Haarlem,
19
september
2019
|
14:00
Europe/Amsterdam

Afgestudeerde Sander van Weert ziet zijn documentaire in première gaan bij Tuschinski

'Droom groot en volg je hart’

“Ik ben best zenuwachtig voor de première, maar het enthousiasme overheerst. Het is voor het eerst dat één van mijn films in première gaat voor 700 man bij Tuschinski”, zegt Sander van Weert, afgestudeerd aan Creative Business (voorheen Media & Entertainment Management) bij Inholland. An Ocean Story gaat over de vervuiling en overbevissing van onze oceanen. De leefbaarheid staat onder grote druk. Moeten wij vrezen voor haar voortbestaan? De documentaire gaat 23 september in première.

Leestijd: +- 2 minuten.

Sander heeft de documentaire gemaakt met Nanne van Hoytema en Thomas van Thiel van stichting By the Ocean we Unite. Ze gaan in gesprek met politieke wereldleiders, klimaat- en oceaanwetenschappers en topmensen uit het bedrijfsleven. Ook bezochten zij voor de documentaire lokale initiatieven die zich inzetten voor het voortbestaan van de mangroven, stranden en koralen. Sander: “Het idee is vorig jaar augustus ontstaan tijdens een zeiltrip naar de Kanaaleilanden. Op een zeilschip werd er onderzoek gedaan naar microplastic in het kanaal en de Noordzee. Ik heb daar een film van gemaakt en die is daarna opgepikt door het Amerikaanse tijdschrift The Economist. Van het tijdschrift kreeg ik een uitnodiging om te komen filmen bij de World Ocean Summit in Mexico. Tijdens deze Summit vroeg ik mij af welke problematiek er geldt voor de lokale bevolking. Mensen die afhankelijk zijn van de zee en het koraal. Dat is het begin geweest van deze documentaire.”

Vastbijten in projecten
Als student van Inholland kwam hij in aanraking met videoproducties. Sander: “Ik vond het heel fijn dat ik tijdens mijn opleiding heel praktisch bezig was. Ik heb veel gehad aan het leerbedrijf Rookie Entertainment. Je bent echt in de praktijk bezig en blijft je vastbijten in projecten en verzoeken. Ook bij mijn afstudeerstage bij Czar Amsterdam heb ik zoveel geleerd en contacten opgedaan. Dat was geweldig!”

Aan huidige studenten wil hij graag meegeven dat je groot moet dromen. “Als je het niet probeert, gaat het sowieso niet lukken. Ga er 100 procent voor. Bijt je vast en probeer om te gaan met teleurstellingen. Ik volg echt mijn hart. Ik ben begonnen met commercials, maar later kwam ik erachter dat ik daar niet 100 procent gelukkig van werd. Waar ik wel gelukkig van word is sociaal-maatschappelijke problemen op de kaart te zetten. Ik ben sinds een aantal jaar vooral bezig met projecten vanuit de sociaal-maatschappelijke en duurzame hoek. Als je ergens gelukkig van wordt kun je door blijven werken. Een van de moeilijkste dingen is veranderen. Dat is ontzettend eng. Maar toch, als je je eigen weg kunt volgen kun je veel meer bereiken.”

Wil je erbij zijn? Tickets zijn hier te koop
Foto: An Ocean Story

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.