2023
21
september
2023
|
10:07
Europe/Amsterdam
Het project VIVENDI, dat draait om leefstijlcoaching bij een dwarslaesie, caudalaesie en/of spina bifida (aangeboren dwarslaesie), krijgt een RAAK-publiek-subsidie. In het project werkt lector Jasmijn Holla (Kracht van Sport en Bewegen) samen met ond...
Lees meer
28
juni
2023
|
08:00
Europe/Amsterdam
Een wedstrijd winnen met een project waarvan Inholland zelf opdrachtgever is. Birthe, Noor en Jinte deden het! De drie tweedejaarsstudenten Food Commerce & Technology (FCT) presenteerden de eindresultaten van hun bedrijfsopdracht tijdens het Summer E...
Lees meer
25
mei
2023
|
09:55
Europe/Amsterdam
In de serie Expeditie Noord-Holland van TV NH onderzoekt boer Ayoub hoe het boerenleven eruit ziet in de toekomst. En hoe ons voedsel dan wordt geproduceerd. Daarom nam hij een kijkje in de keuken bij onze opleiding Food, Commerce & Technology. Daar ...
Lees meer
09
maart
2023
|
08:00
Europe/Amsterdam
Ze is nog druk met de afronding van haar opleiding Food Commerce & Technology bij Hogeschool Inholland Amsterdam, maar nu al heeft Ashley Foekens een indrukwekkende staat van dienst. Het gezondere frikandelbroodje dat zij ontwikkelde tijdens haar sta...
Lees meer
26
januari
2023
|
13:45
Europe/Amsterdam
Maar liefst zes nieuwe ondernemingen heeft het dit jaar opgeleverd, de interne minor van de vierdejaarsstudenten Food Commerce and Technology (FCT) in Delft en Amsterdam. Ze ontwikkelden stuk voor stuk nieuwe, innovatieve producten. De Dipjesfabriek ...
Lees meer
17
januari
2023
|
08:00
Europe/Amsterdam
De groeiende wereldbevolking en toenemende welvaart maken dat we steeds slimmer om moeten gaan met wat we hebben. Innovatie binnen de foodsector is dan ook essentieel. Want hoe produceren we voedsel dat behalve makkelijk en lekker ook gezond(er) en d...
Lees meer
2022
26
oktober
2022
|
13:43
Europe/Amsterdam
De voedingsmiddelindustrie is immens groot, het wordt zelfs beschouwd als de grootste industrie van Nederland. Over elk product wordt nagedacht en de mogelijkheden zijn oneindig. Van marketing om voedingsproducten en -concepten te verkopen tot aan vo...
Lees meer
23
juni
2022
|
10:53
Europe/Amsterdam
FICA organiseerde 14 juni de zesde editie van het FICA Summer Event in Amsterdam. Tijdens dit event kwamen 15 groepen studenten van de opleiding Food Commerce & Technology van Hogeschool Inholland, bedrijven uit het werkveld, docenten, lectoren, prac...
Lees meer
18
mei
2022
|
11:47
Europe/Amsterdam
Je dagelijkse dosis verwerkt in een gezonde reep gemaakt van wortelpulp, fruit en noten. Dat klinkt als een uitkomst nietwaar? Vier studenten van de opleiding Food Commerce and Technology hadden het idee om een vegetable pulp bar te ontwikkelen en de...
Lees meer
04
april
2022
|
11:46
Europe/Amsterdam
Een stijgende zeespiegel, extreme weersomstandigheden en zichtbare schade aan de natuur. Met een veranderend klimaat ontkomen bedrijven er niet aan om te verduurzamen. Stichting Gebiedsfonds Delft Technology Park (SGDTP) wil bekijken wat de mogelijkh...
Lees meer
04
maart
2022
|
08:42
Europe/Amsterdam
Vertical farming oftewel verticale landbouw is een vorm van landbouw waarbij gebruik wordt gemaakt van gestapelde kweeklagen in fabriekshallen, kantoren of winkels. Tijdens het project Green Juniors van Inholland Delft kregen Tim van der Mout, Mathij...
Lees meer
12
januari
2022
|
07:31
Europe/Amsterdam
Ondernemers in de agri-, food- en tuinbouwsector dragen vaak veel meer bij aan een duurzame en circulaire maatschappij dan zichtbaar is voor consumenten . Het blijft lastig om hen te enthousiasmeren voor duurzame alternatieven. Tijdens hun vierde ja...
Lees meer
2021
16
december
2021
|
08:08
Europe/Amsterdam
Een eigen bedrijf beginnen, dat klinkt lastig. Maar studenten van de opleiding Food Commerce and Technology bewijzen het tegendeel. Tijdens hun minor Challenge Ondernemen pakken zij de kans een startup op te zetten en een eigen product of dienst op d...
Lees meer
08
oktober
2021
|
07:02
Europe/Amsterdam
Duurzaamheid is een begrip dat binnen enkele jaren is uitgegroeid tot het samen optrekken en samenwerken aan duurzame oplossingen binnen de Inholland-domeinen Agri, Food and Life Sciences en Techniek, Ontwerpen en Informatica. Hier vervullen de medew...
Lees meer
27
september
2021
|
10:59
Europe/Amsterdam
Op donderdag 7 oktober organiseert het Domein Agri, Food and Life Sciences van Hogeschool Inholland het webinar Nature Based Solutions. Vanaf 13.00 uur behandelen lectoren Mauro Gallo (Biomimicry, leren van de natuur voor duurzame oplossingen) en Pat...
