Amsterdam,
23
februari
2023
|
12:06
Europe/Amsterdam

AmsterDAME feministisch paneldebat

Amsterdamse vrouwen debatteren over ‘gender gap’

Tijdens Internationale Vrouwendag op woensdag 8 maart organiseert Hogeschool Inholland Amsterdam vanaf 16.00 uur een paneldebat over de ‘gender gap’ in samenwerking met de andere hogescholen en universiteiten van Amsterdam en communicatiebureau Bulletproof. Inspirerende Amsterdamse voorbeeldvrouwen uit het bedrijfsleven en de maatschappelijke sector zijn uitgenodigd om deel te nemen aan dit debat, dat gratis toegankelijk is voor alle belangstellenden.

Volgens het ‘Global Gender Gap Report’ stond Nederland in 2008 op plaats acht in de wereld op basis van de gender gap (ongelijke positie van individuen gebaseerd op hun gender). Nederland was destijds dus een behoorlijk goede plek voor meisjes en vrouwen om te wonen, maar is anno 2023 gezakt naar plaats 29. Tijd voor actie! Onder leiding van journalist en schrijver Tammie Schoots gaat het panel in discussie over de gender gap en hoe deze zo snel mogelijk gedicht zou kunnen worden.

Dames maken Mokum

Politieke partijen
Eén week na de Internationale Vrouwendag vinden de Provinciale Statenverkiezingen plaats. Wij bieden vrouwelijke vertegenwoordigers van de politieke partijen de mogelijkheid om in het tweede deel van de bijeenkomst hun bijdrage te leveren aan het debat. Want wat kan de politiek betekenen bij de verbetering van de positie van vrouwen in Nederland?

Panelleden
Panelleden zijn onder meer Susannah van Rabenswaay, ondernemer en winnaar van de Black Achievement Award, politicoloog Zahra Runderkamp, Marieke Samallo, oprichter van het Milkshake-festival, Alex Kain, voormalig bestuurslid Transgender Netwerk Nederland (TNN), Mei Li Vos van de PvdA en Willemijn Aerdts van D66.

Nieuwsgierig geworden? Iedereen die interesse heeft in dit onderwerp is van harte welkom.
Studenten/medewerkers Inholland: klik op het evenement en meld je aan via de inschrijfbutton!
Andere belangstellenden kunnen zich aanmelden via deze link.

Herengracht wordt DAMESgracht

Guerillacampagne AmsterDAME!
Voorafgaand aan het AmsterDAME paneldebat op de Internationale Vrouwendag zet communicatiebureau Bulletproof met hulp van Inholland-studenten in het centrum van Amsterdam een ludieke guerillacampagne op touw om stadsgenoten bewust te maken van de gender gap. De grachtengordel wordt gefeminiseerd door een deel van de grachtnaambordjes te beplakken met stickers en de bekende grachten daarmee tijdelijk om te dopen in Damesgracht, Prinsessengracht en Keizerinnengracht!

Programma paneldebat 8 maart

16.00 uur:              Ontvangst met hapjes en drankjes
16.30 uur:               Start panel deel 1
17.15 uur:               Start panel deel 2
18.00 uur:               Start borrel en ruimte voor gesprek
19.00 uur:               Einde

Locatie:
Centrale hal in het OZW-gebouw, VU & Hogeschool Inholland, De Boelelaan 1109 Amsterdam