Dordrecht,
14
juni
2017
|
08:06
Europe/Amsterdam

1700 Dordtse basisscholieren bezoeken Jeugdweek Kunstmin

Op de zolder van Kunstmin

Ruim 1700 leerlingen en leerkrachten van Dordtse basisscholen maakten vorige week kennis met theater tijdens de Jeugdweek Kunstmin. Dit tweejaarlijkse project vond plaats voor de 13e keer. Tijdens de Jeugdweek namen kinderen uit groep 5 en 6 een kijkje voor en achter de schermen. Onder begeleiding van studenten van Pabo Dordrecht gingen de negen- en tienjarigen op reis door het theater. 

Van de zolder tot aan de laad en losruimte kregen leerlingen korte scenes te zien, gespeeld door Pabo-studenten van Hogeschool Inholland. De reis door het prachtige pand eindigde in de Grote Zaal met de voorstelling ‘Niet vergeten’ van theatergroep Hoge Fronten van theatermaker Lieke Benders.

Wie maken de Jeugdweek mogelijk?
De Jeugdweek maakt deel uit van het Kunstmenu voor het basisonderwijs dat mede mogelijk werd gemaakt door gemeente Dordrecht. Naast de medewerkers van Kunstmin en Arriva werkten veertig studenten van Pabo Dordrecht aan dit initiatief mee.

Pabo-studente Linda Plaisier: “Het is echt heel leuk om de leerlingen tijdens de rondleiding helemaal mee te zien leven en om te zien hoe bijzonder ze het vinden dat ze het hele gebouw door mogen lopen. Het allerleukste is om te improviseren tijdens het spelen en in te gaan op wat de leerlingen zeggen.” Een leerling uit groep 6 tegen een groepje studenten dat net een scene had gespeeld: “Zo, jullie zijn echt goed! Jullie moeten maar een serie beginnen op Netflix!”


In de kleedkamer

Inholland en cultuureducatie
Cultuureducatie is een hot thema. De helft van de banen van de toekomst zijn nu nog onbekend. Daarom vindt Inholland het van belang de nieuwe generatie te helpen bij hun ontwikkeling op het gebied van creativiteit en flexibiliteit. Aandacht voor cultuur, kunst en expressie helpt om vindingrijkheid aan te jagen en talent te ontwikkelen. Voor de Pabo-studenten, de docenten van de toekomst, is dit Jeugdweek-project dan ook een leermoment en ondersteunt hun bij het einddoel: “Een veelzijdige en creatieve leerkracht te zijn, die kinderen zo goed mogelijk begeleidt”, aldus Anouk van Nunen, dans- en dramadocent bij Pabo Dordrecht.

Theatervoorstelling ‘Niet vergeten’
In dit theaterstuk, dat in samenwerking met kinderboekenschrijfster Joke van Leeuwen is vormgegeven, gaat het om herinneringen en het brein. Over de mooiste momenten die je niet wilt vergeten, maar soms toch wegglippen. Of over je allereerste moment op de wereld, waar je helemaal niets meer van weet. Een onvergetelijke luisterboekvoorstelling, een waar feestje voor de hersenpan!

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.