28
februari
2022
|
14:31
Europe/Amsterdam

Applicatieportaal (nu echt) live

Vandaag is het dan eindelijk zover: we nemen het nieuwe Applicatieportaal in gebruik!  De eerder geplande livegang hebben we uit moeten stellen vanwege een technisch issue in een product van Microsoft. Inmiddels heeft Microsoft een nieuwe versie van dit product gepubliceerd en dat maakt dat we nu écht live kunnen gaan.  Waar en wanneer je maar wilt kun je dus  altijd je favoriete applicaties opstarten, simpelweg via de tegel ‘Applicatieportaal’ onder ‘Mijn apps’ op Iris. 

Op Iris informeerden we je al eerder over het nieuwe Applicatieportaal. Voor de zekerheid herhalen we hier wat de komst van het Applicatieportaal voor jou betekent.  

applicatieportaal

Wat is het Applicatieportaal en wat wijzigt er hierdoor in mijn werk of studie? 
In het nieuwe Applicatieportaal kun je een groot aantal applicaties gebruiken, als je maar over een goede internetverbinding beschikt. Via het nieuwe portaal bieden we de applicaties aan die studenten op dit moment via Weblogin/Citrix gebruiken. Ook verhuizen we een groot deel van de educatieve applicaties uit de Application Catalog over naar het Applicatieportaal. Je kunt hierbij denken aan SPSS, BIZZdesign, ChemOffice en SketchUp. Let op: als een applicatie eenmaal is overgezet, dan is deze niet meer beschikbaar op de oude manier.  De generieke- en bedrijfsapplicaties, zoals Quintiq, ProActis en MovieMaker volgen in april 2022. 

Met de komst van het nieuwe Applicatieportaal kan je waar en wanneer je maar wilt je favoriete applicaties opstarten, simpelweg via de tegel ‘Applicatieportaal’ onder ‘Mijn apps’ op Iris. De handleiding voor het gebruik van het portaal vind je hier.  

Tijdelijk applicaties op meerdere plekken 
Omdat we de applicaties in fases overzetten, kan het zo zijn dat je tijdelijk via zowel het Applicatieportaal als via de oude diensten werkt. Dit kan verwarrend zijn, maar we hebben voor deze werkwijze moeten kiezen vanwege de grote hoeveelheid applicaties. We streven ernaar dat de ‘verhuizing’ in mei 2022 klaar is en een groot deel van onze huidige applicaties te vinden is in het Applicatieportaal. 

Als je wilt weten welke applicaties in het nieuwe Applicatieportaal te vinden zijn dan kun je de lijst hier bekijken (klik daarvoor op ‘Overzicht beschikbare applicaties’). 

Meer weten of hulp nodig? 
Via Iris houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen en acties die je (mogelijk) zelf moet uitvoeren om het Applicatieportaal te kunnen gebruiken. Hou Iris dus goed in de gaten! Op Weten & Regelen zorgen we voor actuele informatie.   

Nog vragen? Stuur een mailtje naar Renée van Acker-van der Meulen. Zij is als projectleider aan de implementatie van het Applicatieportaal verbonden.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.