Amsterdam,
05
juli
2018
|
13:00
Europe/Amsterdam

Architectenbureau cepezed ontwerpt nieuwbouw Inholland Amsterdam/Diemen

cepezed

Architectenbureau cepezed gaat het ontwerp maken voor de nieuwbouw van Hogeschool Inholland op het Amsterdamse Zeeburgereiland. Dat is de uitkomst van de ontwerpaanbesteding waarvoor 19 architectenbureaus zich hadden ingeschreven.

Het bureau heeft veel ervaring met het ontwerpen van onderwijsgebouwen. Tevens sprong cepezed eruit vanwege zijn visie op het te maken ontwerp, de invulling op de technische ambities en het plan van aanpak. Cepezed gaat een team aansturen waar IMd raadgevende ingenieurs, Galjema, LBP|SIGHT, Delva landscape architects en bGrid deel van uitmaken.

Volgende fase
Met de selectie van de architect gaat Inholland de volgende fase in met ‘de reis naar Zeeburgereiland’. De komende maanden wordt gewerkt aan een zogenaamd ‘voorlopig ontwerp’. Dit proces vindt plaats in nauwe samenwerking met de stedenbouwkundige van de gemeente Amsterdam.

Na de zomer organiseert het ontwerpteam een aantal sessies met de toekomstige gebruikers van alle domeinen van Inholland om het ontwerp verder te brengen. Ook het ROC van Amsterdam haakt daarbij aan omdat we in het nieuwe gebouw gezamenlijk de Amsterdam School of Life Sciences gaan onderbrengen, volgend op de samenwerking van het domein AFL met het ROC aan de Naaldwijkstraat.

Als alles volgens planning verloopt, is de besluitvorming over het bestemmingsplan door de gemeenteraad van Amsterdam in het najaar van 2018 rond. Wij starten nu vast met het verder invullen van onze plannen, samen met het team van cepezed. Naar verwachting hebben we eind 2018 een gebouwontwerp waarmee we de volgende fase van aanbesteding van de aannemer in kunnen. Als de gemeenteraad op tijd tot besluit komt, neemt Inholland dus eind 2018 het formele besluit tot bouwen en de uitvoering van het ontwerp.

Kijk voor meer informatie over de architect op de website van cepezed.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.