Delft,
21
maart
2022
|
12:18
Europe/Amsterdam

Bezoek Kamerleden aan Campus Delft

Bezoek Ministers Inholland Delft 2022_5

Campussen zijn dé fysieke plekken waar kennis en ondernemerschap samenkomen. Onderwijs, onderzoekers en ondernemers werken hier samen aan innovaties, nieuwe producten en maatschappelijke oplossingen. Zo ook op de Delftse Campus, waar op maandag 14 maart jl. Kamerleden Hatte van der Woude en Pim van Strien (beiden VVD) met een kleine delegatie een werkbezoek valorisatie, kennis en innovatie brachten.

Het werkbezoek startte bij de TU Delft, waar de Kamerleden in gesprek gingen met Tim van der Hagen (rector magnificus TU Delft) over o.a. de positie van de provincie Zuid-Holland in de landelijk opgaven op het gebied van CO2-reductie. Hierna ging het gezelschap op de fiets langs enkele inspirerende voorbeelden op de Campus. De delegatie deed onder meer The Green Village en NEXT Delft aan.

In gesprek over ontwikkelrichtingen
Halverwege de ochtend werd de delegatie hartelijk ontvangen bij Hogeschool Inholland Delft. Met een kopje koffie en thee ging onze collegevoorzitter Bart Combée, samen met locatiedirecteur Delft Fabian van der Horst in gesprek over de ontwikkelrichtingen van de hogeschool en over enkele onderwerpen m.b.t. het hele hoger onderwijs, zoals de basisbeurs en corona-gevolgen. Hierna nam collega Zeger Stinis – teamleider Food Commerce and Technology – de bezoekers mee in de Challenge Ondernemen. Deze minor voor vierdejaars Food-studenten is erop gericht om een, in het derde jaar bedacht innovatief foodconcept, ook daadwerkelijk te vermarkten, door het starten van een eigen onderneming. Studenten nemen hierin rollen als algemeen directeur, commercieel directeur of directeur productie aan, moeten ook funding ophalen voor hun concept en uiteindelijk een concreet product op de markt brengen.

Ervaringen Challenge Ondernemen
Twee ‘producten’ van de Challenge Ondernemen zaten tot slot in de Delftse huiskamer te wachten om hun ervaringen te delen met de Kamerleden. Ashley en Swenne van SANO Beleg en Willemijn van Saucijs UNIQ vertelden over hun ervaringen tijdens Challenge Ondernemen en wat het hen heeft gebracht tot dusver. Ashley en Swenne zijn nu aan het afstuderen en moeten de definitieve keuze voor de doorstart na het behalen van hun hbo-diploma nog maken en Willemijn is al succesvol ondernemer met haar bedrijf. Zij werkt als directeur aan haar bedrijf, naast haar ‘gewone baan’ bij Nutricia als Qualification and Validation Engineer. Bij vertrek kreeg de delegatie een ontzettend goed gevulde goodiebag mee, waarin uiteraard SANO Beleg en Saucijs UNIQ hun producten hadden bijgedragen, maar ook nog enkele andere food start-ups vanuit de Challenge Ondernemen. 

Check de websites als je meer wilt weten over SANO Beleg, Saucijs UNIQ of de Challenge Ondernemen.