17
november
2021
|
13:38
Europe/Amsterdam

‘Aan coronatoegangsbewijs kleven praktische en principiële bezwaren’

Bart Combee te gast bij Radio 1

shutterstock_2045607875

Tijdens de persconferentie van vrijdag 12 november werd duidelijk dat het kabinet een coronatoegangsbewijs (ctb) onderzoekt voor het hoger onderwijs. Vooralsnog is het niet aan de orde. Dinsdag 16 november was het ook onderwerp van gesprek bij Radio 1. Inholland-collegevoorzitter Bart Combee heeft daar tijdens de radio-uitzending aangegeven geen voorstander te zijn van de invoering van een coronatoegangsbewijs. Dit vanwege praktische en principiële bezwaren.

“De praktische kant brengt met zich mee dat we de controles moeten inrichten bij de ingang wat enorme uitdagingen met zich mee brengt”, aldus Bart Combee. “Maar de ethische en principiële kant is een veel groter bezwaar. Met de invoering van een ctb sluit je groepen uit. En dat gaat in tegen het recht op onderwijs, een fundamenteel recht. Wij als hogeschool zijn er om te voorzien in dat recht. Het is bijvoorbeeld onmogelijk om praktijkonderwijs online aan te bieden. En praktijkonderwijs is voor veel van onze opleidingen een belangrijk onderdeel. Studenten die daar niet aan deel kunnen nemen, lopen een groot risico op studievertraging, wat zeer onwenselijk is.”

Luister hier het item bij Radio 1 terug (vanaf minuut 8.30).

Reacties 1 - 2 (2)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Els Vermeulen
18
November
2021
Ik kies voor een 1G samenleving:1 samenleving waarin IEDEREEN gelijk en welkom is
ishii
17
November
2021
ik ben professioneel maar ook persoonlijk heel erg opgelucht en blij dat dit standpunt op deze manier verwoord wordt en voor het voetlicht komt via Bart Combee