Den Haag,
14
mei
2019
|
09:27
Europe/Amsterdam

29 mei: expertmeeting faciliteren en voeren van goede gesprekken

gs-ms-inholland18-1

Als je je bezighoudt met leren en ontwikkelen in je schoolorganisatie, is het gesproken woord een van je belangrijkste instrumenten: je voert gesprekken en overleggen met je collega’s, je geeft feedback. Goed kunnen communiceren is dus belangrijk, maar niet altijd makkelijk. Daarom organiseert de master Leren en Innoveren op 29 mei een expertmeeting: ‘Zeg!’, over het faciliteren van ‘het goede gesprek’.

Betere samenwerking
In gesprekken en overleggen gaat het vaak over de thema’s eigenaarschap en verantwoordelijkheid. Deze thema’s staan centraal bij de master Leren en Innoveren: een opleiding waar de wisselwerking tussen theorie en praktijk de rode draad is. Vanuit de theorie weten we dat goed met elkaar communiceren de samenwerking tussen docenten en de ontwikkeling van een professionele cultuur binnen een school of opleiding bevordert. Maar hoe doe je dat in de praktijk, ‘goed communiceren’? Hoe zorg je voor een prettig gespreksklimaat dat ertoe leidt dat datgene wat moet worden gezegd, ook wordt gezegd? Hoe zorg je voor een cultuur waarin er niet om de zaken heen wordt gedraaid? Kortom, hoe zorg je ervoor dat gesprekken daadwerkelijk ergens toe leiden?

Workshop
Tijdens de expertmeeting, die het karakter van een workshop zal hebben, gaan we onder andere aan de slag met de hierboven genoemde vragen. De eigen praktijk en de eigen vaardigheden om ‘het goede gesprek' te voeren staan daarbij centraal. De expertmeeting wordt verzorgd door Emily Nijhuis en Marieke van Vliet. Iedereen die zich bezighoudt met schoolontwikkeling nodigen we van harte uit!

Praktische informatie
Datum en tijd: 29 mei, 14.30 - 17.30 uur
Locatie: Mauritszaal Hogeschool Inholland Den Haag, Theresiastraat 8
Aanmelden: marieke.vanvliet@inholland.nl