Haarlem,
26
april
2018
|
08:28
Europe/Amsterdam

Bevrijdingspop: voor de tiende keer Inholland-acts op eigen podium

We hebben een jubileum te pakken: voor de tiende keer heeft Inholland Haarlem op 5 mei haar eigen podium bij Bevrijdingspop 2018: ‘Plein van de Vrijheid’. Studenten van verschillende opleidingen dragen jaarlijks bij aan een fantastische dag met opzwepende optredens.

Twee jaar geleden is het podium Plein van de Vrijheid vergroot en nog professioneler geworden. En ieder jaar trekken de Inholland-artiesten meer publiek. Dit oudste Bevrijdingsfestival van Nederland biedt letterlijk en figuurlijk een podium waarop Inholland zich als regionale Hogeschool heel goed kan profileren.

Grootste openluchtfestival
Bevrijdingspop is de laatste jaren uitgegroeid tot het grootste gratis toegankelijke openluchtfestival van Nederland. Elk jaar bezoeken 130.000 tot 150.000 mensen dit festival: jong en oud, uit de regio en daarbuiten. Deze bezoekers genieten niet alleen van diverse optredens, maar ook van activiteiten gekoppeld aan het jaarlijkse thema: ‘Vrijheid is niet vanzelfsprekend’. Dit jaar wordt het thema ‘Verzet’ hieraan toegevoegd.

Hoewel Bevrijdingspop door zijn opzet en invulling al uniek is, is het meest bijzondere aan dit festival dat de organisatie nog steeds uit vrijwilligers bestaat. Gedurende het gehele jaar is een groep van ongeveer 40-50 vrijwilligers bezig het festival vorm te geven. Op 5 mei zelf zijn, naast deze groep, ook nog eens ongeveer 450 vrijwilligers actief om het festival in goede banen te leiden. Alleen voor de technische productie wordt een professionele producent ingehuurd en aan de organisatie toegevoegd.

Savage Events - Rookie
Inholland-studenten krijgen bij Bevrijdingspop de kans om praktijkervaring op te doen. Vier tweedejaarsstudenten Creative Business (MEM) hebben binnen het leerwerkbedrijf Rookie Entertainment hun eigen bedrijf Savage Events opgericht. Jelle, Diona, Chey en Indy nemen de organisatie, techniek en productie voor hun rekening van alles wat met de zeven Inholland-optredens te maken heeft, inclusief artiestenbegeleiding.

Line-up Conservatorium Haarlem
De artiesten zijn ook studenten van Inholland: ze volgen hun muziekopleiding aan Conservatorium Haarlem en zijn voor Bevrijdingspop deels geselecteerd door middel van audities. De line-up bestaat nu uit DJ’s Sebastian Crane, UNIKID, Tom L en Arcando, en de bands VENHILL, Operation Hurricane en MOWA. Al deze acts zijn op 5 mei te zien tussen 12.45 en 16.00 uur.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.