Haarlem,
13
maart
2019
|
14:50
Europe/Amsterdam

Aandacht voor beweeglijkheid via de matchingtafel

Matchingtafel

Om beweeglijkheid te bevorderen en de formatie Inholland-breed in balans te houden brengen wij vraag- en aanbod van vacatures bij elkaar met behulp van matchingtafels. Hiermee benadrukken we de aandacht voor beweeglijkheid bij zowel domeinen als stafafdelingen. Beweeglijkheid activeren is één van de speerpunten in het Strategisch personeelsplan 2016-2022.

Vraag- en aanbod
De matchingtafel is een plek waar vraag en aanbod van alle functies van Inholland samenkomen. Via deze tafel kunnen we interne talenten en ontwikkelwensen beter benutten. Aan de tafel zitten HR-adviseurs van verschillende afdelingen en domeinen die de verbinding tussen vraag en aanbod leggen. Er zijn tafels op decentraal niveau in de domeinen en bij stafdiensten en er is een tafel op centraal niveau om te matchen.

Bredere flexibele inzet
Met behulp van de matchingtafels kunnen we collega’s breder en efficiënter inzetten. Zo kunnen we de talenten van medewerkers optimaal benutten. Op deze manier sluit vraag- en aanbod beter op elkaar aan en kan externe inhuur waar mogelijk beperkt worden.

Bij onder- en overformatie
Het kan voorkomen dat in sommige domeinen en stafdiensten de formatie op een bepaald moment niet of niet volledig aansluit bij de benodigde expertise. De overformatie bij een bepaald domein kan dan mogelijk opgelost worden bij het andere domein via de matchingtafel.

Vacatures? Eerst intern
Vacatures worden te allen tijde eerst door het mobiliteitscentrum getoetst en daarna intern aan de matchingtafel voorgelegd. Ze gaan pas extern indien er geen geschikte interne match is.

Rol HR
Domeinen en stafdiensten zijn zelf verantwoordelijk voor de matchingtafels. HR-adviseurs ondersteunen en faciliteren de tafels. Aan de tafels gaan adviseurs en domeinen/stafdiensten in gesprek om de vacaturelijst door te nemen. Zij bespreken de casuïstiek en verbeterpunten om het middel matchingtafel rijker te maken en breder in te zetten.

Rol leidinggevenden
Om matches tot stand te brengen denken leidinggevenden in mogelijkheden en kansen voor Inholland-medewerkers. Zij kunnen medewerkers bijvoorbeeld een talentscan laten invullen of deze actualiseren.

Rol medewerkers
Collega’s die hun talent en ontwikkelwensen beter willen benutten, kunnen dit melden bij hun leidinggevenden, HR-adviseur of het mobiliteitscentrum. Bijvoorbeeld ook als zij willen ‘bewegen’ of nog ruimte hebben om uit te breiden binnen hun huidige baan.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.