Lees meer
09
september
2021
|
12:20
Europe/Amsterdam
Samen tegen voedselverspilling. Tijdens de Verspillingsvrije week (7 t/m 13 september) wordt er aandacht gevraagd aan consumenten en organisaties om bewuster na te denken en de verspilling van voedsel tegen te gaan. Ook Hogeschool Inholland doet mee ...
Lees meer
01
september
2021
|
08:11
Europe/Amsterdam
Duurzaamheid is een hot topic en zorgt voor het evenwicht tussen mens, milieu en economie. Drie onderwerpen waar onze nieuwe Inholland-collega Ilona Buddingh – Maas een overtuigende mening over heeft. Het is haar missie om een duurzame wereld te creë...
Lees meer
07
juli
2021
|
09:02
Europe/Amsterdam
Het duurzame project ‘Bean me up!’, dat zich richt op de ontwikkeling en vermarkting van veldbonen, krijgt 900.000 euro aan Europese subsidie toegekend. Bean me up! is een initiatief van Inholland-lector Feike van der Leij (Health & Food), Amsterdam ...
Lees meer
02
juli
2021
|
17:04
Europe/Amsterdam
Groen gebak, Aahminozuren!, Bean me Up, Pulp Vision en Groenten en Cressen: Het medicijn tegen COVID-19?. Een paar titels van de bedrijfsopdrachten die tweedejaarsstudenten Food Commerce & Technology van Hogeschool Inholland Amsterdam en Delft online...
Lees meer
24
juni
2021
|
13:30
Europe/Amsterdam
Anne-Marije van der Linden (20) begint na de zomer aan haar tweede jaar Food Commerce and Technology in Delft. Een studie die ze startte na haar mhbo-opleiding, midden in coronatijd. Het afgelopen jaar heeft ze niet alleen al haar vakken gehaald, maa...
Lees meer
08
juni
2021
|
11:40
Europe/Amsterdam
Het begin van je studententijd kan best wel spannend zijn. Nadat jij je hebt ingeschreven bij één van de studies bij Inholland Delft is het tijd om dat nieuwe leven te gaan ontdekken. Deze nieuwe levensfase start vanzelfsprekend met een onvergetelijk...
Lees meer
04
juni
2021
|
10:57
Europe/Amsterdam
Maarten Bosch geeft les in product- en receptontwikkeling én diverse productbereidingen bij de opleiding Food Commerce & Technology op Inholland Delft en Amsterdam. In deze aflevering van 'Rondje om' hebben we het onder andere over zijn eerste dag bi...
Lees meer
21
mei
2021
|
07:36
Europe/Amsterdam
Op jonge leeftijd ontdekte ze al haar liefde voor het vak scheikunde. Maar na verschillende opleidingen te hebben bezocht, bleek dit toch te abstract voor haar te zijn. Met een grote fascinatie voor voeding startte ze daarom in 1992 aan de opleiding ...
Lees meer
14
april
2021
|
09:34
Europe/Amsterdam
Je bent eruit: studeren in studentenstad Delft! Hoe fijn is het dan dat je op een gemakkelijke manier nieuwe mensen leert kennen waarmee je samen de studententijd beleeft? Hierbij kan een studievereniging ervoor zorgen dat jij de tijd van je leven he...
Lees meer
24
maart
2021
|
12:00
Europe/Amsterdam
Een eigen bedrijf opzetten al tijdens je studie. Het kan in de opleiding Food Commerce and Technology. Bij docent Zeger Stinis stroomt het ondernemersbloed flink door zijn aderen. Vol enthousiasme begeleidt hij dan ook de studenten in het derde en vi...
Lees meer
23
februari
2021
|
13:54
Europe/Amsterdam
Een saucijzenbroodje gemaakt van ganzenvlees? Willemijn ter Hoor, Joerie Bos, Kirsten van Delft, Marleen van Steekelenburg, Zinzi Slort, Demi Blom en Cas Lepelaar draaien hun hand er niet voor om. Voor het vak culinaire productontwikkeling startten d...
Lees meer
18
februari
2021
|
11:53
Europe/Amsterdam
Op maandag 1 maart gaat de Sustainable College Tour 2021 van start, de jaarlijkse duurzaamheidsweek van Studievereniging FMC. Thema dit jaar is Sustainable Future met een programma vol online gastcolleges, workshops en een collegetour, met onder and...
Lees meer
16
februari
2021
|
07:59
Europe/Amsterdam
Het verleggen van grenzen is waar Peppertree Food voor staat. Zes studenten van de opleiding Food Commerce and Technology van Inholland Delft zijn afgelopen oktober van start gegaan met de ontwikkeling van sambals en kruidenpasta's afkomstig uit Afri...
Lees meer
08
februari
2021
|
08:15
Europe/Amsterdam
Feike van der Leij is op 1 februari 2021 gestart als lector Health & Food van Hogeschool Inholland. Hij richt zich op de vraag hoe voeding kan bijdragen aan gezondheid, gelukkig oud worden en hoe de voedselketen kan verduurzamen.Feike werkt al sinds ...
Lees meer
2020
04
september
2020
|
11:29
Europe/Amsterdam
Met hun startup Bonborange hebben studenten Food, Commerce & Technology en Business Studies van Inholland Delft en Amsterdam/Diemen de Wij Inholland award 2020 in de wacht gesleept voor het beste studentenproject. De winnaar werd bekend na een supers...
Lees meer