week #DAFW18
Van 5 tot en met 16 oktober 2018 staat Nederland in het teken van de toekomst van ons voedsel. Tijdens de vierde editie van Dutch Agri Food Week krijgen bezoekers bij de boer, voedselproducenten, koks, wetenschappers en andere agrifood-experts een antwoord op de vraag: wat eten we nu en wat eten we in 2050? Tijdens de Dutch Agri Food Week krijgen bedrijven, organisaties, overheden en kennisinstellingen de kans om mee te doen met hun eigen evenement.