Haarlem,
08
januari
2019
|
15:31
Europe/Amsterdam

Ben jij de opvolger van Peter Kruys?

Deelraad heeft Peter nieuwe inzichten gegeven

Peter Kruys, opleidingscoördinator Social Work, maakte jarenlang onderdeel uit van de deelraad Gezondheid, Sport en Welzijn (GSW). Peter: “Met elkaar werken we aan diverse complexe zaken binnen een hogeschool. Daarbij heb ik meer kennis opgedaan over de andere opleidingen en locaties. Mijn netwerk is nu een stuk groter. Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen en heb werkvormen, visies en andere zaken kunnen delen met collega’s.”

De huidige zittingstermijn van de deelraden loopt per 1 maart 2019 af. Maandag 7 januari 2019 start de zoektocht naar nieuwe leden. Peter: “Het is erg leuk om te doen! Je krijgt inzicht in de organisatie van Inholland. Je ziet hoeveel verschillende lagen er zijn en hoe het in elkaar steekt. Door het werk in de deelraad heb ik een groter netwerk opgebouwd. Daar heb je zowel bij de werkzaamheden in de deelraad iets aan, als ook daarbuiten.”

Samenwerken met studenten in de deelraad
Het werken met studenten is noodzakelijk. “En inspirerend! Je maakt gezamenlijk onderwijs en hebt elkaar nodig. We kunnen in de deelraad samenwerken aan iets moois. Ik heb andere perspectieven gekregen door de input van onze studenten. We moeten uitdragen dat we trots zijn op het werk wat we doen, op de opleidingen en op Inholland. Studenten hebben zich ingezet om de Docent van het jaar-verkiezing te realiseren. Ze hebben contacten gelegd met landelijke organisaties als ISO. Het ondersteunen en het meedenken als docent is erg leuk”, aldus Peter.

Peter heeft met de deelraad bij het domein GSW veel aangepakt. “We konden meedenken bij het ontwikkelen van nieuwe zaken en gaven adviezen. We hebben bijvoorbeeld een bijdrage geleverd aan de verhoging van de response van de Nationale Studenten Enquête en de klachtafhandeling van docenten en studenten. Ook was de deelraad betrokken bij de organisatie van Powerday, een dag in het teken van vertrouwen, respect en gelijkwaardigheid. Deze dag werd georganiseerd door Rotterdamse studenten en docenten Social Work voor leerlingen van de Sotogrande International School in San Roque."

Deelraad verrijkt je dagelijkse praktijk
Peter: “Bij de deelraad kun je praktisch meedenken, je moet kritisch zijn en eventuele misstanden aan de orde stellen. Je kijkt grondig naar de studiegids per opleiding en kijkt of deze duidelijk is voor de student en uitvoerbaar voor de docent. Je kunt gezamenlijk de domeindirecteur adviseren. Door de samenwerking met studenten word je verrijkt met nieuwe gedachten en kennis die je ook weer helpt in de dagelijkse praktijk als docent.”

Wil je meer informatie over de deelraad of wil je je gelijk kandidaat te stellen? Ga dan naar de verkiezingspagina of kom naar de Meet Up bijeenkomsten op 10 januari 2019 in Haarlem (10.00 – 11.00 uur) of Den Haag (14.00-15.00 uur). Tijdens de Meet Up geven we je alle informatie over het werk van de deelraden.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.