Haarlem,
08
juli
2021
|
12:01
Europe/Amsterdam

Alle applicaties straks op één plek

online_onderwijs_docent

Het onderwijs van Hogeschool Inholland bereidt zich al enige tijd voor op belangrijke veranderingen, zoals de doorontwikkeling van hybride leeromgevingen, flexibilisering en maatwerk voor de student en samenwerkingen met het werkveld. Dit betekent een aanpassing in (bedrijfs)processen en manieren van werken en studeren. Het is een proces van ‘leren = durven’, de moed hebben om te veranderen omdat de wereld dat van je eist.

Een belangrijke, maar uitdagende stap die hierop aansluit en Hogeschool Inholland gaat zetten, is het vanaf één overzichtelijke plek aanbieden van zoveel mogelijk applicaties voor medewerkers en studenten. Vanaf deze plek zijn applicaties ook eenvoudig tijd-, plaats- en device-onafhankelijk te benaderen. Een verandering die een positief effect zal hebben op de digitale leer- en werkomgeving binnen Inholland. Zeker nu het hybride werken en studeren meer voorkomt, we van onze studenten verwachten dat zij hun eigen laptop hebben om te studeren (Bring Your Own Device) én alle medewerkers in het bezit zijn van een (Inholland)laptop.

Nieuwe dienst voor applicaties
De nieuwe dienst voor applicaties wordt geïntegreerd in Iris en vervangt de huidige Citrix-omgeving en Application Catalog. Op deze manier werken we toe naar één digitale plek met informatie en applicaties voor studenten en medewerkers.

Op dit moment wordt de nieuwe dienst gereed gemaakt door ICT-partner IT-Workz en we hopen per september 2021 de eerste applicaties op deze nieuwe wijze te kunnen aanbieden. We beginnen met het overzetten van de applicaties die studenten op dit moment via weblogin.inholland.nl (Citrix) kunnen gebruiken. De overige applicaties volgen dan stapsgewijs de weken erna. Net voor de herfstvakantie zullen ook alle bedrijfsapplicaties overgezet worden naar de nieuwe dienst. De interne contactpersonen voor de applicaties worden daarbij nauw betrokken.

Meer weten?
Via Iris houden we iedereen op de hoogte van de ontwikkelingen en de acties die je zelf moet uitvoeren om gebruik te kunnen maken van de nieuwe dienst. Houd Iris dus goed in de gaten! Uiteraard helpen we je op weg met het werken met de nieuwe dienst door middel van verschillende instructies en persoonlijke begeleiding als dat nodig is. Binnen Weten & Regelen vind je binnenkort meer informatie.

Mocht je nog vragen hebben over dit project, dan kun je contact opnemen met Renée van Acker-van der Meulen. Zij is als projectleider aan de implementatie van de nieuwe dienst verbonden.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Frans Zoon
22
August
2021
Het zou wel heel raar zijn als er een naam wordt gekozen waar het woordje 'app' niet in voorkomt.