Rotterdam,
24
februari
2020
|
10:02
Europe/Amsterdam

Breakdancer én oud-student Redo opent 2e halve finale songfestival

Redouan Ait Chitt | Jacob Jonas Photography

Breakdancer Redouan Ait Chitt – alias Redo – mag 14 mei de openingsshow van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival in Ahoy verzorgen, meldde het Algemeen Dagblad vorige week. De oud-student Creative Business van Inholland Rotterdam ontwikkelde zich, ondanks zijn fysieke beperkingen, tot een breakdancer van wereldniveau.

Bij zijn geboorte bleek Redouan een kortere rechterarm en -been te hebben. Hij miste enkele vingers en een heup. Dit hield hem niet tegen om zijn hart te volgen en uiteindelijk voor een carrière in de danswereld te gaan. Het leverde hem de tweede plaats op in talentenjacht Everybody Dance Now. Vorig jaar won Redo bovendien de meest indrukwekkende dansprestatie van het seizoen.

De organisatie van het Songfestival heeft voor Redo gekozen omdat hij “perfect past bij het inclusieve en diverse karakter” van het festival. “Wij willen Nederlands talent in al zijn facetten laten zien”, aldus Gerben Bakker, Head of Show Eurovisie Songfestival 2020, in het AD.

‘Een enorme drang om het uiterste uit mezelf te halen’
“Ik heb altijd een enorme drang gehad het uiterste uit mezelf te halen. Mijn ouders en vrienden stimuleerden me daarin”, zei Redo eerder in een interview met Inholland Nieuws. En over zijn lijfspreuk ‘No excuses, no limits’: “Ik wil mijn situatie niet als excuus gebruiken om niet voor een bepaald doel te gaan.”

De keuze voor breakdancen maakte hij op de middelbare school. “Toen ik een paar oudere jongens bezig zag, was ik helemaal verkocht. Die combinatie van muziek, bewegen, het cultuurtje, de toffe kleding! Ik ben meteen op les gegaan. Dat viel aan het begin niet mee. Hoe kon ik die oefeningen eigen maken met mijn lichaam? Maar breakdancen is heel vrij en creatief. Ik moest uitvinden hoe ik die oefeningen wel kon doen en dat is uiteindelijk mijn voordeel geweest. Want zo creëerde ik al snel een geheel eigen stijl.”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.