Haarlem,
29
augustus
2018
|
14:04
Europe/Amsterdam

Apro, Pulplab en The Helia finalisten Wij Inholland award 2018

Het maken van granola uit fruitpulp, het printen van weefselmateriaal voor dieren én een systeem dat elke parasol of tent kan omtoveren tot energiestation. Deze drie initiatieven maken kans op Wij Inholland award 2018. De finale vindt plaats tijdens de jaaropening op donderdag 6 september bij Inholland Den Haag. Het publiek beslist wie er vandoor gaat met de felbegeerde award.

Jurylid Sieb Kroeske: “Deze editie van de Wij Inholland award heeft weer interessante en innovatieve projecten opgeleverd. Ik ben er trots op dat deze Inholland-studenten voorlopen en stappen durven te ondernemen om het project een succes te maken.”

Désiree Oudenaarden kreeg met haar Apro de meeste publiekstemmen. Samen met Elise Dalm heeft Désiree onderzoek gedaan naar 3D-scannen en -printen in de diergeneeskunde. “Mijn hond heeft een open gehemelte en is daarom geopereerd. De operatie is geslaagd, maar het herstel na de operatie is fout gegaan, omdat er weefsel is afgescheurd. Toen ontstond bij mij het idee om het gehemelte in te scannen, een stuk weefsel te printen en te plaatsen in de mond van mijn hondje.” Désiree wil graag verder met dit project. De eerste stap is om vervolgonderzoek te doen over weefsel printen.

De jury bewondert Desiree om haar enorme motivatie om tot een resultaat te komen. "Ze is een doorzetter en visionair. Het is een interessante crossover van de opleiding dier-en veehouderij met het innovatielab bij Inholland Delft."

Pulplab
De jury was ook zeer onder de indruk van Pulplab. Juliette Valkier en Andjanie Somaidien, studenten Food, Commerce & Technology aan Inholland Delft, hebben een duurzame oplossing bedacht voor reststromen, zoals fruitpulp, voedzame granola. Juliette: “De eerste keer dat de dames de granola proefden waren ze meteen enthousiast. Andjanie: “De smaak was meteen goed. Het unieke aan ons product is dat we groente geven als ontbijt. De pulp bestaat uit vezels, hierdoor zit je langer vol en eet je geen suikerbom.”

De jury vindt het geniaal om gebruik te maken van een wegwerpproduct. "Het past perfect in de profilerende thema’s van Hogeschool Inholland. Pulplab slaat een brug met verschillende mogelijkheden."

The Helia
"Ik doe dit om mensen bij elkaar te brengen", zegt student Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) Joshua Vasilda én de bedenker/ontwikkelaar van The Helia. Dit is een systeem dat elke parasol of tent kan omtoveren tot energiestation met behulp van zonnepanelen. Joshua: “Mensen accepteren duurzaamheid alleen als ze het in het dagelijks leven meemaken. Hoe meer mensen er in aanraking mee komen, hoe meer mensen het accepteren. Door dat te doen op meerdere plekken, zoals busstations, cafés en festivals, beseffen ze dat duurzaamheid op deze manier makkelijk te implementeren is en niet zo duur. Zonnepanelen zijn namelijk helemaal niet prijzig.”

De jury was onder de indruk van het streven van Joshua om mensen bij elkaar te brengen. "De sociale factor aan dit project is aantrekkelijk." Ook vindt de jury het zeer interessant dat Joshua ervaringen uit zijn studie SPH gebruikt om de vaardigheden in een team samen te brengen en te versterken. Het is een crossover van techniek en sociale vaardigheden.

 

Wij Inholland
Wij Inholland biedt een mogelijkheid aan studenten om hun project onder de aandacht te brengen. Als student krijg je een podium waarop je je met een innovatief project kunt onderscheiden van de standaard. Het is essentieel dat een project innovatief is op één van de thema’s gezond, duurzaam of creatief. Andere criteria zijn dat het project multidisciplinair is, een toegevoegde waarde heeft voor de regio en dat er wordt samengewerkt met een bedrijf, instelling of gemeente. Het winnende studententeam krijgt ondersteuning om hun project verder te brengen en een cheque ter waarde van 2.000 euro.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.