Rotterdam,
07
februari
2017
|
14:02
Europe/Amsterdam

Akkoord Inholland en NOC*NSF na benoeming CTO metropool Den Haag-Rotterdam

V.l.n.r.: Marcel Nollen, Amos Keijser (winnaar Topsportprijs) en Eric Westhoek

Rotterdam, Den Haag en Dordrecht vormen vanaf volgend jaar samen een Centrum voor Topsport en Onderwijs, de ‘CTO Metropool Den Haag-Rotterdam-Dordrecht’. Dat is bekendgemaakt door NOC*NSF, dat vanaf 2017 geld uittrekt voor de oprichting van deze CTO Metropool.

Het nieuwe centrum is bedoeld voor de opleiding van de hoogste nationale senioren en talenten van topsportprogramma’s van bonden. De status is vergelijkbaar met die van Papendal, dat ook CTO is. Inholland heeft na dit besluit het zogenaamde FLOT akkoord getekend van het NOC*NSF. Met dit akkoord kunnen wij studenten flexibel onderwijs voor topsport bieden.

Rotterdam Topsport is bijzonder verheugd met de toekenning, waar de afgelopen jaren achter de schermen hard naar is toegewerkt. ,,Dit is fantastisch nieuws,’’ zegt directeur Hans den Oudendammer. ,,Al een aantal jaar zijn wij in gesprek met NOC*NSF over de kansen en mogelijkheden van een CTO in onze regio. We zijn blij dat onze inspanningen nu tot dit besluit hebben geleid. Zeker gezien de ontwikkelingen op onze Sportcampus en bij Feyenoord City zal de betekenis van topsport en talentontwikkeling in Rotterdam alleen maar groter worden. De status van CTO Metropool biedt voor ons alleen maar meer mogelijkheden.’’,,De toekenning is voor Rotterdam een uitgelezen kans om sportbonden te interesseren in het vestigen van hun nationale programma’s in Rotterdam,’’ zegt projectleider Jan Tromp. ,,Dit is een erkenning voor alles wat we al jaren doen op het gebied van topsportbegeleiding en talentontwikkeling.’’

Hans den Oudendammer is tevens voorzitter van de jury van de Inholland Topsportprijs. Voor de locatie Rotterdam en Dordrecht is studentdecaan Dorine den Herder contactpersoon Studeren en Topsport. Voor Den Haag is dit Atie Oosterveld.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.