Haarlem,
11
juli
2018
|
09:00
Europe/Amsterdam

Aankomende studenten aan de slag bij Summer School Haarlem

De Summer School Haarlem is dinsdag van start gegaan. Docent Simon Klein biedt aankomende hbo'ers met behulp van deze driedaagse cursus een handvat voor een soepele start van hun opleiding.

Johleesa is geboren in de Verenigde Staten. Zij gaat Sportkunde studeren. “Ik heb na de havo een tussenjaar gedaan. Ik ben naar mijn geboorteland teruggekeerd om uit te vinden of ik daar bij mijn familie wilde blijven. Maar ik ben tot de conclusie gekomen dat ik meer een band heb met de familie die ik hier in Nederland heb, dus ik wil nu toch hier gaan studeren. Omdat Nederlands niet mijn eerste taal is, leek het mij nuttig om wat aan mijn taalvaardigheid te doen voordat ik aan mijn hbo-studie begin.”

Uygar heeft Toegepaste Psychologie gestudeerd, maar kreeg tijdens zijn stage een burn-out. “Ik ben er twee jaar tussenuit geweest. Ik was er wel achter dat het maatschappelijk werk mij teveel aangrijpt. Ik geef bijles aan kinderen en dat ligt mij goed. Ik kan beter omgaan met lerende kinderen dan met ongeduldige volwassenen. Daarom heb ik besloten om de Pabo te gaan doen. En ik kan wel een bijspijkercursus gebruiken omdat ik een tijd uit de running ben geweest.”

Leren leren op hbo-niveau
De aankomende studenten die deelnemen aan dit zomerprogramma willen het maximale uit hun studie halen. Het is belangrijk dat ze leren leren op hbo-niveau, omdat het er op het hbo toch echt anders aan toegaat dan bij het mbo of de havo. Dit helpt ze om hun studie succesvol te doorlopen.

Sophie heeft gekozen voor MBRT en vindt bij de Summer School maar liefst vijf andere deelnemers die voor dezelfde studie hebben gekozen. “Ik heb de mbo-opleiding voor doktersassistente gedaan en ik hoor altijd dat de overgang van mbo naar hbo zo groot is. Daarom leek het mij verstandig om deze zomercursus te doen.” Sophie wil niet alleen leren hoe je studeert op hbo-niveau, maar ook aan haar taalvaardigheid werken: “Ik schrijf hoe ik denk, in spreektaal dus. Dat kan beter.”

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
babette
11
July
2018
ik zou heel graag mee willen doen maar ik weet niet of dat nog mogelijk is en wanneer de lessen dan zullen zijn.