Artikelen met de tag 'FCT' | Inholland

Inholland (FCT)

2020
02
juli
2020
| 08:00 Europe/Amsterdam
Over geen enkele smaak zijn de smaken meer verdeeld: bitter! Zes studenten Food Commerce & Technology schreven voor vakblad Voeding Nu een artikel over hoe we de smaak bitter waarnemen en beleven... en hoe we eraan wennen. "Jonge kinderen hebben er m...
Lees meer
29
juni
2020
| 11:10 Europe/Amsterdam
Ze hebben allemaal één doel: de luchtvaart, het onderwijs en de voedingsmiddelenindustrie verbeteren. Maintenance Automation, De Inhaalslag en Bonborange. Na een pitch in een gekoelde ruimte bij Inholland Den Haag koos de jury* deze studentenprojecte...
Lees meer
26
mei
2020
| 08:30 Europe/Amsterdam
Het is een spannende stap voor Amber in een spannende tijd. Voorzitter worden van studievereniging FMC van de opleiding Food, Commerce and Technology in Delft. Maar ze is er klaar voor! Amber: “Ik hoop samen met mijn bestuur te bereiken dat leden, ma...
Lees meer
28
april
2020
| 08:46 Europe/Amsterdam
Jaarlijks worden er meer dan 10.000 vrachtwagens aan sinaasappelschillen weggegooid. Zonde vinden Myléne Lesscher, Julian Holthuijsen en Mariël Desloover, studenten Food, Commerce and Technology uit Delft. Zij bedachten Bonborange. Chocolade met rest...
Lees meer
2019
05
december
2019
| 15:00 Europe/Amsterdam
Op dinsdag 14 januari presenteren vierdejaarsstudenten Food Commerce & Technology van Hogeschool Inholland Amsterdam, en studenten van het Wellantcollege en Clusius College de resultaten van hun food-opdrachten tijdens het FICA Winter Event 2020. De ...
Lees meer
16
oktober
2019
| 10:12 Europe/Amsterdam
Insecten- of wormenburgers eten. Dat doen we (nog) niet dagelijks, maar het is wel veel duurzamer dan het eten van vlees. Het is één van de manieren waarop je als burger een bijdrage kunt leveren aan een duurzame en eerlijke voedseltoekomst. Vandaag ...
Lees meer
25
september
2019
| 10:24 Europe/Amsterdam
Op Wereldvoedseldag, 16 oktober, organiseren Biobased Greenport West-Holland, BioBoost én Hogeschool Inholland een masterclass  over insecten kweken én bereiden. De wereld heeft een tekort aan gezonde voeding. Insecten zijn een mogelijke aanvullin...
Lees meer
06
september
2019
| 09:07 Europe/Amsterdam
Vol zelfvertrouwen kwamen Mabel Engels en Marije Gelderloos aan bij Inholland Delft voor de finale van de Wij Inholland award voor het beste studentenproject. Mabel: “Dat we hier staan is al een prijs. We hebben mooie stappen gemaakt met VeggieSlices...
Lees meer
27
juni
2019
| 09:17 Europe/Amsterdam
Een goed toekomstig financieel perspectief, uitdagend bezig zijn met voeding en duurzaamheid en voedselveiligheid. Uit eigen ervaring met projecten en zijn afstudeertraject kan Dennis Hemelaar genoeg pluspunten noemen om voor de Inholland-opleiding F...
Lees meer
26
juni
2019
| 09:25 Europe/Amsterdam
Een oplossing voor lactose-intolerantie, een app voor gepersonaliseerd voedingsadvies aan voetbalspelers van Sparta of senioren weer laten genieten van eten met behulp van 3D foodprinting. Deze en vele andere foodoplossingen passeerden de revue tijde...
Lees meer
21
mei
2019
| 08:53 Europe/Amsterdam
De verlenging van houdbaarheid van plantaardige kaas, het benutten van reststromen van bedrijven en nieuwe technieken om mensen met kauw- en slikproblemen te voorzien van een aantrekkelijke maaltijd. Maak kennis met deze en andere food-innovaties tij...
Lees meer
2018
12
juni
2018
| 10:50 Europe/Amsterdam
Amsterdamse studenten die een Rotterdamse club adviseren in het gebruik van voeding. Het lijkt een onmogelijke combinatie, maar dit geldt niet voor Jerri van de Kerchove, Pascale van Beek, Vera van den Heuvel, Jill Ongering en Noortje Possel van de o...
Lees meer