Alkmaar,
25
april
2018
|
08:49
Europe/Amsterdam

App voor 'mobiele muntjes' wint finale Spannend Ondernemen

Het Alkmaarse Petrus Canisius College (PCC), het Regius College uit Schagen en het Tabor College Oscar Romero uit Hoorn streden vorige week bij Inholland Alkmaar om het beste ondernemingsplan tijdens de finaledagen van Spannend Ondernemen. Op de tweede finale dag ging Team Club Coin van het Tabor College Oscar Romero uit Hoorn er met de eerste prijs vandoor. De tweede prijs ging naar het Regius College uit Schagen met team L’Oase. Team TSD ontving de derde prijs en de publieksprijs. De Duurzaamheidsprijs, beschikbaar gesteld door Rabobank Alkmaar, werd uitgereikt aan Aqua SMART van het PCC uit Alkmaar.

De drie finaledagen van het onderwijsproject Spannend Ondernemen worden begeleid door twintig studenten Business Studies, Accountancy en Finance & Control: Bedrijfseconomie van Inholland Alkmaar. Zij hebben ook de 500 havisten en vwo’ers begeleid in de afgelopen maanden.

Een pittige klus voor de jury
In de evenementenzaal van Hogeschool Inholland Alkmaar voelde je de spanning. Driehonderd leerlingen van de drie scholen waren zenuwachtig voor het geven van de presentaties en of ze zouden winnen. Het beste team van de klas gaf een presentatie. De jury moest uiteindelijk kiezen uit zeven presentaties. Het niveau lag hoog dit jaar. De jury bestond uit Roel de Groot, manager MKB bij Rabobank Alkmaar, Anne Groot, kwaliteitsmanager bij Breinstein en Manon Schipper, assistent accountant bij Baker Tilly Berk en had een pittige klus.

Club Coin, L’Oase en TSD
De vier leerlingen van het Tabor College Oscar Romero gingen er met de eerste prijs vandoor. Onder de noemer Club Coin bedachten de leerlingen een app waarmee je via je mobiel muntjes voor drankjes tijdens het uitgaan kunt kopen en uploaden.

Vwo-leerlingen van het Regius College uit Schagen werden tweede met L’Oase. Joep en Joelle gaven een vlammende presentatie over een duurzaam waterfilter dat je op reis makkelijk mee kunt nemen. Het waterfilter is klein en op elke kraan te bevestigen. Dit betekent dat je overal op de wereld schoon en lekker water uit de kraan kunt drinken. Het bespaart plastic flessen en bespaart transport van deze flessen. Het waterfilter wordt gemaakt van gerecycled plastic en rubber.

De winnaars van de derde prijs, de jongens van TSD, bedachten een app waardoor je eenvoudig al je vragen kunt stellen aan docenten. De jury gaf aan dat dit idee echt fraai was uitgewerkt.

Ook nieuwsgiering naar de resultaten van de eerste en derde finaledag? Bekijk de foto's en resultaten op de Facebook-pagina van Inholland Alkmaar.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.