03
oktober
2023
|
15:19
Europe/Amsterdam

Beladen onderwerpen bespreekbaar maken

studenten serieus gesprek

Vorige week werden we opgeschrikt door een tragisch incident bij het Erasmus MC. Vanuit Hogeschool Inholland begrijpen we dat zo’n voorval binnen een onderwijsinstelling ook impact heeft op de (on)veiligheidsgevoelens van studenten en medewerkers. Over beladen en emotionele onderwerpen praten is lastig, maar kan helpen om je gedachten te ordenen of zorgen te uiten. We geven je graag een eerste zetje. 

Maak de gebeurtenis bespreekbaar  
Stel elkaar de vraag hoe het gaat, zeker als je het idee hebt dat een medestudent worstelt met wat er gebeurd is. Het negeren van een dergelijk ‘high impact’-gebeurtenis roept vragen op en creëert mogelijk zelfs afstand. Luister naar elkaar, vraag eens door en blijf respectvol. Blijf vooral in gesprek met elkaar. Met je medestudenten, je docent en/of je projectgroep.  
 
Voer een persoonlijk gesprek
Heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek, dan kun je terecht bij je studieloopbaanbegeleider of studentendecaan. Je kunt ook een beroep doen op traumabegeleiding bij Gimd. Hiervoor kun je een doorverwijzing ontvangen vanuit je opleiding.  

Speciale website 
Heb je behoefte om verder te praten of is meer hulp nodig, dan kun je terecht bij Slachtofferhulp Nederland. Er is een speciale website geopend naar aanleiding van deze gebeurtenis. Schroom niet om hulp te vragen; het is heel normaal als je klachten ervaart en/of vastloopt na een dergelijke gebeurtenis.   

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.