Haarlem,
22
oktober
2018
|
14:30
Europe/Amsterdam

Associate degree in de maak voor dj’s en andere artiesten

Conservatorium Haarlem

Voor dj’s, producenten en artiesten die al werken in de wereld van de elektronische muziek, wil Conservatorium Haarlem een tweejarige associate degree-opleiding starten. Met deze unieke praktijkgerichte opleiding geeft Hogeschool Inholland ‘electronic musicians’ de kans zich verder te ontwikkelen.

“Nederland domineert al jaren de wereld van e-music. Om deze leidende positie en pioniersrol te behouden, moeten we fors investeren in nieuw talent”, geeft Richard Zijlma aan, artistiek leider van het Conservatorium en directeur van het Amsterdam Dance Event (ADE). Studenten die het programma gaan doen kunnen zich verrijken met technologische kennis, productievaardigheden en kennis op het gebied van songwriting en (dance)muziek.

Centraal in de opleiding staan de interactie met de muziekindustrie en de ontwikkeling van vaardigheden en creativiteit van studenten. Met aandacht voor ondernemerschap, muziekrechten en mentale coaching. Studenten leren hun eigen producties en merk te vermarkten en relevante (inter)nationale netwerken op te zetten. Ook leren zij advies te geven over hoe om te gaan met een hectisch leven in de muziekindustrie. Substantieel onderdeel van de opleiding vormen bezoeken aan exclusieve masterclasses, schrijverskampen, muziekbeurzen en bezoeken aan festivals, clubs en studio’s.

De nieuwe aangevraagde opleiding zit wat niveau betreft tussen mbo-4 en hbo. De opleiding is meer toegespitst op de ‘eigen loopbaan’ en wat minder uitgebreid dan de hbo-opleiding E-Music die het Conservatorium aanbiedt.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Annelies
28
September
2020
Gaat deze opleiding (associate degree e-music) starten in februari 2021 en is het nog mogelijk om je hiervoor aan te melden?