Amsterdam,
29
november
2018
|
10:29
Europe/Amsterdam

Afgestudeerde Mondzorgkunde wint NVvK Elmex scriptieprijs

Wafaa El Shennawy is de grote winnaar van de NVvK Elmex-scriptieprijs, uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Kindertandheelkunde. Met haar scriptie aangaande vluchtelingenouders over het gebruik van mondzorg in Nederland en hun bekendheid met de mondverzorging en voeding van hun kinderen won de Inholland-student Mondzorgkunde een cheque van 1.000 euro en een jaar gratis lidmaatschap van de NVvK. Ook medestudent Milou Lakeman viel in de prijzen. Zij werd derde met een scriptie waar ze cariës-risicofactoren in kaart bracht bij kinderen met verschillende nationaliteiten.

Wafaa: “Ik heb deze prijs gewonnen omdat ik in mijn scriptie een duidelijk beeld heb geschetst over wat de belangrijkste belemmeringen zijn waar de vluchtelingenouders in Nederland tegenaan lopen op het gebied van mondzorg. De aanbevelingen die ik in deze scriptie heb gegeven zijn goed toepasbaar in de praktijk."

Wafaa wilt dit jaar zoveel mogelijk gebruiken maken van alle mogelijkheden die het lidmaatschap haar biedt. Ze is zich nog aan beraden wat ze met het geldbedrag gaat doen. “Mijn gedachten gaan momenteel uit naar een bijdrage voor een kinderziekenhuis in Caïro” zegt ze.
Vooral trots is wat overheerst. Wafaa, die een Egyptische achtergrond heeft: “Het meest trots ben ik op het feit dat ik nog op mijn leeftijd deze opleiding in een voor mij vreemde taal met succes heb kunnen voltooien en dan ook nog een prijs te winnen voor mijn scriptie.”

Ze wil op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van mondzorgkunde en zich graag inzetten voor Arabisch sprekende mensen die in Nederland wonen en problemen hebben met de Nederlandse taal, zodat ze ook makkelijker de weg kunnen vinden naar de mondzorg.

Brons
Inholland-student Milou Lakeman werd derde. Zij schreef haar scriptie over de risicofactoren van cariës bij kinderen met verschillende nationaliteiten. De tweede prijs ging naar Fatima Afkir van Hogeschool Utrecht. Zij deed een kwalitatief onderzoek naar de mening van de ouders van kinderen met autisme en een verstandelijke beperking over de kwaliteit van de geleverde mondzorg.

De NVvK-Elmex®scriptieprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste scriptie op het gebied van de kindertandheelkunde voor de opleidingen tandheelkunde (masterscriptie) en mondzorgkunde (bachelorscriptie). 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.