Den Haag,
27
november
2023
|
08:00
Europe/Amsterdam

100 dagenonderzoek weer van start onder eerstejaars

100dagen

Vanaf deze week kunnen voltijd eerstejaarsstudenten het zogeheten 100 dagenonderzoek van Inholland invullen. Het onderzoek vraagt hen hierin te reflecteren op hun studiekeuze, hun studiebeleving, hun eigen studiegedrag en welzijn in de eerste 100 dagen van hun opleiding bij Inholland. Via hun Inholland-mailadres krijgen eerstejaars op 27 november een (eerste) uitnodiging om de vragenlijst in te vullen.

Doel van het 100 dagenonderzoek is om aanknopingspunten te vinden om de aansluiting en de eerste studiefase beter te laten verlopen. Het onderzoek is opgezet door grote hogescholen in de Randstad en verschillende lectoraten en wordt online uitgevoerd door onderzoeksbureau Risbo (Erasmus Universiteit). De resultaten worden in januari bekendgemaakt.

Het onderzoek past bij het streven van onze hogeschool naar goed onderwijs dat aansluit op de vooropleiding, maar ook past bij ambities, capaciteiten en interesses van studenten. Een goede aansluiting begint bij de juiste studiekeuze.

Na afloop
Na het invullen krijgen studenten de mogelijkheid om direct enkele kernresultaten in  een ‘sneloverzicht’ in te zien. Hun scores worden daarin afgezet tegen de gemiddelde score van studenten die afgelopen jaar hebben deelgenomen. De studenten kunnen zich daaraan spiegelen. Onder het kopje ‘Hoe kan Inholland je helpen?’ krijgen studenten ook tips, bijvoorbeeld over bij wie zij terecht kunnen met hun hulpvraag.

Vragen of opmerkingen over het onderzoek kun je kwijt via 100dagen@inholland.nl .